Јасно ми е мене дека нема работа и дека многу малце од дипломираните студенти се вработуваат по струка. Да не беше конкурсов и ние ќе имавме шанса да почнеме од некаде, вака е за никаде. Нив ги примаат како полицајци а ние од факултетот сме без работа, бидејки не сме биле за позиција обични полицајци туку за нешто повеќе, а за да си нешто повеќе треба да бидеш прво полицаец а не можеш да влезеш. Се вртиш во круг. Системот е направен таков што во полицијата моментално имаат приоритет тие со 1год академија за полицаец, а не тие што се со 4год образование, учеле и се труделе да завршат факултет. И после ќе се плука по полицијата дека се неспособни, епа непособни се, и ќе бидат се додека е вака. Сепак како и да е, на крајот се сведува на тоа кој колку дебели врски има, и колку пари може да им даде! Инаку скоро дипломирав пред неколку месеци.
Mislam deka mozhe da pustis prigovor, ama zaludno ke si go trosis vremeto. So koj i da naprais muabet, ili vrski ili pari ili clenska mi vikaat, pocnav da se razocaruvam.
Inaku znae nekoj od koga pocnuva obukata? Na minatoto testiranje rekoa kraj na april pa me interesira dali i vas vi kazale isto
Зошто си изненаден Се знае како оди тоа, или плаќаш или јаки врски, инаку колку сакаш биди спремен, џабе ти е, тоа не се смета. Ова сето е процедура само, пред време се знае кој ќе бидат примени.
Ама мислам дека ако стигне до здравствени е веќе завршено..Мвр ги плаќа здравствените за одредена бројка што поминале. Инаку што прашуваа на интервјуто ако може да кажат тие што биле
Сите различно ги прашуваат, така да нема конкретни прашања, на кого што му текне тоа те прашува, 5мин и те пуштаат
Јас кога бев пред 2 години, ме прашаа дали некогаш сум имал средба или било каква среќавање со полицајци, и јас има реков директна средба сум немал, ама сум ги видел и не се доволно високи и крупни за оваа позиција. Тоа е мое мислење.
Убаво си им кажал. Си требал само да додадеш дека и не се доволно способни и интелигентни. Или поконкретно, многу се прости, глупави, неуки и крајно неспособни.... Жално! А една од најважните позиции во општеството. Висината е единствен валиден критериум, барем така викаат. А и тоа им е многу глупо, затоа и имаме жирафи шо уста не знаат да отворат и муцаат. А во суштина и тоа не е критериум.. само мочана партиска книшка или кеш. Тешки сељачишта станаа полицајци. Жал ми е за студентите што го учат ова 4 години и после седат дома ама тоа е... Погледнете каков ни е министерот, а потоа погледнете и каков декан на факултет имате, му ги држи мадињата на претходно споменатиот мочко, не го вади од уста и држи монолози како се залага за студентите.
Па да бидам искрен, не да сум самобендисан, ама јас сите вежби ги направив над тоа што бараа, освен скокот на граница бев, пошто чекавме 2 саати на студот надвор, ми се згрчија нозете, ама сепак одлично ги изработив вежбите, исто така на полумаратонот што беше излегов во првите 10, поточно 5ти бев. А тој што ни беше надлежен на групата ми рече дека не мора да трчам, поминат сум на вежбите, пошто претходно се слизнав на едната вежба и рана имав отворена на коленото и раката, но им реков дека сакам да трчам и ми ја санираа таму со завои итн.
Gi povikuvat zavisnost od brojot sto ste prijaveni dali megu prvite ili megu poslednite Jas se prijaviv posledniot den i me povika za vo Petok A drugi sto se pred mene so povikani za vo Sreda,Cetvratok