Само да ве известам дека уште во септември имало тестирање и интервјуа, поминале сите проверки и скоро 1 месец се вработени. Да немате многу надеж, оти ова сега е сигурно формалност, тие што се примени веќе и прва плата ќе земат, а ние чекаме да се јават за интервју.
Не ширам дезинформации, туку точна информација од колешка што веќе е вработена во ПС Аеродром, и уште еден колега во ПС Гази Баба. Пријавени на истиот оглас. Не коментирај без да знаеш, и без да прашаш од каде е информацијата. Кажувам што знам, не обесхрабрувам, надевајте се колку сакате, дај боже да ви се испати и да ве примаат.
Mislam deka toj oglas bese interen avgust mesec bese pusten ili juli nz tocno ama so sig znam avgust mesec na lekarski samo bea a oglasot glasese za rabota vo anb a pocnaa so rabota vo septemvri
Па ти немаш кажано никаква информација, туку ме нападна мене дека ширам дезинформации, се понашате како вчера да се дојдени во државата и не знаете како се влегува во државна адимистрација. Кој го интересира нека ми пише порака, ќе му кажам.
Колешкава со сигурност аплицираше на огласот за мвр, којзнае, и мене не ми е јасно што прават, ама не ме чуди воопшто.