Мајки син ми е без пелени година време, има 3ипол год лесно ги откажавме не сме имале некој голем проблем, едино што уште знае ноќе да се помочка, може да се случи во неделата 2-3 пати, поготово тоа се случува кога ќе испие повеќе течности пред да си легне, се осеќа одкога веќе ќе се случи и одма станува вика мамо јас се помочав малку и ајде пресоблакање менување постелнина..пред да си легнеме го терам да мочка некогаш сака некогаш не
Или намалете со течности пред спиење да не пие или пак кога ќе легне и кога е во фаза на задремување но не да е успан да го станеш и да моча неколку пати вака и после веќе подсвесно му влага дека треба да моча. Пробај ништо не губиш
Добар е сега, прво со сила седнуваше, сега веќе 2 дена сам си кажува и за мочкање и за какање. Е на шолја, не сака на нокшир, ама и тоа е нешто. Туку сега друг момент има, сака да оди во тоалет само со мене, со татко му ни за жива глава. Ај за дома не е проблем, ама татко му го носи в парк и се стега, не му кажува дека му се мочка, а дома влегува и вика мама ми се мочка.
Мајки здраво, Миа на крај на месец ќе полни 2г Е почна од не одамна да кажува кога е какана никако претходно значи откако ќе заврши работа, нејкеше да седнува на нокшир ни за жива глава. Од неодамна почна да ме тера да ја пресоблакам и на секое мочањена нокшир седи ама не мочка. Ко да не сваќа што треба да прави седи пр 10 мин станува и гледа во нокширот ко да очекува од др место да дојде мочкањето Сега не знам дали и како да постапам за да мочка во нокширот а не само да седи, имате ли некои идеи , искуство… Ви благодарам
Што сируп користеше? И мојава нема проблем за мочање дури и ноќе вика по мене да се помочка без оглед што има памперс, ама со какањево никако и никаде. 4 дена нема какано. Матичниов денес ме советува сируп Порталак навечер по 5 мл цел месец.
И син ми пие порталак, ние немаме проблем со какање на нокшир ама имаме проблем со какање...ама не му давам редовно, ако не се покака сам 3-4 дена тогаш давам...пример сега викендот дадов саботата немаше ефект па му дадов и неделата и конечно се покака а не беше 5 дена мислам..иначе кај нас имаме многу успех и со зрело авокадо ама не ми го сака многу, ако успеам да му го маскирам и изеде барем пола одма кака, па така комбинирам еднаш во неделата сируп еднаш авокадо
Смокви, сливи, круши, авокадо, праз, се по ред јаде, немам мака со тоа, не јаде количински , ама се јаде, од дете кое какаше 3 пати дневно до тука дојдовме. Не кака никаде, тоа е до психа само, ништо не помага до сега, да видам од вечерва со сирупов.
Се надевам ќе ви помогне...јас сум задоволна од Порталак, ако не дента другиот ден сигурно се кака...исто имам читано позитивни искуства за Смокван
До психата е. Исто бевме со какањето, пишував тука. Страшно беше, со плачки, со вриштење, со сВе. Решив да послушам стар совет и му дадов пола мала лажичка маслиново масло да испие. Дента се покака три пати, зошто не беше какан 4 дена. Почнав со овации, рипчиња, цуфчиња, што ми текна тоа зборев, се опушти и од тогаш секој ден си кака. Ама дома само. Кај мајка ми не, во градинка не, само дома. Огромен успех е и ова.
Picolax ama i so toj kakase na 4-5 dena...otkako i davam sise kompot od slivi da pie fati red...dali e do sokot dali i dojde kojznae
Samo tecnosta. Koa varev saamo slivi nekako kiselo bese pa staiv i lazica med na kraj vo tendzereto. Sega so slivite staviv i 1 krusa pa podobro izleze
Фала ти...ќе направам уште утре, еве пак 3 дена не е покакан..вчера дадов авокадо, ама чудно не проделува иначе секогаш тоа ми завршува работа...тамам имам и круши, да се искористат тие што ги даваа од градинка
Пробај и со некое од детските сокчиња од слива или праска. Имам пишувано дека поголемиот го имаше тој проблем. Тие сокчиња му помагаа.
Пробано не делува..пробано и со варени суви сливи...ќе видам денес ќе пробам со сокче ако не Порталак и тоа е..летово многу му се расипа мешето, во јуни месец во рок од две недели пиеше три вида на антибиотици и од тогаш имаме мака и покрај тоа што цело време пие пробиотик