Форумџика на годината

Одбивност без причина

Discussion in 'Кафе-муабети' started by baba Rada, Oct 26, 2017.

1. Vitomir2

Vitomir2 Истакнат член

Енергетски ја чувствувам личноста така да се случува да имам амонизитет кон одредена личност без да го познавам.

Nucci and baba Rada like this.
  2. teteks

teteks Истакнат член

Кон некои личности,чувствувам одбивност и кога ги запознавам подобро навистина излегува дека се такви.Мислам на оние негативните карактеристики.
    Кон некои други личности,прво си мислам дека се негативни би рекла,ама кога ги запознавам подобро,излегува сосем спротивното.
    Значи,не се потпирам многу на интуицијата,прв впечаток што ми остава некоја личност и.т.н.:D

baba Rada likes this.
  3. toogood

toogood Популарен член

Porano da, odamna veke ne.

Mi trebase bagi vreme da svatam deka barierata sto si ja pravam pomegu nekoj i mene, najveke mi preci mene.
    Se istrenirav da gi cenam site isto i site da gi islusuvam, sekoj covek e vreden za pocituvanje.
    Dodeka si pravis odbivnosti sam gubis, nikogas neznaes koj koja informacija ja ima i kade i koga ke ti posluzi.
    Luge koj ni najmalku ne mi bile moj broj imale hobi koe mi otvorilo novi vidici vo zivotot,...... da ne nabrojuvam kolku pati mi se desilo da se najdam so niv vo nekoja sfera vo zivotot, pozitivna/ negativna, podednakvo.

Da Vi kazam deka vaka polesno se zivee.

4. Bankarkata

Bankarkata Истакнат член

Не се замарам со вакви работи, сите ги сакам :D

baba Rada likes this.
  5. Јаневски

Јаневски Популарен член

Немам некоја особена одбојност кон луѓево... Мислам, како за еден така за сите, а потоа по заслуга. Не сум добар, ама се трудам да бидам фер.

baba Rada likes this.
  6. blonde_supergirl

blonde_supergirl Истакнат член

Не мислам дека е без причина. Во самиот момент на запознавање, откриваме многу преку изразите на лицето, гестикулациите, одот, тонот. Нешто ако ни' е трн офф за личноста, веднаш го перцепираме. Иако сме немале доживеалици со истата.

7. theowndemon

theowndemon расипана играчка Staff Member

Кон некои личности чувствувам одбивност. Најчесто чувството е оправдано, поретко не е.

baba Rada likes this.
  8. zhap4e

zhap4e Форумски идол

Некои луѓе зрачат се' што не би сакала во моја близина. Така што да, осеќам.... и да, испаднало со причина.

9. Briar Rose

Briar Rose Популарен член

10. macka91

macka91 Форумски идол

Ми се случувало да осеќам одбивност кон некои луѓе, но сум давала шанса да ги запознаам. Како сум ги запознавала сум сфаќала дека сепак постоело нешто, и со право ми биле одбивни.

11. SeaMermaid

SeaMermaid Популарен член

Чувствувам одбивност кон одредени луѓе и тоа уште во моментот кога ќе видам за прв пат.Не умеам да мразам никого,но одбивноста доаѓа длабоко од мене.Едноставно внатрешниот глас ми кажува дека не е нешто во ред.Јас покрај нив не се чувствувам убаво,ми се троши цела енергија,некој необјаснив страв,изморена сум.На крај секогаш изглело,дека со причина тие луѓе ми биле одбивни.Обично ги избегнувам,а доколку сум приморана да бидам со нив, гледам тоа да биде што помалку време.

baba Rada likes this.
  12. Alisa22

Alisa22 Популарен член

Ух да ,некој луѓе едноставно неможам да ги поднесам ,ништо не ми згрешиле ама кога ќе ги видам чувствувам одбивност кон нив.

Dadusicka and baba Rada like this.
  13. alexa_dimoska

alexa_dimoska Истакнат член

Мене секојдневно ми се случува тоа. Ретко за некого и од некого да добијам позитивна вибрација при првото запознавање, без разлика дали е тоа во живо или онлајн.
    Многупати сум се чудела како може да имам такви негативни вибрации и одбивност за личност која не ја ни познавам, ама очигледно енергијата понекогаш кажува многу повеќе од самиот човек.

Marelica likes this.
  14. VDT2906

VDT2906 Форумски идол

Ми се има случено со две личности до сега без причина да ми бидат одбивни од прва. Еднаш со една комшика на другарка прв пат ја гледам жената, кога влезе во собата почуствував некое неубаво чуство како низ цело тело да ми поминаа морници и цело време додека седеше јас се чуствував така. Жената си беше ок муабет најнормално се ама јас чуствував голема одбивност. Исто се имам почуствувано и со еден пријател на моите секогаш кога ќе го видев ми беше одбивен онака без некоја причина.

15. SV1911

SV1911 Форумски идол

И мене ми се има случено ова во неколку наврати, ама поради тоа што нивното однесување не ми оставило убав впечаток.

16. споредби

споредби Нов член

незнам за одбивност многу пати ми се случувало и ретко ми се сменил првото мислење за личноста секојпат сум била во право,

17. Love Elixir

Love Elixir Истакнат член

Немам одбивност кон никој,можеби дека не се ни замарам.
    Ама :!: забележувам кога јас сум му одбивна на некој, не знам ни јас зошто :D Изгледа некои имаат погрешна слика за мене :|

18. Anah

Anah Истакнат член

Немам кон никој одбивност на прва, само кога подобро ќе ги запознаам...

19. Pcelka544

Pcelka544 Активен член

Да. Ама изгледот лаже. Имам таква една другарка не можев да е смислам. Сега е ко пајче. Хехе

20. Телетабиска

Телетабиска Активен член

Еве оној Васил Гавран како ли се презива. Многу антипатичен. А го видам менувам канал.