Дали може некој да сподели искуство од Telamon. Како е со плата , атмосфера за работа, дали се работи само до петок или некогаш и сабота?
Не знам дали сте приметиле кога сте пазареле, ама односот на шефовите кон обичните асистенти е бизарен...претпоставувам лоши услови за работа, и најмирен да е некој ќе се мрдне и ќе му скурчи
5 месеци аплицирам и никој не ми се јавува, а имам добро CV... повеќето сме вака, троа разочарани, троа нервозни без работа
Isto tesko e poslednive 6-7 meseci do intervju da dojdes akoga ke dojdes platite se padnati...gledaat nekoj pocetnuk ili penzioner za 24.000 da najdat...
Здраво некој што има искуство со Сиинсеј да каже отприлика после колку време се јавуваат откако ќе заврши огласот? Јас пратив cv ама огласот беше до 29.12 веќе поминаа празниците...да се надевам или не?
Rabotata e dosta teska iako navidum deluva lesna. Platata e solidna ako si vo moll i fatis bonusi. Mladive doagaat nekoj den i si odat. Jas imam prekrasen sef pa od toj aspekt mi e olesneto.
Може да ти се јават и после 2 месеци за друга нивна продавница. На пример си аплицирала за Синсеј Сити мол а ти се јават за во Синсеј во Драчево после 2 месеци. Зависи како имаат потреба. Јас не сум прифатила кај нив пошто нудат само на 30 часа неделно а мене ми треба исклучиво само полно работно време од 40 часа и од аспект на плата и од секој аспект не сакам да работам на скратено работно време па и да е 30 а не 20.
Мене ми се јавија доста време отпосле од моето аплицирање, дури заборавив и дека сум аплицирала. И јас почнав со 6 саати, не со цело работно време и платата ми излезе под минималец откако ја покачија, а мене не ми ја покачија, и си дадов отказ, бидејќи се рмба нонстоп немаш време вода да се напиеш, немаш време работните задачи да ги довршиш ( на распоред ти пишува колку треба да средиш роба со цени, кои маси да ги диплиш од луѓето што разгледуваат и оставаат така стуткано, плус минеш и од гардероба алишта да средиш и вратиш назат и куцаш на каса, остануваш после раб време за да се среди се и пак е недосредено, хаос. Мислам треба повеќе вработени да има. Прашина еден тон, алергијата ни проработи на сите вработени, и плус доста често мањак во каса, а не даваа да се пребројуваме на пауза.