Одвикнување од носење пелени

Дискусија во 'Дете' започната од slavica999, 8 мај 2010.

1. LizzyGrant

LizzyGrant Истакнат член

Се зачлени на:
    27 мај 2021
    Пораки:
    590
    Допаѓања:
    1.115
    И мене тоа ми беше прашалник, како да направам кога треба да завршиме некоја работа, требаше на клиника некои испитувања да правиме и тука прашував. Совет беше исто како дома, ќе ѝ даваш потсетник ако ѝ се мочка да ти каже. За некаде си носам адаптер ако мислам дека треба. И ок е засега. Повеќе дома се има измочкано, надвор секогаш кажува. Е сега кај нас е полесно дека машко и стоејќи мочка надвор. А пред да имаме пат со кола одиме да мочкаме.

На Ena0310 му/ѝ се допаѓа ова.
  2. Erika.greeneyes

Erika.greeneyes Популарен член

Се зачлени на:
    10 декември 2016
    Пораки:
    4.527
    Допаѓања:
    8.517
    Зошто срамота?

Мајка браво за вас. Инаку и јас не ја прашувам дали и се моча. Туку и велам ајде да мочаме ама не сака никако и накрај кога ќе се помоча во гаќи вика јеееј мочав и викам па не треба во гаќи да мочаш (facepalm)
    Пробав со зборување на многу начини не сака. Дури и бевме нов нокшир купивме сама го бираше и пак ништо.
    Мислам дека не е спремна или инат тера не знам. Сега памперс носи, не сакам да форсирам. Ќе видиме може пак ќе покаже иницијатива деновиве, се надевам поуспешно.

На lackygirl му/ѝ се допаѓа ова.
  3. Ena0310

Ena0310 Истакнат член

Се зачлени на:
    5 јули 2020
    Пораки:
    509
    Допаѓања:
    612
    Да , не ја форсирај.. може не е спремна. Дај и време па за некое време ќе пробате пак. Купи гакички шарени интересни, или пробај со награда кога ќе заврши успешно работа.
    И јас мислев дека не е спремна , а дури и не ми се замараше сега баш зошто сум бремена и на лежење. Ама дојдовме на гости кај моите и они повише се упорни па си реков ајде ќе пробаме и ете се надевам успешно.
    Се надевам кога ќе дојде бебе за месец /два нема да сака пак да носи пелени како бебето :D

4. TinnaMinna

TinnaMinna Истакнат член

Се зачлени на:
    11 ноември 2022
    Пораки:
    546
    Допаѓања:
    531
    На ФБ кога прашав одма почнаа да ме напаѓаат дека е голем,затоа

5. Emy867

Emy867 Форумски идол

Се зачлени на:
    29 јануари 2014
    Пораки:
    4.747
    Допаѓања:
    98.830
    Никаде не прашувај, не постои универзален начин за одвикнување, поточно постои - само детето ќе си каже.
    Ќерка ми ги откажа на 3.5год, ама одма без грешка и плус од старт и ноќе без памперс. Првата ноќ и ставив, втората ноќ пак и ставив, но околу 01 по полноќ си се разбуди сама, кажа дека и се мочка, стана, се измочка, фрлив памперсот облеков гаќи и толку беше. Не ја гледам срамотата каде е, ама со народ како нашиов се е срамота.
    Батали ги сите, следи си го детето.

И мене ми викаа, еее голема е, пушти ја по гаќи нека шета, ќе греши, ќе греши, ќе се научи. Како да не, ќе се бркаме со мочки и џогер по цели денови којзнае колку време и се ќе усмрдиме и ќе се чудам дали да излеземе, дали по гаќи, дали со памперс, дали ич. Зошто, оти некои си таму викале дека е голема. Нема проблем. Кога и дојде време, таа сама почна да си го вади памперсот и јасно беше дека тоа е тоа.

Последна измена: 30 јуни 2025 во 22:09
    На TinnaMinna, Miss_S, Skyler81 и 3 други им се допаѓа ова.
  6. KuklickaSk

KuklickaSk Форумски идол

Се зачлени на:
    20 јуни 2010
    Пораки:
    7.259
    Допаѓања:
    27.928
    Ај помош мајки. Големиот остави пелени на 2 ипол години директ со седење на адаптер. Ама точно кажуваше што сака..
    Малото е 21 месец, и кажува кака кака пред да кака и пред да мочка, и сака да седи на нокшир. Успешно мочкал и какал, ама јас му враќам пелена измеѓу.
    Ја мислев рано му е, и не знам што да правам со дете што не кажува баш што сака. Некогаш кажува кака и ако се испрља или ако види нешто испрљано. Да го држам во гаќички и да го потсетувам да седи или да чекам да вика кака ?

7. KuklickaSk

KuklickaSk Форумски идол

Се зачлени на:
    20 јуни 2010
    Пораки:
    7.259
    Допаѓања:
    27.928
    Ќе го потпрашаш ако пиел течност дали му се мочка. Или ќе приметиш цупкаат во место обично ако им се мочка.
    Инаку очекувај дека некаде ќе се заборави и нема да каже посебно дури е во игра и како помал. Носете резерва облека и без карање.

На LizzyGrant му/ѝ се допаѓа ова.
  8. lackygirl

lackygirl Форумски идол

Се зачлени на:
    24 септември 2010
    Пораки:
    7.142
    Допаѓања:
    24.475
    Сите најмајки :lol: немам ниту една група на ФБ со мамички :D
    Не се замарај не е касно воопшто, пробај низ игра како што опиша членката погоре, ќе се одвикни кога тогаш кој останал во пелени :wasntme:

Малово мое некогаш кажува, ќе застани вели Мочам :D вчера надвор цел ден и без пелена беше, кај мајка ми бевме, таа го прашуваше дали му се моча и велеше не, после излегоа надвор и се нафатил да се помоча :D ама јас нема шанса никаква да пробувам сега ни ба крај памет сега не ми иди да бришам мочки шо теписи, перени ми се :D

На TinnaMinna, Carolin., Miss_S и 1 друга личност им се допаѓа ова.