https://kumanovskimuabeti.mk/kumano...GBV6buwc-56bfL8vxxSdieAMsuU31HhNAVIMFhBm43p8o не се чудите зошто сте одбиени кога ниту ни за првенци на генерација нема место и не исполнуваат услови..
се знае дека у МВР и на сите државни позиции се влага само со врски. Знам луѓе со завршен карикирам архитектура, а работат во полиција, знам со средно, работат во полиција и сите шо се вработени шо ги знам, признале дека се со врски вработени преку некого. затоа и сме на ова дереџе кај шо сме ова као со докторите, ќе учиш 6 или 6+ год, и некој со средно Панче Караѓозов и јаки врски, ќе стане специјалист.. или како на Џафери син му, без правосуден испит, опп обвинител како мислевте вие? ќе учи некој 8 год основно, 4 средно, па уште и 4 за факс. коа може тие 4 години да се журка, да шета, да пие и да се дрогира, вие мислите будали се ќе учат сите..
Specijalist da stanes samo so sredno medicinsko tvrdam deka nema sansi, iako imas jaki vrski, dobivas licenca samo za sredno strucen kadar vo koj ne spagja Opst lekar ama koga kje konkuriras za specijalizacija so vekje zemena licenca (otkako kje diplomiras na Fakultet za Opsta medicina) za Opst doktor i za vrabotuvanje trebaat vrski kako i segde
Највероватно до октомври ќе распишат, ама никој не знае. Обично кога имало во лето тоа било јуни и во јули проверките, како лани.