не не нема доволно кандидати, гледам и барањата за физичката подготвеност им е намалена и тоа многу смешно е дури 10 склека и 1500 метри да истрчаш а и згибови извадиле
Пред 5 години кога аплицирав имаше стомачни за извесен период да направиш чинам 25 стомачни за 23 секунди или такак некако беше. Склекови 15тина за 20 секунди некако беа, скок во далечина, спринтој и тоа 1500 метри трчањето. Веројатно е истото и ако би оценувал дали е почетничко ниво или малце понапредно, мислам дека е малце од малце понапредно..
55 склека 60 стомачни 3200м за 12 минути 10 згиба беше регуларно пред тоа знам ја на 22-23 се спремав ама на крај се премислив не отидов. Ова сеа е смешка, се мислев како може да ги тепаат ама јасно ми стана ко го видов конкурсов
Nekoi ima godini konkuriraat pak isto i pak dzabe i ke se prijavuva taka duri ne napravat 25 godini i pominal zivotot vo konkuriranje
Јас кога ги направив овие тој шо ни беше оценувачот некоја специјална единица беше ми рече знам дека можиш многу повеќе од ова ама штета е шо јас не одлучувам кој ќе биде полицаец. 4 месеци бев на здрава храна, строг режим на вежбање и атлетика за да некој тренерка-костум и да не знае како да ги пишува тестовите влезе во полиција. Јас како човек што секогаш сакам правда и да заштитувам послаби луѓе, не ми дадоа шанса. А имав одлични резултати каде на тоа 1500 метри завршив трето место, и спринтојте ми беа со високи резултати.
Сега имам веќе 30 години, до 29 мислам дека важеше законот ама и си ветив на себе си, еднаш само ќе пробам и тоа е тоа..
Да не отворам стари рани, да ме поддржеа моите и креневме кредит тогаш од 5к евра сега ќе имав и стаж веројатно и сигурна работа... ама за жал... беше шо беше, прифатив и тоа е тоа.
A testot e na kompjuter i na zaokrozuvanje? Pa toa dolg proces e. Za edna godina mozes da se vrabotis na drugo mesto ova da cekas tolku vreme i nakraj nisto ako ne bide. I jas poddadov ama nemam vrski taka da i nadez nemam. A od kade gi ucese prasanjata?
Ne se na kompjuter na obicno livce se i da na zaokruzuvanje se a za ucenje nema sto da ucis posto se opsti koj e povikuvacki broj na policija koga e den na nezavisnost i slicni