имам 5 годишно работно искуство по обложувалници и ништо не е страшно. во врска со снаоѓањето, нормално дека ќе се снајдеш ќе имаш обуки (никој не се родил учен). за платата, зависи за која обложувалница станува збор , но секако помалце од 12.000 нема да земаш, имаш и бакшиши но таа тема на страна..
Јас работам во спортска обложувалница. Кога дојдов имав обука, а пред тоа никогаш не сум работела во обожувалница. Брзо влегов во шема, брзо научив. Условите се добри, имаш за слободна да си ги правите со колегите смените како ви одговараат, не те дува, не те врне, не те пече сонце, работната атмосвера е пријатна, имаш секакви клиенти, но не треба да си ставаш се на срце, едноставно изработи си како шо треба и не се замарај кој шо кажал. Платите се секаде различни и да летно време во зависност во која кладилница се случува да земеш и под 12 000, осигурана си, на празник има дупла дневница, ноќен труд, стаж, учинок итн. исто така во зависност во која кладилница си , можеш да бидеш оператор, во некои кладилници каде што не вработуваат хигиеничарки, ќе бидеш и оператор и хигиеничарка. време за пауза немаш, туку си правиш пауза кога нема луѓе т.е кога нема гужва на пултот, рачунај дека од септември до мај има фул работа, а има денови кога немаш време и вода да се напиеш. Си седиш на стол и се кикотиш со твоите колеги, уживаш, кафе, цигар, јадење - супер е Во секоја кладилница држат обуки, така да брзо ќе се прилагодиш и ќе научиш. Јас си ја сакам мојата работа и сум задоволна
Sport Life, отворете на нивната веб страна, www.sportlife.com.mk , на почетната страна од десно има вработуваме оператори во повеќе градови, кога ќе кликнете на него ви се отвара прозорец за апликација и на неа пишува во кои градови има потреба. Може да си конкурирате, секогаш има потреба, затоа што се отвараат нови објекти, а и вработените напредуваат - одат на повисоки позиции, значи имате шанси за напредок во зависност од вашето образование, од вашиот однос, корекност, подготвеност.
Дали знаете некоја сигурна агенција што нуди сезонска работа на страна? Споделете искуство. Итно е, ве молам! Ви благодарам однапред.
Na primer odgovornata na dukanite na duki daso e hronicna alkoholicarka koja psihicki gi maltretira devojkite koi rabotat. Prekuvremeno se ostanuva a ne se plaka. Platata kasni a za odmor i dr prava koi vi sleduvaat po zakon moze samo da sonuvate. Zatoa vo Duki Daso NE NE NE
Да не знаете некој да му треба лице за преработка на текстови на англиски за веб страни? Имам искуство повеќе години, апсолвент сум и на Филолошки - Англиски јазик и книжевност.
Дечки кaкo сте зaдoвoлни oд oвaa aгенцијa зa рaбoтa? Сте биле вие преку нив или некoгo штo гo пoзнaвaте? https://www.facebook.com/GlobalworkRecruitmentAgency/
https://m.facebook.com/groups/635374776596861?view=permalink&id=1074030716064596 berenje na jabolko I drugi proizvodi dnevnica i do 50e se zavisi koj kolku se angazira Rabota vo Slovacka na tri meseca se zavisi kolku ke se trudite da zarabotite od berenje najabolko moze i do 50 e i vise dnevnica 12casa se raboti prevoz licno se plaka smestaj obezbeden prva tura zakazana za 20 juli od Belgrad.do 1000e moze da se zaraboti mesecno se zavisi kolku se angazirate vo rabotata
Ми треба работа за месец-два. На факултет за графичко инженерство сум, такада нема да можам да работам повеќе од тоа. Искуство немам, освен Gt една недела што одев, имам завршено средно економско и имам завршено 11 години англиски курсеви, а имам одено како волонтер/асистент во сметководствено биро 5 год. Доколку некој знае работно место во Битола каде се бараат луѓе како мене, ве молам да ме информирате.
здравоо дали би сакал некој да ми помогне и да ми каже ако имал некое искуство со 8ми септември воена болница викаат не давала редовно плати дали е тоа точно или не е ?
Е како не, не давала.. Тие прво гледаат плати да поделат а после ако има некој денар и да го потрошат на страна..
После аплицирање на оглас за вработување, да очекувам потенцијален повик откако ќе заврши огласот или има можност за повик претходно? Ме јади анкс вака дур чекам, можи требаше последните деној да пуштам.
Се зависи од заинтересираноста за огласот, сепак мислам дека по завршувањето на крајниот рок ги контактираат потенцијалните апликанти.