Знаеш дека има повеке полициски станици нели, и две партии? Може твојот извор не е доволно информиран. Мене ми е од прва рака информацијата од луѓе што работат, сигурно нема да лаже дека работи, т.е на 9 месеци приправнички стаж се.
И членката уште поодамна го има пишано ова, не е еден извор. @^ANGEL^### Исто и @Vanilla15 има слична информација, уште кога поднела документи за огласот.
Ќе почекаме ќе видиме, од следна недела имам информација дека ќе почнаат да викаат за интервју. Информациите ви се тотално погрешни дека лугето се вработени, веројатно да ве утешат што вие не успеавте да отидете на полагање тестови
Ја се надевам дека ќе викаат, а тоа дека е за утеха нема врска, пред да ми кажат не ни знае дека јас немам појдено. Како и да е, се надвам дека вие сте во право и дека допрва ќе викаат уште луѓе, може овие се така преку дебели врски пикнати. Барем некаква надеж во системот наш глуп да има. Само да додадам, и да бев на тестови и да ми понудеа вработување за 18к не се понижувам да работам, само колку да се рече дека сум во мвр и државно.
Па тогаш ко несакаш да се понижуваш да работиш во мвр зошто си поднесила документи на огласот, па дури и си се распрашувала за истиот?
Затоа што имам дипломирано во тој оддел, кога аплицирав и пред да се распрашав не ни знаев дека платите се толку ниски, мислев дека се околку 30, али тотално бев во заблуда, затоа и се откажав. А и друга причина е што родителите сакаа да пробаме, како е што е, и дали ќе биде нешто. Како и да е тотално се разочаравкога добив повеќе информации
Ние правниците знаеме дека тоа е незаконски во време на изборна кампања.Не е возможно за истиот оглас некои тогаш да се повикани
Само за инфо, јас бев на полагање тестови иако ми кажаа дека ако немам врски воопшто да не поддавам а после тоа другар (член од владеачкава партија, небитно), кажа дека луѓето се веќе одбрани, исто и во општина познаник ми кажа дека веќе и знаат кое дете ќе помине од кај нас, за тоа и ќе ми биде џабе се. Јас сакав да видам како и да е, заминав и на тестирањата, ме викнаа. Може ќе ми се јават и за интервју who knows, и јас пак ќе отидам од љубопитност (па и надеж додуша). Кој ме теши мене тука и со што?
Потполно се согласувам со тебе ❤ Тоа се подразбира дека лугето се веќе избрани и ги има на список кој ќе влезе..Но дека се веќе вработени и натака мислам дека е неточна информацијата
Дали некој доби писмо за на 15ти? Мене сега ми стигнало дома, за тестирање. Не знам зошто, не ми е јасно.