Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Огледалце, огледалце...

Дискусија во 'Општи дискусии' започната од Unfaithful18, 4 јули 2010.

1. baby.blue

baby.blue Истакнат член

Се зачлени на:
    17 јули 2011
    Пораки:
    65
    Допаѓања:
    33
    никој не е совршен, сите си имаме мани. но сепак сметам дека секој е убав на свој начин, а и на крај краева убавината е релативна работа ;) мене ми велат дека сум убава а и јас се сметам за убава (воопшто не сум нарцис). свесна сум дека и не сум некојси топ модел со перфектно тело и беспрекорна кожа, но немам комплекси. инаку, јас мислам дека е најдобро и да си убав но и паметен. каква е таа убавица без карактер и ронка памет? не и вреди убавината воопшто.
    еве и нешто што го прочитав за убавината:

„Beauty is a curse on the world. It keeps us from seeing who the real monsters are.“

2. Kristinna1

Kristinna1 Истакнат член

Се зачлени на:
    18 август 2011
    Пораки:
    274
    Допаѓања:
    125
    Па искрено задоволна си сум од својот изглед и можам да се декларирам како убава,но имам секако и мани и недостатоци за кои одвреме навреме си се комплексирам :lol: Не ми се допаѓа носот :lol:
    Само да ми беше голема коса убави алишта (мода по све) ама слабаа слабаа е тое!
    Ич не сум убава. :?:

3. Muffin.Love

Muffin.Love Истакнат член

Се зачлени на:
    18 април 2012
    Пораки:
    104
    Допаѓања:
    15
    Знам дека сум малце офф топик ама многу се изнервирав кога едно дете го има прасано мој добар другар што мисли за мене и дали сум била убава и он рече не! :swear: А што е уште пострашно рече дека мојата најголема непријателка што знае дека немам добри односи со нејзе рече дека е поубава и подобра од мене па девојки и момчиња :lol: што мислите за таа негова поубава? http://img7.ask.fm/assets/026/770/079/normal/ask.jpg а јас иначе не се сметам за фотогенична ама мислам дека сум убава ( секако со маани ) а мислам дека најдоброто мислење е мислењето што си го имаш ти дадено за себе :) такада девојки ако мислите дека сте убави не ги слушајте другите што ви викаат ;)

На CrystalNoir му/ѝ се допаѓа ова.
  4. Whatsername997

Whatsername997 Истакнат член

Се зачлени на:
    9 јануари 2012
    Пораки:
    74
    Допаѓања:
    21
    немам појма каква сум еднаш се восхитувам на мојот изглед - додека друфпат стојам пред огледало и плачам
    а околу прашањето - убава и глупава или грда и паметна имам премногу размислувано и сепак немам дојдено до заклучок , но би избрала грда и паметна пред се зошто нели, убавината е минлива а паметот неможеш да го купиш :*

5. HeartBreaker555

HeartBreaker555 Активен член

Се зачлени на:
    23 август 2012
    Пораки:
    1
    Допаѓања:
    1
    Задоволна сум од својот изглед, но секогаш оставам на другите да кажат дали сум убава или не :D...мислам дека подобро е неубава но со памет во глава, затоа што денес постојат многу начини за разубавување, пластични операции и слично :* ...така да доколку имаш памет, многу лесно ке си заработиш и ке си дозволиш такво нешто. Но доколку си убава али без памет, нема начин на кој ќе можеш да си стаиш памет во глава :angel:

6. Gunshine

Gunshine Истакнат член

Се зачлени на:
    6 мај 2010
    Пораки:
    817
    Допаѓања:
    667
    Не се припотресувам за нешто специфично, гледам само јаболкниците да ми се у реду. :D
    Да се рече дека имам складно тело, иако имам комплекси поради гзот и стомакот, ама кога-како ме фаќаат, најчесто 3-4 попладне, тогаш сите огледала ги одбегнувам, појма неам зошто. Сосем просечно изгледам и не сакам да се испуцавам дека сум некоја лепотица. Просечна фаца-чпртав нос, крупни очи, просечна уста, крушковидна форма на тело иако во последно време рамениците ко да ми се зголемиле, или само си замишљам. Не се доживувам као фем фатал или нешто такво, единствено стапалата што си ги сакам. 8)

7. awayfromyou

awayfromyou Истакнат член

Се зачлени на:
    27 август 2012
    Пораки:
    423
    Допаѓања:
    299
    Јас сум задоволна од мојот изглед. Се осеќам прекрасно и стварно мислам дека сум убава и ако не се оптеретувам превише со тоа.Но мислам дека подобро е да не си толку убава а сепак да имаш памет,зошто како што кажа HEARTBREAKER555 денеска постојат многу начини на разубавување.Но во денешно време според мене мислам дека тешко може да се просперира на работни места ако не си убава сепак на многу личности им е битен прво физичкиот изглед па после све. :)

8. Skromna

Skromna Истакнат член

Се зачлени на:
    22 јануари 2012
    Пораки:
    338
    Допаѓања:
    118
    .........мислам дека сум симпатична....имам темнозелени очи прекрасна уста,е сега носот ми е малку неправилен ама во глобала ќе помини....едно време сакав да праам пластична операција да биде мал и прчаст и да имам изглед на фотомодел...ама сепак си останав ваква...бојата на косата ја менувам онака на 6 месеци како и обликот на фризурата ,сакам да сум секогаш различна.....

