Не е проблем што се нафаќаат да работат. На почетокот никој нема јасна претстава што се го чека. Проблем е што не се бунат и здружуваат откако ќе сфатат дека се искористени, недоволно платени, мобингувани и сл. Свесно се трпат сите изживувања, само да не се изгуби работата. И кога веќе нема да можат да трпат, одат на друго место каде пак нешто слично ги чека. Се вртиме сите во круг на овој начин, наместо во колектив да се здружат и да побараат разговор со работодавец. За да разберат работодавците дека вработените им се потребни, дека и тие се луѓе и дека пред се има закон, мора прво вработените да го разберат тоа и да почнат така да се однесуваат. На крај се сведува неколку луѓе да се подобро платени, тие да бидат некаков столб на фирмата и истите да влезат во филм дека се најбитни, а останатите да бидат потрошна роба. Ако тие останатите се здружат, па дури и по цена на отказ, ќе почне да се менува мајндсетот
Некој да сподели искуство од работа со форекс, гледам доста често ми излегуваат видеа како зсработуваат од онлајн работа, дека помагаат нс почетници дали име тука некој искуство со тоа да сподели? И некоја нова платформа hellobit дали некој е запознаен?
Bas taka, da im recam, pa jas ne bev dobra za nabavki, sega pak barate. Ajde problem e platata nisto drugo, sakaat so iskustvo, a pocetna plata da bide 30.000. Od menadzerite nikoj ne e pod 2000eur plata od izvori, da ne zboram se sto im se plakase koga ziveea nadvor od MK.
Od lugje sto rabotat vo firmata, deka sega se pumpa narod pred otvaranje da bide se ok, a posle toa koga ke si zemat pozicija pola ke odat out. Sega e moze spekulacija, ama ako se sluci bilo vistina. Za 2god od sega kojznae sto ke bide.
Така викаа и за Волт па не испадна ништо од тоа. Типичен страв кај нашите работници изгорени од нашиве "бизнисмени".
Девојки има ли некој слушнато нешто за Пандора, познавате ли некој што работел таму и е задоволен од плата и работни услови? Се надевам ќе добијам одговор, фала ви.
Здраво на сите, би сакала да се информирам доколку некој/а од вас има некакво работно искуство или можеби познава некој кој што работел во Пандора, би сакала да аплицирам за скратено работно време. Фала однапредд
Благодарам. Ме интересираше каква е работата, дека во огласот пишува треба да одиш од врата на врата и дека работното време е флексибилно, да промовираш и убедуваш, еве пример да имам врски...
Не е точно, сестра ми со 0 искуство во бранша ја примија. И се укажа друга шанса па не прифати, ама ок услови имале.
Јас зборувам од лично искуство и од искуство на сите што ги познавам а еве и на форумов исто може да прочитате што пишуваат. Во телеком дебели врски требаат. Не знам можеби сестра ти била исклучок, може немало други пријавени или некој се откажал. Се е можно.
Дали некој имс искуство или знае повеќе за позиција мерчендајзер конкретно во фирма Монтенегро , плата, услови ?
Zdravo Jas iam iskustvo za administracija bev na 3 intevjua site tripat kasnea ponajmalju 30 minuti morav da gi cekam. Organizacija uzas,kolegijanost mislam nema isto. Mi ponudija rabota no ja odbiv bidejki se neoganizirani i ima mnogu skrieni raboti koi nema da vi gi kaze nikoj. Ne vi gi preporacuvam