Исто сум размислувала на оваа тема, и јас дојдов до истиот заклучок. Негледам друго логично нешто, освен секако ако си партиски определен па сакаш уште повеќе да напредуваш. Знам и случаеви кои и после пензија заминаа во странство да си работат.. Од друга страна е*ати и се тоа кога секој зима се гушиш, пиеш загадена вода и храна.. Да не зборувам за тие партиските што треба да се влечат по митинзи и спамираат со објави. Едноставно некои работи ми се дно дна и немаат цена.
jac mislam od 15 noemvri da pocnee obukata , a za dogovor mislam ova nedela i drugata da se zavrsuvat
Ne sam stignal do tam ama spored mojta situacija izg od pocetoko treba da se davat, bidejki ne me vikaa na lekarski i toa bez pricina, ama da sam i dadel do sea ke go potpisese dogovoro Inace izg kazuvash za tie sho pocnaa so rabota, nie cekame za vlez na obuka, tie sho ja zavrsia obukata ovaa godina pocnaa tocno kako sho kazuvash pred 2 3 nedel
Abe drugari sto ne vi e jasno moj poznanik Не точно кажувам на обука почнати се и јас сакам да не е точно ама за зал така е
изгледа сите ги маткаат до лекарските, после си прават селекција кој ќе влезе.. И ако не си фатиш врски кај некој од извршниот во партијата или близок до министерот, џабе работата може и без пари и без работа да останеш..
Nikoj neka ne ve lazi,ne se potpisani dogovorite niti se ima pocnato so obuka,znam zosto kasni obukata no ne smeam da kazam od sigurni izvori,ne se sekirajte ke bidi za brzo vreme do togas uzivajte