9. WarriorAngel

WarriorAngel Популарен член

Се зачлени на:
    16 март 2012
    Пораки:
    1.793
    Допаѓања:
    4.847
    Пааа, може да се рече дека сум задоволна. А би била уште позадоволна газот да не ми е како ударен со штица и другркиве да ми се помали. :(
    Ќе си напраам корекција на ушите, така да ова не се брои. :D
    И забиве уште мааалце ќе ми се наместат.
    Устата, веѓите многу си ги сакам. Носот ми е чпртаво такво, ко лизгалиште, фиууу.
    Не сум толку нарцисоидна како што звучам. Има далеку поубави девојки од мене.
    Да, задоволна сум. Како да не бидам задоволна од овие зелени очишта и јаболкчичи? :lol:

10. Lella

Lella Форумски идол

Се зачлени на:
    2 јануари 2013
    Пораки:
    5.326
    Допаѓања:
    29.118
    Да.. сметам сека сум убава.. :wasntme:

Да не излезе дека се фалам подоле:
    Имам прекрасни очи и усни.. Имам убава форма на лицето,
    убава коса.. :inlove:
    Многу сум убава.. :rofl:

11. Mrs.Cuper

Mrs.Cuper Популарен член

Се зачлени на:
    10 август 2011
    Пораки:
    2.790
    Допаѓања:
    2.553
    Секој си е убав на свој начин. Едниот повеќе, другиот помалку. Никој не е совршен, сите имаат некои недостатоци кои сакаат да ги сменат. Да убаво е чувството кога некој ќе ми рече дека сум убава, имам недостатоци, но сепак сметам дека ако не се сакам и ценам доволно самата тоа од никого нема ни да го очекувам. Така да си се сакам каква што сум, на недостатоците некогаш не им придавам ни значење.

На Someonespecial му/ѝ се допаѓа ова.
  12. Girl-50

Girl-50 Истакнат член

Се зачлени на:
    3 март 2013
    Пораки:
    542
    Допаѓања:
    842
    Сметам дека сум убава :D но сите имаме некои недостатоци. Никој не е совршен ;)

13. Lovy1

Lovy1 Популарен член

Се зачлени на:
    21 јануари 2013
    Пораки:
    1.113
    Допаѓања:
    826
    Па мислам :$ Т.е секој е уабв на свој начин :)
    Инаку би одбрала да сум паметна ама грда, дека ако сум убава а немам грам мозок, џабе :| :D

14. Butterfly-Girl

Butterfly-Girl Популарен член

Се зачлени на:
    4 јануари 2013
    Пораки:
    957
    Допаѓања:
    513
    Јас не сум задоволна од мојот изглед воопшто :(

15. Barbie07

Barbie07 Популарен член

Се зачлени на:
    5 април 2013
    Пораки:
    353
    Допаѓања:
    590
    Па да..сметам дека сум убава :) Но,никој не е совршен,нели? :!: Секој има мани и недостатоци..

16. Gentleman..D

Gentleman..D Истакнат член

Се зачлени на:
    2 јуни 2013
    Пораки:
    268
    Допаѓања:
    44
    епа така е :(
    ама убава сум хахаха :lol:

17. LadyFlame

LadyFlame Истакнат член

Се зачлени на:
    20 февруари 2012
    Пораки:
    658
    Допаѓања:
    339
    Секако дека сум си убава :*

18. eliesaab

eliesaab Популарен член

Се зачлени на:
    27 април 2013
    Пораки:
    4.195
    Допаѓања:
    13.034
    Нема девојка која што не е убава.Знам дека никој не е совршен, секој си има свои недостатоци, па дури и јас.
    Но, некогаш е поважен карактерот на човекот, отколку изгледот. Може некој/а да има убаво лице, тело... али тоа паѓа во вода, важен е карактерот.
    Ова е моето мислење
    (може малку забегав од темата :$ ... )

19. V.e.n.e.r.a

V.e.n.e.r.a Активен член

Се зачлени на:
    3 јули 2013
    Пораки:
    89
    Допаѓања:
    18
    Па секој си е убав на свој начин па така и јас.Инаку би одбрала да сум грда ама паметна. :)

20. Savana93

Savana93 Истакнат член

Се зачлени на:
    20 август 2013
    Пораки:
    162
    Допаѓања:
    159
    Секоја жена е убава, разликата е во самодовербата.

На esperansa777 му/ѝ се допаѓа ова.