Огласи за вработување

Дискусија во 'Барање работа' започната од Artemission, 7 октомври 2011.

1. MB993

MB993 Истакнат член

Се зачлени на:
    27 декември 2023
    Пораки:
    154
    Допаѓања:
    173
    Како да се дружам кога штотуку сум дојдена во градот. (тазе мажена) Страшни времиња се ова за се ти треба пријател. Почнав и надвор од Македонија да аплицирам можда повеќе среќа ќе имам.

На SummerGirl, NoirSerpentine, GirlLove и 2 други им се допаѓа ова.
  2. troublemaker94

troublemaker94 Истакнат член

Се зачлени на:
    2 ноември 2018
    Пораки:
    300
    Допаѓања:
    1.523
    Зависи што бараш, ама сепак распрашувај се по роднини, пријатели, да не бараат работници таму каде што тие работат.
    Јас remote си барам, доаѓам до интервју, ама додека те примат, состанокот со менаџерот, па со директорот уште со градоначалникот што немав.

На SummerGirl, GirlLove, eliesaab и 2 други им се допаѓа ова.
  3. Shadowboy

Shadowboy Истакнат член

Се зачлени на:
    18 мај 2019
    Пораки:
    43
    Допаѓања:
    34
    Imav i jas intervju, 950€ plata mi ponudija ama se otkazav posto mnogu red flags ima, kako razlicni mejlovi, na sajtot im stoi samo vo kuvajt deka se registrirani, doduse adresa samo, fb profilot nov od januari( koga kje otvoris na google maps, adresata e na raskrnica so oblakoderi, ko da stavam ja isto pred limak ili dzevahir), insta ne go otvara, linkedin isto... mnogu mnogu red flags. Spored Grok ( AI app isto kako chat gpt ) 99% vika scam intervju kako kradenje na identitet, itn... se otkazav, im pisav sve sto mislev, ne se ispozamara taa indonezijkata jenny ako taka i pravilno se vika i me blokna duri. Smrdi nesto mnogu tamu, se osekja od daleku.

Pritoa se konsultirav so cyber criminal odelot od MVR i mi pobaraa screenshotovi, zatoa sto i oni rekoa lici na prevara nekoja na podolgi stazi.

A normalno ako e profesionalno, nema da ima razlicni mejlovi, sto na sajt, sto za intervju, razlicni iminja, profi staff, profi limited, nesto cont... profi, izbrisav i bloknav sve, ne pamtam i najbitnoto, ne bi zborele na whatsapp ako e profi firma. Rabotele vo Srbija a neznaese deka vo Srbija Nepalci vozat vo GSP ( kako nas JSP ) ili Glovo... svasta... pazete se, moj sovet.

На eliesaab, Vanja89, Cutiepie123 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  4. troublemaker94

troublemaker94 Истакнат член

Се зачлени на:
    2 ноември 2018
    Пораки:
    300
    Допаѓања:
    1.523
    Да, некако многу чудно беше целото интервју, да не речам не ни личеше на интервју.
    Шо прајш, како си го поминуваш денот денеска бла бла, и јас направив research, ама фирма шо ја нема на LinkedIn одма се знае дека нешто смрди, а и од старт кога ми кажа дека целта е надворешна работна сила да носиме, сменив фаца, ама ајде ја ислушав од култура. Нашиве ги средивме вработивме, па уште тие ни фалат ...

5. Cutiepie123

Cutiepie123 Активен член

Се зачлени на:
    29 јануари 2025
    Пораки:
    101
    Допаѓања:
    75
    Да незнае човек од што да се пази веќе такви фирми нефирми не треба ни да ги објавуваат на вработување, не се наоѓа асална работа кој лажат кој се рекламира по огласине, катастрофа време за работа дојде.

На MB993 и troublemaker94 им се допаѓа ова.
  6. MB993

MB993 Истакнат член

Се зачлени на:
    27 декември 2023
    Пораки:
    154
    Допаѓања:
    173
    Срамота е што воопшто ги огласиле на Вработување. Не остана ни една асална страна за огласи.

На SummerGirl, dromka, troublemaker94 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  7. macca1

macca1 Нов член

Се зачлени на:
    5 септември 2025
    Пораки:
    7
    Допаѓања:
    7
    Некој искуство со работа во gyro house?
    Спремач на сендвичи или на каса?

На mari_sa му/ѝ се допаѓа ова.
  8. Vanja89

Vanja89 Нов член

Се зачлени на:
    12 февруари 2026
    Пораки:
    1
    Допаѓања:
    0
    А јас пола ден се спремам за интервјуто, хахха, оно за грев, а јавувања нели треба да остваруваш на англиски, шо да нудиш на македонски фирми?

