Очигледно никој не знае или на тие што му се јавени се веќе вработени па не се замараат да дадат одговор овде на нас
Zdravo na site,da pojasnam edno nesto vo vrska so oglasov za priem na 600 novi policajci Fizicki proverki psihicki intervju lekarski Najbitno e da te viknat na dogovor potpisuvanje moze i na lekarski da te viknat da stignes do lekarski i da ne te viknat za dogovor potpisuvanje se nadevam deka sega e jasno
Spored ova sto go citam vo grupata,za oglasot od 101 izvrsitel do sega mu se nemaat javeno na nikoj za sledna faza medicinski pregledi.
Само едно ќе ви кажам не очекувајте многу ако сте "така" појдени. Пред 5 години аплицирав јас топ форма и во првите 10 бев на сите вежби и на крајо по капата ми дадоа ми вратија документите по 4-5 месеци без никакво образложение.
Не си бил пречкртан на списокот Исто, две години аплицирам две ме враќаат. Овај пат ми е трета, не очекувам ништо посебно али ете, ме води надежта со оглед дека никогаш не умира како шо велат, па ќе видиме може ќе се посреќи овај пат плус фактот дека има пријавено само 1000 и нешто.
Да. Друг пат, во 2022/23 бевме 3.400 кандидати пријавени, во 2023/24 околу 2700-3000. Сега наводно се 1.300.