Дечки ќе замолам некој што знае или ја има поминато обуката лани да ми каже што како иде? Мислам дека документи се поднесуваат во полициска станица после тоа што? Ако ме избераат идам на проверка оноа физичка способност: стомачни, трчање итн..?? После тоа како идат другите, нели има лекарски прегледи, тестови итн?? Ова највеќе ме интересира, поточно околу обуката во Идризово знам дека трае 3 месеци и затоа што сум од Скопје дали ќе морам да престојувам во центарот за обука или ќе треба да си доаѓам секој ден или кога и да е договорено во идризово и да си ја извршувам обуката? Нека ми пише некој лп што ја завршил целата процедура и обука или тука нека искоментира.
А сега по ново какви тестови ќе има освен тие што се на секој конкурс ? Нели нешто викаа тест за интегритет итн...? Каде ќе де полага тоа?
Ja kako sho razbra od napishanoto vo oglaso toa ke bide zaedno so psiholoskiot i opstoobrazovniot test
Decki dali ima objaveno na stranata nekoj sablon primerok za Izjava deka ne si clen na partija i deka ne baras osteta od ministerstvo pri povreda? Dokolku imate nesto, moze da ispratite tuka I isto taka da ve prasam, vo koj dokument treba da se navede za koe mesto apliciras od tocka broj 1?
Toa se e vo prijavata izgleda za povredata e u prijavata a za da ne si clen u partija sig od tam ke ni dadat da potpiseme a toa tocka I nema veze lani nikade nemase na prijavata da se navede u koe mesto na koja pozicija sakas tuku tam deka podneses dokumentite tamu si i oni te raspodelat na pozicija na koja ima potreba
Пријава, изјава и за повреда во станица даваат документи или од кај се земаат? Освен диплома, фотографии, и извод и овие горенаведени пријави што друго треба?
Само диплома и извод и фотографии, и тие пријавите. *Тие што не знаат, не ги носете документите во Оддел за внатрешни работи - ОВР туку во Секторот за внатрешни работи - СВР .
Јас конкурирав на претходниот конкурс и носев копија од диплома заверена кај нотар, копија од извод(не постар од 6 месеци) заверен кај нотар, 2 фотографии и исто така документ за неосудуваност кој се вади во суд. Сѐ останато што е наведено дека е потребно се поднесува(потпишува) во документите кои ви ги даваат во СВР при приложување на веќе набројаното и самото конкурирање.