Ovie li se tie prasanja? Od ovaa baza prasanja za polaganje pripravnicki ispit? https://mvr.gov.mk/page/sektor-zapravni-raboti-i-upravuvanje
Незнам баш може и да го поништат немало доволно кандидати пријавено над 1600 требало да има пак да се селектираат
Ова да за обични полицајци. Нема пријавено и сигурно ќе ги примаат така. А додека пак за другиот оглас што е за 101 извршител, таму строго со врски е.
Дали ќе може да сподели некој што беше денес на тестирање колку време отприлика траеше тестирањето и дали прашањата се општи или конкретно со закони,устав итн
Зависи од која област сте секоја област посебни тестови беа економија право безбедност и информатика и за со средно околу 20прашања на заокружување околу саат време (стручен дел не се баш општи)
Што претставува депозитите за банката? Што е економија од обем? Маргинална трошок? Што се случило ако државата е во рецесија? Какви се банките во Македонија? Што НЕ се оданочува? Од што се финансира државата? Нешто за акции имаше Друго не ми текнува баш сега.
Dali imavte samo eden struchen test, psiholoski nemashe? I sto vi kazhaa kolku treba da se tocni za da pominete ili ne kazaa nisto
Znaci kako sto sfativ tie sto pominale denes na strucen test sledna faza im e psiholoski i iq test. Dali nekoj drug se sekjava na prashanjata?
Dali nekoj od tie shto bevte denes bese prijaven so sredno nemam ideja kakvi bi bile prasanjata za so sredno
Zdravo na site Prvo srejkno na site Sakam da ve prasam vie sto bevte na stucen test denes kako pominavte, od koja oblast bea prasanjata
Зависи со кое образование се пријавуваш, јас бев со факултет безбедност и прашањата беа од мојата област. 20 прашања на заокружување ако ми се точни 11 ќе ме викнат на психолошки тест за 3 недели