Samoto rabotno mesto nemoze da se sporedi so drugo primer vo privaten sektor bidejki statusot na rabotnoto mesto nosi posebni ovlastuvanja i dolznost 24h i von sluzba, a komentarot moj se odnesuvase dopolnitelno na zelbata i ambicijata da se raboti vo mvr, megutoa sostojbata vnatre e sosem druga od toa sto se ocekuva,,,,razocaruvanje zagrantirano.
Mhm da i zatoa utre ko kje se desi nesto treba samo na forum da si pisuvame i da kazeme e ako de se snasol covekot sto ako izgradil nelegalno ili sto ako stanal doktor preku vrski i red drugo
Nazalost kaj nas po drzavni institucii e taka i ne e ova od sega, so godini e....i konstantno se slucuvaat tragedii odgovornost nikoj ne snosi sekoe cudo za 3 dena politicarite ke lazat nie obicnite smrtnici ako ne fatime pat nadvor ke se nadevame na nekoja podobra idnina tuka (ama tesko) P.s. imam mnogu da pisuvam ama nema poenta
Znaeme kako e no sigg ne treba da se pomirime i opravdame nekoj da se snajde za nesto osven ako ne ti se ok takvite situacii
A sto ustvari ne koĉi na 100 iladi 200 iladi dusi da staneme ne vaka deka e toa ednostavno ama ne i nesto nevozmozno da se sluci moze taka ke smenime nesto
Ne se seuste zavrseni bidejki bukvalno minatata nedela bev vo mvr poliklinika i doktorot mi kaza skopje i tetovo seuste ne se viknati a za 5 dena ne zavrsile so site sigurno
Lekarskite se zapocnati uste od vtorata polovina kd maj a na pocetokot na juni bev i na proverki od anb
Да одвоени беа средства од МФ но не ја знаете ли целата ситуација со буџетот на РМ дека е доведен на 0, со што се гледа закаснувањето на платите на оддредени министерства итн.. Така да ќе се почека уште многу време додека не дојде до ребаланс на буџетот.
За Скопје прашувам, дали има некој што го викнале на лекарски? и дали се завршени, мене ми се немаат јавено да знам дали да се надевам уште или готово е
Nemoj da kazuvas neprovereni informacii neznaci deka ako mene i tebe lupam ako si konkurirala uopste ne viknale sme pominale deka site ostanati se...lekarskite se uste vo tek i vo drugite gradovi ne samo vo skopje a bezbednopsni proverki ne se ni pocnati vo nekoi gradovi taka da jas ke kazam ocekuvajte da ve pobaraat a i nadez sekogas treba da se ima