Одвикнување од носење пелени

Дискусија во 'Дете' започната од slavica999, 8 мај 2010.

1. MinnieM

MinnieM Популарен член

Се зачлени на:
    25 јули 2018
    Пораки:
    928
    Допаѓања:
    2.927
    Мајки син ми е без пелени година време, има 3ипол год лесно ги откажавме не сме имале некој голем проблем, едино што уште знае ноќе да се помочка, може да се случи во неделата 2-3 пати, поготово тоа се случува кога ќе испие повеќе течности пред да си легне, се осеќа одкога веќе ќе се случи и одма станува вика мамо јас се помочав малку и ајде пресоблакање менување постелнина..пред да си легнеме го терам да мочка некогаш сака некогаш не

2. Brpbrp

Brpbrp Популарен член

Се зачлени на:
    9 август 2019
    Пораки:
    9.227
    Допаѓања:
    13.503
    Или намалете со течности пред спиење да не пие или пак кога ќе легне и кога е во фаза на задремување но не да е успан да го станеш и да моча неколку пати вака и после веќе подсвесно му влага дека треба да моча. Пробај ништо не губиш :)

На MinnieM му/ѝ се допаѓа ова.
  3. IRBBB

IRBBB Форумски идол

Се зачлени на:
    16 октомври 2019
    Пораки:
    8.325
    Допаѓања:
    33.663
    Добар е сега, прво со сила седнуваше, сега веќе 2 дена сам си кажува и за мочкање и за какање. Е на шолја, не сака на нокшир, ама и тоа е нешто.

Туку сега друг момент има, сака да оди во тоалет само со мене, со татко му ни за жива глава. Ај за дома не е проблем, ама татко му го носи в парк и се стега, не му кажува дека му се мочка, а дома влегува и вика мама ми се мочка.

На sani99 му/ѝ се допаѓа ова.
  4. Noranora

Noranora Истакнат член

Се зачлени на:
    3 април 2021
    Пораки:
    2.376
    Допаѓања:
    4.058
    Мајки здраво,
    Миа на крај на месец ќе полни 2г
    Е почна од не одамна да кажува кога е какана никако претходно значи откако ќе заврши работа, нејкеше да седнува на нокшир ни за жива глава. Од неодамна почна да ме тера да ја пресоблакам и на секое мочањена нокшир седи ама не мочка. Ко да не сваќа што треба да прави седи пр 10 мин станува и гледа во нокширот ко да очекува од др место да дојде мочкањето :D
    Сега не знам дали и како да постапам за да мочка во нокширот а не само да седи, имате ли некои идеи , искуство…
    Ви благодарам

На Slonce91 му/ѝ се допаѓа ова.
  5. Cherry79

Cherry79 Истакнат член

Се зачлени на:
    4 март 2021
    Пораки:
    1.216
    Допаѓања:
    1.737
    Што сируп користеше? И мојава нема проблем за мочање дури и ноќе вика по мене да се помочка без оглед што има памперс, ама со какањево никако и никаде. 4 дена нема какано. Матичниов денес ме советува сируп Порталак навечер по 5 мл цел месец.

6. doubleinfinity

doubleinfinity Популарен член

Се зачлени на:
    23 ноември 2012
    Пораки:
    2.446
    Допаѓања:
    5.215
    И син ми пие порталак, ние немаме проблем со какање на нокшир ама имаме проблем со какање...ама не му давам редовно, ако не се покака сам 3-4 дена тогаш давам...пример сега викендот дадов саботата немаше ефект па му дадов и неделата и конечно се покака а не беше 5 дена мислам..иначе кај нас имаме многу успех и со зрело авокадо ама не ми го сака многу, ако успеам да му го маскирам и изеде барем пола одма кака, па така комбинирам еднаш во неделата сируп еднаш авокадо

На Cherry79 му/ѝ се допаѓа ова.
  7. Cherry79

Cherry79 Истакнат член

Се зачлени на:
    4 март 2021
    Пораки:
    1.216
    Допаѓања:
    1.737
    Смокви, сливи, круши, авокадо, праз, се по ред јаде, немам мака со тоа, не јаде количински , ама се јаде, од дете кое какаше 3 пати дневно до тука дојдовме. Не кака никаде, тоа е до психа само, ништо не помага до сега, да видам од вечерва со сирупов.

