Огласи за вработување

Discussion in 'Барање работа' started by Artemission, Oct 7, 2011.

1. ♡BuBaLe♡

♡BuBaLe♡ Форумски идол

Незнам дали работиш на тоа поле во твојата фирма или си во аврм или друга агенција, но ако можеш да ми кажеш, или којбило друг, дали при престанокот на вработување која е спогодбено треба работникот да се потпише некаде или не???

2. zenska

zenska Истакнат член

Леле овие огласиве за животно осигурување досадни до бескрај. Бев, пробав, не ми се свиѓа
    Скратена опција: Некој да ми брка работа, да наоѓа луѓе а јас да ги земам парите.
    Не си ни вработен, ни осигуран НИШТО а ти ветуваат мед и млеко.
    Еднаш од немајкаде останав на обуката што им беше на Винер и мислам тие што зборуваа се вработени, со статус и бараат потрчко на некој начин. Не иде ни така работата.
    Веројатно не можат да најдат луѓе што би им се нафатиле па затоа огласите им се вртат може година дена.

black-angel likes this.
  3. black-angel

black-angel Domina Umbrae Staff Member

Истото и ја кога го кажав за истата компанија , една членка од тука ме нападна ! Значи не сум само јас незадоволна !

zenska likes this.
  4. kjukli

kjukli Форумски идол

А не пишува каде да оставиме биографија?

5. Umbrella22

Umbrella22 Форумски идол

Дирекно во Гари во ГТЦ
    пишува на сликата :D

kjukli likes this.
  6. kjukli

kjukli Форумски идол

Офф, слепчо сум, хаха, фала ти :hug:

7. zenska

zenska Истакнат член

Абе види, секој со свое искуство.Некој може е задоволен незнам. Јас како што кажав бев и опциите за работа што ги нудат не ми се свиѓаат и тоа е тоа.

8. ♡BuBaLe♡

♡BuBaLe♡ Форумски идол

И јас имав таква "понуда за работа" во осигурителна компанија, буквално ми рече менаџерката ќе си договориш со другите вработени која кој регион ќе го има и ќе си пдите од вратс на врата на пример ти на таа и таа улица, другите на друга и така да нудиме осигурање за нас 10 насто од износот, ќе кажете кој клиент кој го нашол и кој го праќа па ќе дојде тој кај мене, од кохс ќе склопиме договор ќе те бараме и на рака ќе ти дсдеме 10 посто, што максимум можеше дс е 10 евра, минимум 30 денари. Па сега ти види. Осигуран, пријавен, придонеси, такво нешто ни под разно, се на жими мајка, па ом кажав фино лепо не, ајде чао и толку. Кој сака нека оди!

9. plava.90

plava.90 Истакнат член

При престанок на рабптен однос исто како и за договор се прави документ спогодба што треба да се подпише од страна на управителот на фирмата и од страна на вработениот кој го прекинува работниот однос значи тоа е правилно и морално барем кај мене во фирмата (инаку не работам во аврм) ама законов си е закон за сите фирми важи.

10. ♡BuBaLe♡

♡BuBaLe♡ Форумски идол

Прашувам зошто кај мене случајот беше таков што само што ме пријавија, притоа ми дадоа само м1м2 документ на определено, без да е наведено колку, кај број на месеци пишуваше 0, и по неколку дена ми рекоа се премискуваме, не можеме да те задржиме, и ми дадоа повторно само м1м2 со датум на одјава а причина пишува спогодбено, а нити сум потпишала нешто нити ми дале мене копија! Кога во аврм се пријавував рекоа така треба, во ред е, не можеш да тужиш.. а мм пред 8години беше отпуштен, му бараа да потпише, тој рече јас не си одам сам не потпишувам, па сметководителот кој го одјавил во аврм се потпишал во негово име, тој документ го набавивме од аврм и на суд се заврши во корист на мм. Сега ми велат пак од аврм се смена тоа сега не е со никакви потписи не можеш да тужиш и сл. Хм, што да мислам, ме маткаат тие може?!?!? Фала ти на одговорот, да прашам адвокат сепак. А плус бидејќи сум бремена, се обратив за случајов и кај адвокат, и кај трудов инспектор, и двајцата констатираа дека ме отпуштаат зошто увиделе дека сум бремена!!!!! Ко најнормално да е тоа!!!!

11. Cka

Cka Форумски идол

Ти да го смениш одма адвокатот. Досеа требаше да си назад на работа. Кој му дал диплома на тој бе...

Candid and ♡BuBaLe♡ like this.
  12. despin4e05

despin4e05 Истакнат член

Авон има потреба од 2 менаџери со следниве особини : амбициозни, комуникативни, доверливи лица со ведар дух и желба за постигнување на одлични резултати во тим со работно време од 3 до 4 часа дневно. Пријавување до 20.07.2015. Закажете свој термин за интервју во INBOX ..

13. fans

fans Истакнат член

Се бара девојка за спроведување на репортажа.
    Можете да ми испратите CV во порака.

14. perlaa

perlaa Популарен член

Се бара женско лице за чување на 10 месечно дете во Италија.
    Само за месец Август, а доколку сака може да остане и Септември. Плата 300евра плус платен превоз, сместај и јадење. Доколку има некоја ве молам пишете колку што можете побрзо.

sanjaeva likes this.
  15. Independiente

Independiente Популарен член

Феминки да не има некој од вас слушнато дали бараат во некои дуќани во Сити мол девојки за работа?

16. Bitolcankata13

Bitolcankata13 Активен член

Здраво Феминки, дали некоја има искуство или информација колку им е плата на Section Manager во LC WAIKIKI и дали се задоволни од условите? Другарка ми беше на интервју и ја интересираат некои податоци.

17. Bitolcankata13

Bitolcankata13 Активен член

а за Section Manager имаш информација колку е плата? Поздравче

18. AnNnNiI

AnNnNiI Истакнат член

Здраво. Дали имате информација кога ќе се отвара LC Waikiki во Битола и дали веќе се најдени вработените?

19. Umbrella22

Umbrella22 Форумски идол

И јас барам работа во Прилеп ако некој знае нешто пишете :)

20. Luna91

Luna91 Популарен член

Vo butikot N&N Fashion baraat prodavacka. Ako si zainteresirana vlezi na nivnata fb strana za poveke info.

Umbrella22 likes this.