Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Одвикнување од носење пелени

Дискусија во 'Дете' започната од slavica999, 8 мај 2010.

1. luciamk

luciamk Истакнат член

Се зачлени на:
    2 јули 2014
    Пораки:
    68
    Допаѓања:
    38
    Здраво на сите,извинете ако мојата проблематика не е за оваа тема, син ми е 7 години и сеуште има ноќно мокрење, незнам со што да пробаме веќе. Дали има некој совет или лек. Ви благодарам

2. TammiB5

TammiB5 Истакнат член

Се зачлени на:
    26 декември 2023
    Пораки:
    802
    Допаѓања:
    1.877
    Проверете го шеќерот да не му е висок. И поразговарајте да нема некоја мака, страв, нешто што му се случува па уште мокри

На luciamk му/ѝ се допаѓа ова.
  3. DaftyCrafty

DaftyCrafty Истакнат член

Се зачлени на:
    11 март 2020
    Пораки:
    375
    Допаѓања:
    338
    Ќерка ми пред еден месец почна да ми носи пелена кога ќе се искака. Претпоставувам дека и смета, па сака да ја пресоблечам. Овие 2-3 дена ја ставам на нокширче, не се буни ама ништо не прави, инаку сѐ уште не зборува, ама гестикулира. Не знам дали да бидам упорна и трпелива, па постепено ваљда ќе дојде моментот или да тргнам пелени на еден ден, па да видиме што ќе се случи.

4. Anturium

Anturium Популарен член

Се зачлени на:
    4 декември 2020
    Пораки:
    2.945
    Допаѓања:
    6.187
    И син ми го прави истото, и кажува пред да кака, ама јас не мислам дека се спремни. Знаат дека по какање следува менување пелена затоа. Јас планирам да пробам пролетта, ти ако сакаш пробај ама не форсирај

На DaftyCrafty му/ѝ се допаѓа ова.
  5. DaftyCrafty

DaftyCrafty Истакнат член

Се зачлени на:
    11 март 2020
    Пораки:
    375
    Допаѓања:
    338
    Ќе пробам секако, ние пробавме и летото ама не беше воодушевена од идејата па се откажав за да не и создадам притисок. Сега прашувам, покажувам на нокширот и сама се мести, затоа некако си дадов кураж дека можеби ќе бидне. Само очигледно треба трпение и време.

6. Zumbulche

Zumbulche Истакнат член

Се зачлени на:
    7 април 2021
    Пораки:
    487
    Допаѓања:
    1.633
    Чисто да си заведам како во потсетник,синко се одвикна од пелени на неполни 20 месеци,веќе недела време си кажува кога треба да мочка ,веднаш му тргнав пелени и преку ноќ,втората вечер се измочка но веќе на третиот ден се разбуди и бара да оди во тоалет,надвор кога сме одиме во јавни тоалети,некако успева да се додржи додека стигнеме,второ дете ми е но сум многу среќна дека толку бргу свати се и се одвикна.Пробав дека гледав дека е спремен,кажуваше кога се мочка или кака во пелено.

На Mother of 2boys и tambelina им се допаѓа ова.
  7. Bubamaricka

Bubamaricka Популарен член

Се зачлени на:
    22 декември 2011
    Пораки:
    1.283
    Допаѓања:
    2.391
    Мајки дајте совет... Синко 3 години веќе 6 месеци е без пелена. Е сега не секогаш кажуваше ама го седнувам или на шољма или во нокшир ќе заврши работа. Ќе го приметам дека му се мочка ќе го прашам ќе каже да и одиме во тоалет. Навечер празна пелената. Не знам што му бидна почна воопшто ништо да не кажува и ми се кака во гаќи цела недела. И не сме го искарале, гледаме со убаво да му објасниме и само вика да ќе кажам и пак исто. Почна и навечер да не држи туку да се мочка. Значи не отру начисто деновиве со какањето. Чаре? Денес дури и му свикав. И пак не кажа пак се покака во гаќи.

8. Zumbulche

Zumbulche Истакнат член

Се зачлени на:
    7 април 2021
    Пораки:
    487
    Допаѓања:
    1.633
    Да нема некоја промена па да е нешто исплашен ? Да не е бил предходно настинат? Ако оди во градинка да не таму се има случено нешто да се исплаши,доколку е имал тврда столица може и тоа да му е сега страв да не го боли.Доколку е одвикнат ќе се врати на старо ,може да е само период,се додека не се жали на болка ќе почекаш да видиш дали ќе се врати брзо на старо.

9. Tea SK

Tea SK Популарен член

Се зачлени на:
    1 август 2021
    Пораки:
    4.541
    Допаѓања:
    8.821
    Ќерка ми откако откажа пелени само еднаш се има искакано во гаќи, кога се роди брат и.
    Да не имате некоја голема промена, па да покажува револт?

10. Bubamaricka

Се зачлени на:
    22 декември 2011
    Пораки:
    1.283
    Допаѓања:
    2.391
    Брат му 5 месеци е веќе, еднаш го прашав ти од инает вака да не правиш, се смее ми вика дааа. Не знам како да постапам веќе, аман веќе од лајна што од малиов сега и од големиов :D не знам дали да почнам со казни. Се му објаснувам дека е нормално дека сите одиме во тоалет, дека бато има пелена зошто не знае ... И аха да да ќе кажам и мутлак :(

11. Tea SK

Tea SK Популарен член

Се зачлени на:
    1 август 2021
    Пораки:
    4.541
    Допаѓања:
    8.821
    Мислам да го игнорираш и ќе помине. Мојава знаеше и да се подмочка, само и помина.
    Вака колку повеќе збориш, може повеќе револт му правиш.

На Bubamaricka му/ѝ се допаѓа ова.
  12. Bubamaricka

Се зачлени на:
    22 декември 2011
    Пораки:
    1.283
    Допаѓања:
    2.391
    Ќе видиме денес како ќе поминеме хаха ќе пробам и со игнор. Тртле мало знае да каже што сакал да гледа на тв не знае да каже ми се кака, го подберам некој ден има за 3 дена унапред да каже кога ќе му се кака, ама ај.

На Tea SK му/ѝ се допаѓа ова.
  13. lackygirl

lackygirl Форумски идол

Се зачлени на:
    24 септември 2010
    Пораки:
    6.828
    Допаѓања:
    23.636
    Можно е за внимание, тек допрва ќе има љубомора. Така ќе ја изразува со инает, со правење бељи, со не слушање.....

На Bubamaricka му/ѝ се допаѓа ова.