На doubleinfinity му/ѝ се допаѓа ова.
  8. doubleinfinity

Се зачлени на:
    23 ноември 2012
    Пораки:
    2.446
    Допаѓања:
    5.215
    Се надевам ќе ви помогне...јас сум задоволна од Порталак, ако не дента другиот ден сигурно се кака...исто имам читано позитивни искуства за Смокван

9. Kolache na mama

Kolache na mama Истакнат член

Се зачлени на:
    28 декември 2020
    Пораки:
    1.425
    Допаѓања:
    2.940
    До психата е. Исто бевме со какањето, пишував тука. Страшно беше, со плачки, со вриштење, со сВе. Решив да послушам стар совет и му дадов пола мала лажичка маслиново масло да испие. Дента се покака три пати, зошто не беше какан 4 дена. Почнав со овации, рипчиња, цуфчиња, што ми текна тоа зборев, се опушти и од тогаш секој ден си кака. Ама дома само. Кај мајка ми не, во градинка не, само дома. Огромен успех е и ова.

10. Cherry79

Cherry79 Истакнат член

Се зачлени на:
    4 март 2021
    Пораки:
    1.216
    Допаѓања:
    1.737
    И тоа и дадов и маслинов и масло од тиква и се , уште ова ни остана.

На Kolache na mama му/ѝ се допаѓа ова.
  11. DELFINA81

DELFINA81 Популарен член

Се зачлени на:
    18 ноември 2019
    Пораки:
    2.860
    Допаѓања:
    11.367
    Порталак и кај мојата помогна,да се надоврзам на муабетот за каките.:D

12. Cherry79

Cherry79 Истакнат член

Се зачлени на:
    4 март 2021
    Пораки:
    1.216
    Допаѓања:
    1.737
    Муабетов, мераци, ми се темни веќе .

13. Cherry79

Cherry79 Истакнат член

Се зачлени на:
    4 март 2021
    Пораки:
    1.216
    Допаѓања:
    1.737
    Леле 3 пати се покака без сируп, ама во трева , среќа имам кесички за гомца собирање.

На Kolache na mama и DELFINA81 им се допаѓа ова.
  14. Pacient srna

Pacient srna Форумски идол

Се зачлени на:
    3 јули 2015
    Пораки:
    6.414
    Допаѓања:
    9.014
    Picolax ama i so toj kakase na 4-5 dena...otkako i davam sise kompot od slivi da pie fati red...dali e do sokot dali i dojde kojznae

15. doubleinfinity

Се зачлени на:
    23 ноември 2012
    Пораки:
    2.446
    Допаѓања:
    5.215
    домашен компот? и само течноста или и сливи јаде?

16. Pacient srna

Се зачлени на:
    3 јули 2015
    Пораки:
    6.414
    Допаѓања:
    9.014
    Samo tecnosta. Koa varev saamo slivi nekako kiselo bese pa staiv i lazica med na kraj vo tendzereto. Sega so slivite staviv i 1 krusa pa podobro izleze

17. doubleinfinity

Се зачлени на:
    23 ноември 2012
    Пораки:
    2.446
    Допаѓања:
    5.215
    Фала ти...ќе направам уште утре, еве пак 3 дена не е покакан..вчера дадов авокадо, ама чудно не проделува иначе секогаш тоа ми завршува работа...тамам имам и круши, да се искористат тие што ги даваа од градинка :)

18. Pacient srna

Се зачлени на:
    3 јули 2015
    Пораки:
    6.414
    Допаѓања:
    9.014
    Da de i jas od tie praam:D

19. SummerGirl

SummerGirl Форумски идол

Се зачлени на:
    10 март 2010
    Пораки:
    17.742
    Допаѓања:
    38.503
    Пробај и со некое од детските сокчиња од слива или праска. Имам пишувано дека поголемиот го имаше тој проблем. Тие сокчиња му помагаа.

На doubleinfinity му/ѝ се допаѓа ова.
  20. doubleinfinity

Се зачлени на:
    23 ноември 2012
    Пораки:
    2.446
    Допаѓања:
    5.215
    Пробано не делува..пробано и со варени суви сливи...ќе видам денес ќе пробам со сокче ако не Порталак и тоа е..летово многу му се расипа мешето, во јуни месец во рок од две недели пиеше три вида на антибиотици и од тогаш имаме мака и покрај тоа што цело време пие пробиотик

На SummerGirl му/ѝ се допаѓа ова.