Druzhe prvo se potpisuvaat dogovori pa posle 1 mesec se pocnuva so obuka dodeka se formiraat timovi grupi i se ostanato, ako se pocnuva vo april togas mart treba da se javat za dogovori
Predhodni oglasi pred da počne obuka unazad 1 mesec li se javuvaa t.e na site oglasi za policajci do sega?
Tocno da posto mora da se formiraat timovi grupi da se probaat uniformi pa da se shijat uniformite po brojka si ima proceduri
јуни, јули најкасно. секој месец истите муабети, дај боже овој месец .. и цела година помина. аха, да ти веруваме како и за сите информации што ги кажа. Сите се остварија,само датумот и месецот никако да го погодиш. Туку ѕирна ли од капијата, дали виде до каде е реновирањето?
Drugarice izgleda eden od momcive sho ti kaza u pravo bil deka ti stvarno patis od kompleksi poso ne si viknata realno koj bi se zamaral sekoj den da vlaga na forumov ako nema nikakva povrzanost so mvr i konkursov i ne saka tamu da raboti Eve ja licno da ne cekam za dogovori info nikad ne bi vlegol da citam nekoj sto pisuva a ne pa na sekoj da mu replay Stv ne te razbiram
Дечки прочитав доста страници на темава и гледам секој што ќе слушне нешто го пишува, и ве разбирам бидејќи и јас така го следев форумот кога чекав. Но некако читам и имате голем број на нејаснотии, а најмалку ги разбирам овие што всушност критикуваат или провоцираат во однос на вашата желба за полиција. Едноставно некој ако сака во полиција нема што вие тука подмолно да пишувате дека ќе бидат исмејувани или споредувани со комуналци, ако веќе сте така настроени прескокнете го форумот или пак посакајте им среќа. - Во однос на тоа што некој кажа дека не може да се поклопи приправник и слушател во исто време, грешка сте. Јас одев на пракса додека бев под Центарот и имаше приправници на работа. - Вие може да почнете со обука без разлика на нас приправниците бидејќи на нас ни остана уште приправничкиот испит, а истиот го организира МВР и не се коси со Центарот. - Кога ќе го потпишете договорот за обука ви даваат околу 15 дена за да ги средите обврските кои ги имате кон факултетот, работата ако ја работите, и со договорот ќе отидете во труд и социјална работа за да имате здравствено осигурување. - Потпишувањето се одвива во групи и по градови, може да трае 2 или повеќе дена. - Тоа околу лекарските и наочарите што некој носи, можам слободно да ви кажам ако докторката ви стави потпис на картонот тогаш потписот стои. Се зависи како е расположена Ви посакувам среќа на сите, не се оптеретувајте што некој ви кажал кога ќе почне бидејќи за сигурна сметајте ја само информацијата ако министерот ви ја даде, споделувајте ако почнат лично да ви се јавуваат *