Имам 14 и знам дека може да е доцна ама читав дека се расте до 21 година и реков да пробам со одбојка затоа што ја сакам повеќе и поинтересно ми е кога играме на училиште или во лето на плажа некаде. Инаку ни мајка ми ни татко ми не се многу ниски луѓе. Мајка ми е 10 сантиметри повисока од мене а татко ми повеќе од 20. Барем да пораснам колку мајка ми. Ти не забележа промени во твојата висина?Или почна рано и не можеш да знаеш дали си пораснала од тоа?
А извини.Дали се и твоите родители пониски и генетски си со таа висина или не знаеш зошто не порасна повеќе?
Не, не, не, почни си со одбојка затоа што и јас имам 14 години и висока сум 170cm ама јас почнав да тренирам одбојка пред 2 месеци - тогаш блиску имав наполнето 14 (претходно тренирав кошарка 2ипол години), ама многу добро се снаоѓам со одбојката затоа што одам редовно на тренинзи и веќе тренерот ми кажува деака си правам се како што треба, ама тоа влијае и дека тренирав 2-3 години нешто со топка, нели кошарка, е сега незнам како е кај тебе... дали се имаш навикнато на игри со топка.. А инаку за висината, знам дека не ти се допаѓа тоа што си ниска, ама ете пробај со одбојка
Не тренирав ништо а татко ми многу ме тераше и затоа ми е криво,да почнев порано можеби сега немаше да имам проблем. Имам одено само на танци. Ти на 14 си два сантиметри повисока од мајка ми јас на 14 сум висока само 158. Го мразам тоа но ако не може да се промени барем ќе спортувам. И ќе можам да речам некогаш дека не сум оставила така, сум се обидела да пораснам,но не зависело од мене.
Да...Но има спортови каде што не ти е потребна висина - има мнооогу такви - кошарка, одбојка, гимнастика...
Вака имам 16 години и до сега не сум тренирала некои спорт но сега сакам да почнам одбојка...Дали ми е касно сега да почнам?Инаку имам основни познавања и имам играно...
дад еве сега се распрашав и одма договорив тренинг утре во форца...се надевам дека ќе ме биде да се натпреварувам.
На кое место во Скопје би можел да се обратам за да добијам насоки или клуб за тренирање/играње одбојка ?
Секогаш на физичко кога ќе ни даде да играме што сакаме, секогаш играм одбојка. Би сакала да се запишам ама секој ден сум на балет и немам ни време ни сила
Здраво девојки , да не знај некој како се одвиваат работите во Пелистер волеј во Битола ? А поточно ме интересира : -Колку екипи има , како те распределуваат , колку време треба да помини за да те земаат на натпревари ако покажуваш добри резултати , колку чини опремата и месечната наплата и дали има дополнителни трошоци, каде се тренира , дали има ограниченост во возраста ?
Дали некој може да ми даде информација за одбојкарски клуб. Сакам да ја запишам ќерката 12 години. Живееме во Црниче, па некаде најблиску, Кисела Вода, Водно и сл. и ако може број каде да се обратам