Ke ve zamolam decki koj ke saka da spodeli iskreno iskustvo vo tekot na celata obuka kako ste pominale itnfala unapred
Аплицирав 04.12.24 (огласот траеше до 18.12) Стручен тест 21.01.2025 (зависи од која област полагаш со средно прашања од општа култура, со високо прашања од областа.. повеќето прашања беа од закони, устав).. Тест за интелигенција, интегритет, психолошки тест 10.02.2025 (интелегенција она коцки и такви работи да заокружеш која одговара на дадените, интегритет и психо повеќето се повторуваа прашањата, беа со цел да се открие дали имаш страв, анксиозност, депресија, дали си стабилна, дали си подкуплив).. Интервју 20.02.2025 стандард прашања како секое интервју.. Безбедносен прашалник 10.04 Лекарски 15.05 (прегледи на се.. стапало и грб, заби, крв и мокрача, екг и притисок, психолог, психијатар, очно, уво нос и грло) Анб 20.05.2025 и од тогаш нема одговор
Како поминува времево, ништо чудно и да го поништат огласот. Уште помалку од месец дена има рок, после тоа нема да може да има нови вработувања, ќе се распишуваат изборите во август…
Moze da se zavrsi zatoa sto oglasot e raspisan mnogy porano od izborite i sredstvata se odobreni od Ministerstvo za finansii. Ne gubete nadez, isto e i za vo ARM, 4 meseci vekje se ceka ama bi trebalo da se zavrsi do izbori.
И јас така мислев ама изгледа не сум била во право.. пишува започнатите се ставаат во мирување освен итни и неодложни работи... Хмм
Niv ne im odi vo prilog da ne go zavrsat, gubat glasovi ako gledame realno haha. Iskreno veruvam deka ke se zavrsi zosto navodno mrdnala rabotata od mesto taka da ke vidime.
Огласот гласи 150 полициски службеници за во Скопје. Па најверојатно е за надополнување на полицајци а во меѓувреме течи и другиов оглас па сигурно би ги споиле.
150 за Скопје но можат да конкурираат сите од држaвата, не само за жители од Скопје. Документи се доставуваат и во другите сектори.
mene me zanima dali moze i mene da me primat i ako sum visoka negde okolu 156-7 cm ama valjda mozam da gi ispolnam site vezbi ne znam kako odi taa procedura ako moze nekoj da mi objasni
На секој оглас има критериуми за висина ,како што гледам дека на денешниот јавен оглас критериумите се доста намалени 160цм за жени односно 170цм за мажи.Доколку се пријавиш на огласот најпрво ја мерат висината на физичките проверки па потоа склекови стомачни и трчање.
На минатиов оглас и сите претходни висината е 165цм за жени односно 175цм за мажи,за жал ја имаат намалено висинската граница. А се слушаат шпекулации дека можно е и промена на старосна граница.