Pa sto gi drzat ostanatite vo neizvesnost,celo leto pa eve esen dojde,sramota,vo toalet so telefon odat,cekaa povici i na krajot gi nema nikade....
Na moj blizok mu rekoa deka ne sakaat da gubat vreme so nekoi problematicni, zatoa tie ne gi ni vikaat, tuku naprotiv, gi vikaat tie sto se sosema okej
Okej,ama mene ne mi e jasno slednovo,pominato se,povikuvan na site od prv den,poslednoto bese vo stanica,bezbednosni proverki,pred 20 dena i tolku,za lekarski seuste ne se javija,verojatno nema ni da se javat ako se zavrseni,nikoj neznae tocna informacija
Тоа АНБ го прави без да го знаете тоа. Како го прави? Врши проверка преку МВР, и преку други свои можности. Чест пример е тоа што тоа го прават е на тој начин што прашуваат кај вашите соседи. Поимот ,,интересни'' претставува доколку за кандидатот мораат да соберат повеќе информации, или за блиското семејство. Јас бев повикан од АНБ на информативен развор, иако се знаат, да потврдат дали вистината ја зборуваш.
Nisto ne se znae se dodeka ne se povikaat na obuka taka da ne veruvajte na sekakvi rekla kazala muabeti. Nikoj ne znaeme dali se zavrsheni lekarskite ili ne. Na tie sto bile na lekarski normalno e da sakaat da bidat zavrsheni.
Na mene mi se javija od policija rekoa pravat proverki i me prasuvaa za moeto semejstvo inaku sum so visoko obrazovanie,dali toa e anb ili? I sto sleduva ponatamu koga prasav rekoa toa zavisi od ministerstvoto
Do deka ne vikat za u idrizovo traat, lazni informacii davat, koga ke pocnat da vikat za u idrizovo togaj lekarskite ke se zavrsheni vaka uste ima nadez