9. Momichka

Momichka Популарен член

Се зачлени на:
    9 март 2012
    Пораки:
    2.154
    Допаѓања:
    6.766
    Да, ситуацијата е како пред 15 години кофа барав работа. Огласи само Кирби и Младинска книга имаше во Струмица:|

На eliesaab и troublemaker94 им се допаѓа ова.
  10. MB993

MB993 Истакнат член

Се зачлени на:
    27 декември 2023
    Пораки:
    154
    Допаѓања:
    173
    Треба да наоѓаш фирми во Македонија кој ќе вработат од Африка, Азија. Интервјуто е како и сите останати ама работата е жива глупост.

На dromka, troublemaker94 и Vanja89 им се допаѓа ова.
  11. Најубаф на свет

Најубаф на свет Активен член

Се зачлени на:
    24 октомври 2025
    Пораки:
    70
    Допаѓања:
    180
    Немам никакво искуство со ова.

Целата шема е наши луѓе се поврзани со агенции за вработување од Индија, Непал, Бангладеш. Ако успеат да ги вработат тука во Македонија, Србија, Црна Гора или било каде земаат процент од нивните агенции таму. Колку е тоа легално - не знам, но со оглед дека се повеќе и повеќе Филипинци, Индијци, Непалци среќавам низ Македонија вероватно одат преку таа шема.

Е, сега, долгорочно ова е трчи-лажи работа. И шансите да е некоја криминална шема за врбување нелегални имигранти е голема.

12. bebaa

bebaa Популарен член

Се зачлени на:
    2 јануари 2011
    Пораки:
    2.812
    Допаѓања:
    4.626
    Јас се пријавив во Скопска пивара имам искуство со оператор за грижа на корисници, но искрено се прашувам за што им е тоа на скопска пивара. Имаш искуство или познаник што работел тоа?

На SummerGirl и Cutiepie123 им се допаѓа ова.
  13. Angel_G

Angel_G Истакнат член

Се зачлени на:
    19 јули 2019
    Пораки:
    305
    Допаѓања:
    340
    Некој искуство во ЕВН плати ,работна атмосфера. Бараат билдинг /администрација позиција?

14. dea.18

dea.18 Истакнат член

Се зачлени на:
    7 јули 2021
    Пораки:
    827
    Допаѓања:
    2.327
    Немам познаник, но ајде од некоја логика да тргнеме. Работа ти е да се грижиш за клиентот.
    Може да се случи да купи клиент флаширано пиво со пукнато стакло, изветреано пиво итн. И ќе ти се јави и ќе се пожали и ќе треба да напишеш ваљда жалбата и да ја пратиш во соодветен сектор.

На bebaa му/ѝ се допаѓа ова.
  15. Melissa_39

Melissa_39 Истакнат член

Се зачлени на:
    17 октомври 2023
    Пораки:
    137
    Допаѓања:
    215
    Здраво,дали некој знае како се движат платите низ Скопје по фирми за правник со положен правосуден испит и неколку години работно искуство?

16. eliesaab

eliesaab Форумски идол

Се зачлени на:
    27 април 2013
    Пораки:
    5.051
    Допаѓања:
    17.077
    Поарно сама да тргнеш, неголи да работиш кај некој. Зависи како ќе се договориш, зависи што знаеш. Зашто има многу правници и со по 10 години искуство и правосуден, ама зимаат малку оти не знаат ни една тужба да напишат.

На Melissa_39 му/ѝ се допаѓа ова.
  17. GirlLove

GirlLove Форумски идол

Се зачлени на:
    4 јануари 2010
    Пораки:
    6.845
    Допаѓања:
    17.918
    Fashion Group - мизерија

Screenshot_20260218_231709.jpg

18. злоба

злоба Популарен член

Се зачлени на:
    21 април 2020
    Пораки:
    1.163
    Допаѓања:
    3.818
    Овие стварно не се нормални. Другарка аплицираше за позиција онлајн нарачки да прави во нивниот магацин, ја викаат на интервју она оди. Овие почнуваат да и зборат за продавниците, што да очекува, па кога правеле пописи се останувало до 2-3 саат сабајле. Она ги прашала дали се однесува за онлајн нарачки правење, они се зачудиле и ја прашуваат "Зар не аплицираше за продавачка?". Тие го затвориле огласот пред 1 недела, ја викнале колку ради реда. Човек да се измалтретира да им дојде, време да му трошат за позиција која не ни аплицирал. Така знаеш дека ни они неможат да си ги задржат вработените.

На Cutiepie123 и GirlLove им се допаѓа ова.
  19. PurpleUnicorn222

PurpleUnicorn222 Активен член

Се зачлени на:
    30 јануари 2024
    Пораки:
    28
    Допаѓања:
    14
    Здраво на сите, дали некој од вас има информации во однос на Пивара, штотуку аплицирав за Пракса во сектор Луѓе и трговија, дали некој од вас има некакво искуство таму па да ми каже отприлика што како се случува и дали вреди, да не си губам време однапред.

Исто така дали некој има аплицирано досега во СОС Детско село, дали некој има искуство таму ?

20. Melissa_39

Melissa_39 Истакнат член

Се зачлени на:
    17 октомври 2023
    Пораки:
    137
    Допаѓања:
    215
    Kolku se dvizat platite za administratori po firmi niz Skopje?