Здраво. Јас сум студент на медицина во Скопје, сега сум петта година. Дали некој што бил на медицина, може да ми препорача што да работам или да се пријавам на некое практиканство? Сакам да биде нешто поврзано сепак со струката.
Дали на некој/а од вас на страницата на kariera.mk не ви ги дава најновите огласи што се ставени или само мене ми е така?
Бев на интервју кај нив пред 4/5 месеци. Ми рекоа основната плата е 28 000 и на тоа недели, празници и сл. се доплаќа. Со тоа што ги пријавуваат вработените преку агенција за вработување не преку нив...
Пффф другарка тука работеше и кога остана бремена и кажаа чао пријатно баш се идиоти баш за тоа ги памтам .. Плус не верувсм дека некој зимал повеќе плата минимална мислам зимаше или 1000/2000 повеќе од минималната.
Така и се случи на другарка таму што работеше , по еден месец забремени и и зборуваа дури дека намерно забременила зошто беше ризична мораше дома да е така да секој има различно искуство јас ќе си споделам нејзиното за да знаат другите.
Ме интересира општо која е разликата? Што "губиш" ако си пријавен преку агенција? Еднаш имав таква понуда и не прифатив, а ми беше кажано дека ќе ги имам истите права, право на одмор, регрес, бонус итн.
А колку е, 30к? Што да покажеш, колку добро ги знаеш материјалите на количката? Како во Наса да ги вработуваат луѓево.
Izvinete ama za sekoj ima rabota ako saka da raboti.Kolicka od 60000 ne se prodava samo taka.Ne se 9bjasuvam veke,imame vraboteni po 20 godini sto rabotat i ranat deca i imaat stambeni krediti.