Jas kako sto imam info za oglasot za policajci od povekje lugje mozno e i da bide rasturen bidekji nema dovolen broj na kandidati koj bi pocnale obuka, mnogu se nemaat pojaveno na lekarski pregledi, del nemaat pominato bezbednosni proverki sto kje se slucuva neznam tocno i ova e poluinformacija kako sto bea poluinformacii deka kje se pocnuva na 15ti oktomvri pa 1vi noemvi pa minatava nedela. Nesto se slucuva ostanuva da vidime.
u lekarski povikani se okolu 900,jas sto imam informacija deka na kraj na ovoj mesec ili na pocetok na dekemvri ke pocnat da vikaat za dogovori a obukata ke pocne u januari deka nema financi da pocne u ova godina ke ostane da pocne u januar ss noviot plan od buxhetot na drzhava,660 kandidati ima zavrseno svite proverki i ke pocnat ss obukata
Zatoa i rekov deka e poluinformacija, na intervju bevme okolu 800lugje toa go znam od lugje sto bea kursisti od centarot za obuka togash, e sea ako bile 900 mozhda dopolnitelno da vikale padnati od psihicki proverki
Nataka neznam, znam deka bea okolu 800 za drugoto kazhav deka se poluinformacii i zatoa ostanuva da vidime
Ne sme vikani site sho beme na intervju na lekarski, plus nemoze da se rasture, i da se rasture nie nema da znaeme deka nov e pocnat posho ke si gi viknat nivnite deca sho treba da ulezat, i kako ja posleden pat bese na intervju od anb i ne me vikaa i sho treba da smetam deka ne sam gi minal a nemam nisto krivicno toa nema veze so logikata, ulavat deca sho pravat gluposti sekoj vtor den ama za niv ne e problem oti se tatini deca uopste nema vrska ovie proverki tie sho treba da ulezat se butnani onie sho ne treba ulavat i toa e
овде само врски дечкии затоа не се исплати да се нервирате се знае дека у МВР, СВР влагаат врскаџии отсекогаш било така
И тоа помина, додуша и тоа е битно да уште, плус партијата ама сега парите се побитни, тарифата е од 5 до 10.000 евра кеш.
Ako nemate informacija za konkretno sto se zboruva nema potreba da pisuvate i da demotivirate, znaeme site kakvi se rabotite,no ne samo vo mvr tuku sekade, nema potreba da potcenuvate nekoj sto saka da raboti vo mvr, ne se site tamu kako sto gi narekuvate kriminalci,narkomani itn. Kako i sekade sto ima razni ludje isto taka i tamu, sekoj treba da si gleda za sebe da si bide dobar i posten covek, a dali nekoj dal pari,dali trci partiski ic ne treba nikogo da interesira sekoj se snaodja za sebe,mozebi nekoj saka da trca i brka sitni lopovi i sto e loso vo toa? Nekoj saka vo politika,nekoj saka da bide prodavac,frizer i sto treba da se potcenuvame? Sekoj si ima razlicni celi i snista, a jas na site posakuvam da vi se ostvarat vasite koi i da se
никој не потценува што сакате да работите у полиција, туку дека некој би платил за тоа. а буквално работата не вреди пет пари луѓе што ги знам што работат, ми имаат кажано дека свое дете НИКОГАШ не би пуштиле у МВР, прво ради ризикот кој го имаат наспрем платата второ, зашто да плаќам да ме врботат? е за д абркам дечишта?не фала
Никој никого не потцена, секоја работа има своја вредност. Еве јас сакам да работам како полицаец, конкурирав на последниот конкурс летово, за жал од горенаведените причини со кои се соочува системов наш а тоа е корупцијата, јас и уште многу други деца не поминавме а исправни а тие што ни "п" од "полиција" не заслужуваат да го носат рангот "службено лице - полицаец" и униформата, еве ги денеска се таму каде што се. Ја коментираме само состојбата во државава, дека криминалот и корупцијата цвета на највисоко ниво.
Nikoj ne te tera tebe da plakjas ako nekjes,ima nekoi sto bi platile da si rabotat toa sto go sakaat sto gi ispolnuva, ima ludje sto sakaat da bidat ispolneti na raboten plan zatoa velam ne potcenuvajte i ne osuduvajte sekoj si znae za sebe,eve jas 4 godini ne se otkazuvam sakam da go rabotam toa sto sum go ucela sto me ispolnuva, nekoj go ispolnuva da vozi kamioni da sedi doma ili po kafinja, site sto sakaat da rabotat vo mvr znaat na kakov potencijalen rizik se nafakjaat i nema sekoj kliker da go raboti toa Treba da sme svesni vo kakvo vreme ziveeme,i deka pominalo vremeto koga mozelo bez vrski, korupcija postoela od sekogas i ke postoi zasekogas za zal,toa sto nie ne sme vospitani i naviknati na vakvi raboti e drugo, prva jas sum revoltirana