Пишува во огласите кое високо се бара ако планираш чесно да конкурираш. За со врски само партиска книшка од владеачка партија ти треба, образование никој не гледа.
Ми се допадна ова "ако планираш чесно да конкурираш". Камо среќа да бевме поинаква држава.. Фала ти за мислењето
Јас навремето конкурирав така чесно, со изработени вежби повеќе од што треба, освен скокот скорз на граница скокнав колку што требаше. И не ме примија, а сите наоколу ми викаат абе знајшшш сето е со врски пријатели, џабе ти е, колку и да си спремен.... Криви сме сами како менталитет, што врски,партија и пари за влегување на државно е нормална појава.
I jas konkurirav 3 pati i pominuvav sve i na krajot nisto. Bez lugje t.e vrski dzabe se obiduvas mi vikaa sto ispadna i tocno.
Nema nikakva informacija i ne se znae do koga treba da cekame....nema smisla 7 meseca za oglasot cekame
Zdravo da prasam, dali pri apliciranje na oglasot za policiski sluzbenici ne treba da imas polni 25godini, i sto ako vo meguvreme dodeka trae obukata i slicno veke napolnis 25..ima nekoj info vo vrska so ova?
Ne treba da imas 25 godini do denot na objavuvanje na oglasot, odnosno dodeka gi poddavas dokumentite potoa i da napolnis 25 vekje si vlezen vo procedura. Ima mnogu slucaevi taka eve vekje se na rabota. Pozz