Lekarskite se sigurno pominati poso pisav i prethodno koga bev ja na lekarski za obicen policaec imase od kumanovo so mene devojcinja za so visoko Po toa znam za lekarskite za poise ne
Здраво. За да работам како полицајка на езерската полиција што треба да направам, дали само обука за полицајци треба да посетувам или и нешто друго ? И дали мора да завршам средно сообраќајно за тоа?
Posledno kako sto znam obicnata policija od granicnite premini kaj sto ima ezero,tie isto odea vo ezero i vrsea patroli..
Добро тоа го знам, мене ме интересира дали требаат некои документи или обврски што треба да се направат пред да одам на обуката?
A dali voopsto postoi konkurs za ezerska policija,i ako postoi treba da bidi objaven vo sluzben vesnik i da e naglaseno sto treba da podnesis..
Eve primer kako treba da bidi objaveno i sto ke ti treba(ova e od konkursot od juni) https://kanal5.com.mk/mvr-objavi-oglas-za-600-novi-policajci/a533150
А дали за конкурси за царинар ќе можам да се информирам во мвр ики во полиција директно за вработување? Значи за царинарник не мора на обука за полиција да се оди ?
Ovaa godina toj konkurs zavrsi,i najcesto vleguvaat istite carinarnici se dodeka ne dobijaat trajno resenie..
Decki kaj so imam informacija pocnale da se javuvaat(informacijata ne e od sigurni izvori nego mi se javi prijatel) ako imate informacii pisete i vie,srekno!
Kako sto kazav ne e od siguren izvor nego prijatel kako sto mi kaza,utre najkasno drugiden ke se znae dali e vistina ili ne..