I ja taka nesto razbra u vrska so toa, ama zasho bi se ponistuval, koga mozat da povikat drugi kandidati koi imat pominato se, sekako lekarskoto ne vlijae na fizickite i psihickite proverki pa da go ponistuvat, oni mozat da padnat na lekarski poradi vid i poradi drugi raboti na primer, ne mi e jasno zasho bi go ponistuvale, mozat da povikat drugi kandidati kako zamena
Pa eve tie imaa informacii deka kje bide oktomvri noemvri dekemvri pa nisto ne beshe, ne sme tuka da se raspravame ama gresno razbiraat tuka sme da spodelime sekoj info sto sme doznale i ni kazhale
така би било во секоја нормална држава, но овдека владеат други правила и се знае како се влегува. Зарем заборавите што се случи со огласот за контролори на летање? Ја незнам како има уште некои што веруваат дека чесно може да се влезе..
Toa da na site kje ni bide ubavo sto pobrzo da se zavrsi kjeski neka e ovaa nedela da se javat i jas sum za toa ama do sega e sto ne se javija e problem posto prvo se potpisuva dogovor pa posle eden mesec se pocnuva so obuka ama problem kako sto mi kazaa brojkata sto fali i ne im bilo isplatlivo da pocnat 400lugje. Poznavam kolegi od fax sto bea na lekarski vo megjuvreme se prijavija na oglasot za vo ARM zavrsi za 3 meseci i vekje si pocnaa so obuka. Koga gi prasav zosto se odlucile mi kazhaa deka im kazhale nisto ne biva od taa rabota so oglasot zatoa i gi spodeluvam tuka informaciite
па неможе баш секој. ако е некој пијан ,ај ќе се правиме дека е трезен, е работава. проблемот е што ги има многу такви.. А и после скандалот во воздухопловството несакаат да ризикуваат пак да се случи..и онака столчето на министерот се ниша..
I sea ako se poniste, treba da se pocne pa, pa uste 4 do 6 meseci zamaranje nervozi, za na krajo pa nisto da ne bide, ke ispadne
Ali kako 400 lugje, ima nogu deca sho ne se vikani za lekarski, mislam ono ima deca samo sho nemat vrski, toa e rabotata
E Epa toa neznam sto se slucuva ja spodeluvam kako sto sum pisal i prethodno poluinformacija sto mi kazhale
Jas 5 ti pat mi e sum zasteknal tehnicki vladi cekanja i po godina eden skoro pa i ponisten pa drugi povikani lica i taka nataka
Eve posledno info sto dobiv e deka mozno e nedelava da se javuvaat za dogovor na tie uspesno sto pominale sve za ostanatoto neznam.