Доволно е. Затоа не не бива како држава. Наместо селекцијата, општо за се, било кој сектор и работа, да се врши и одбираат според професионализмот, спремноста, исправноста, знаење и умеењето, за да се изваде професионален кадар, зборам општо за се било која работа, кај нас тоа се прави преку врски, партија, мито и корупција. Ова го нема ни во земјите од третиот свет, единствени сме. Уште 100години малце ќе ни се за Европа.
Затоа способните и тие шо ги бидува не влегуваат, туку најнеспособните. Кога ќе видам какви има полицајци и како шерифи некој се шетат и се однесуваат, барем психички проверки да прават, ако не ги бива во физичките. Другар прв во сите вежби, со најмногу поени не влезе да биди полицаец, нормално и се замина од "државата". До кога ќе примаат уште полицијаци и кој ќе ги рани еве прашувам.
Malku ti e pogresen izboro na razmisluvanje, kako moze nekoj da si plate i da uleze bez da potece od nego kapka pot, kako moze nekoj da otide na testovite nekoj sho ja go znam i nekoj sho ne znae imeto da si go kaze da rese iq test od 60 prashanja iako se na zaokruzuvanje za 10 minuti a istio taj da ima roditel na nekoja glavna funkcija u mvr, i ja sakam da bidam policaec i ja ne se otkazuvam ama koga mi ja potcenuvat rabotata koja sto sakam da ja rabotam znam zasho ja potcenuvat i si kjutam i gledam kon mojta cel, ama da kazes sekoj si se snajduva na svoj nacin kako moze toa i dwka go ima toai dali smee da go ima toa, i da ulezam na obuka i da pocnam da rabotam kako policaec sekogash ke go plukam toa sho go pravat i sho ne e ispravno, oti sekoj se snajduva kako znae i poleka toneme kako coveshtvo, sekoj ima pravo na mislenje ama za ovaj del" sekoj se snajduva kako znae" ne si vo pravo A plus za sekoja informacija sho vi ja kaze nekoj ne e tocna, sho mozeme da videme do sega, najdobra informacija e koga ke se javat na nekoj i ke pise deka mu e javeno i togaj ke se znae
Nema potreba mene da me prasuvate kako i na koj nacin se nekoi zaposleni jas ne gi zaposluvam nitu od mene zavisat rabotite, samo sakav da kazam deka nema potreba da se potcenuva nekoj sto saka da raboti vo mvr,i deka ne se site losi vo policija, ima i kvaliteten kadar, jasno mi e kako stojat rabotite i kako sto kazav toa e druga tema so koja apsolutno se slozuvam, samo mi smeta koga se generaliziraat rabotite, jas odam po logikata ako site se nesposobni okolu mene jas ke dojdam do izraz ili pak ako rabotam so kvaliteten kadar zaedno ke se nadopolnuvame i napreduvame
Ja ne te prasuvam tuku ti kazuvam ama nema veze ti se kaza so toa deka ima nekoj so ke plate za da rabote a NE GO MOZE TOA, utre nekoj ke plate da bide doktor i koga ke ima slucaj ne daj boze site ke placat, taka e i tuka utre ovaj koga ke treba da potrca ili da sobore nekoj na primer za da sprece nesto i ke nastrada nekoj poradi negovata nesposobnost togaj ke placeme,ali nema veze neli toa e taka spored tvoeto mislenje oti ziveeme u vreme na korupcija, a nie ke si kjuteme na toa a pri toa sme mladi i sho sakame da napreduvame kogs ne e problemo u postarite tuku problemo e u pomladite koi isto taka stanuvat korumpiranj uste od mlada vozrast ali nema veze Plus ako site se nesposobni od tebe ne ocekuvaj deka ke dojdes do izraz, oti tie ako se dojdele do mestoto na koe sho si ti dojdela sposobna nema shansi da napreduvash u taa okolina
Jas sto kazav se fakti, ne kazav deka toa e normalno i deka treba da se podrzuva korpucija logicno, samo sum svesna deka ima ludje sto bi platile za rabotno mesto ima sto se mamini i tatini, ima sto brkaat politika, kazav sekoj treba da si gleda za sebe da si bide dobar i cesen covek i da si raboti toa sto go ispolnuva ne mesajte babi i zabi, prva prijavuvav korupcija od takvite primeri sto gi navede ti i drugite i povtoruvam toa e druga tema
Prvata recenica sho ja imash napisano dava znacenje deks go podrzuvash, ako ne go podrzuvash toa ne treba ni da go misles ali okej nema veze Pozdrav
Pa taka e nikoj ne moze da me natera da platam ako ne sakam, korupcija postoi zosto edna strana trazi druga dava, i dvata slucai se krivicno delo davanje i primanje potkup,toa sto postoi nekoj sto bi dal pari e druga rabota, mojata svesnot i znaenje kako stojat rabotite ne gi mesajte deka podrzuvam korupcija
Nekoj ke spodeli li info za oglasot so visoko godina dena cekame, a se uste nema nikakakvo info. Sto se ceka tolku, a I ako se promeni tie 39 dusi zasto dokumentite ne ni gi vrakjaat.
Најавуваат една година скоро дека нов ќе има ама јас мислам тешко дека сега за брзо ќе биде, според мене дури на пролет ако пуштат, моја претпоставка.
ауу колку си контрадикторна.. како може да биде чесен кога прави криминал -корупција .. и тие истите утре треба закон да спроведуваат. доволно е ова , само ќе ти кажам дека си премногу наивна според работите што ги напиша..
Nema veze i ja se obiduvashe da go objasnam toa ama toa e, problemo e u nas mladite, postarite vise ulezele na toa oro i go igrat ama najgolemio problem e u nas mladite sho uste od 15 godini pocnuvat po partii po ovoa po onoa, i taj sistem sho vladee u ovoa tesko vreme nikogash ama nikogash nema da se isprave, i da dojde nekoj sho ke saka da vsade pravilni normi taj brzo ke go snema od javnosta, najgolemio problem sme nie i tie sho sme tuka u makedonija i tie sho ja napustat makedonija oti bozemski nemozat da trpat nepravdini, pa odat zavrsuvat fakulteti a mozat po germanija ili drugi zemjk prvite godini do deka da se snajdat da rabotat na gradiliste a tuka nemozat tam i e se tamn ama tuka nisto ne e oti ednska gi odbile za nekoja rabota, ama toa e kako sho kaza ja na 15 godini misleshe deka mozam da ja smenam okolinata okolu mene bidejki ne mozam sveto ama odamna bea tie moi 15 godini
Aj diskusijata za korupcija i slicno vodete ja vo privatna poraka ovdeka e ako se ima nekoe info Dokolku nemate info ili prasanje nekoe okolu konkursov ne pisuvajte gluposti Fala na razbiranjeto