Јас сум со факултет за безбедност, не сум правник и јас очекував прашања од криминалистика, од полициско право, ама нешто знаев, нешто на среќа па ќе видиме сега тоа е
И јас вака се надевав пред две години кога аплицирав, ни врски ни бутур, само вежбање и ги направив сите вежби повеќе од што треба освен скокот во далечина, на минималната граница бев. Замрзнавме надвор чекавме скоро 3 саати, стоејќи. -_-' И за жал не ме повикаа понатаму, до тесојте психолошки и толку. АКо ништо друго имав да му кажам таму нешто и не ми е гајле. Ме прашаа дали некогаш сум сретнал полицаец и сум имал разговор или контакт и што мислам за нив. Му реков дека вака оддалеку ко ќе ги видам многу некако некомпетентни ми се за условите што ги бара за влез вака во полиција. (не дека јас сум огромен човек, просечен, 185цм со 90тина кила, ама сепак) Еднаш се пријавив и толку беше.
Јас сум дипломиран правник уште од 2018, после магистер си земав безбедност насока, ама ништо од безбедност немаше, апсолутно ништо. Помислев да не само за нашата група се такви прашања, ама очигледно не. Помина како и да е, ептен одолговлечено време за толку малку прашања и тестови. Можеше да се заврши за саат и половина, а не 3, ама добро.
Imase li nekoj so ekonomski fakultet? Navodno 1200 imalo prijaveni 600deneska 600utre a 36 rabotno mesta
Прво, стручниот тест, 20 прашања со заокружување, време 45мин. Веројатно си од економски штом си утре, не знам какви би ви биле прашањата. Потоа, тест за интелигенција, 60 прашања, 30минути. На крај тест за личноста/интегритет, 75 прашања, малку време имаше за овој, ама и не треба повеќе од 10минути. Овие две се боза, стручниот е малку потежок, барем мене ми беше. Се е со заокружување.
До нареден пат ќе ги сменат, претходните биле од Уставот и од Законот за полиција. Ова што беше сега, не знам, да не шутнат веројатно
Да не е рано? Мене и пријатели што беа, сеуште не. Ако се јават некому, нека ни каже да знаеме дека сме пропаднале останативе
нека пише некој дали е повикан на интервју..али нека не викаат како минатиот пат сите..не е фер..плус пандемија..плус пари, нерви се трошат