Одвикнување од носење пелени

Дискусија во 'Дете' започната од slavica999, 8 мај 2010.

1. Carolin.

Carolin. Форумски идол

Се зачлени на:
    1 декември 2014
    Пораки:
    3.569
    Допаѓања:
    20.181

Да пробаш со награда? Кај мене не функционираше ама кај многу членки функционира. На пример кажи ако се искака и ке најде тоа и тоа што јаде или што сака да играв зад капакот на шољата или позади нокширот.

Ние се одвикнавме така што се мочаше во гаќи прво после викаше мочааам и почнуваше во гаќи одма во истата секунда. Зборев зборев ама додека му кликна во главчето грешеше после 3 недели можам да кажам дека целосно беше без грешки иако најмногу знаеше да се измоча ако е заигран занесен само. Како и за се 3дена мака и ке научат.

На Mumoftwo30 и LadyInPainting им се допаѓа ова.
  2. Mumoftwo30

Mumoftwo30 Истакнат член

Се зачлени на:
    12 јуни 2023
    Пораки:
    4.296
    Допаѓања:
    12.926
    Ако не е спремна, не форсорај, ама пробувај, малце им треба за да научат и сфатат.

На LadyInPainting му/ѝ се допаѓа ова.
  3. DaisyDoo

DaisyDoo Популарен член

Се зачлени на:
    26 октомври 2021
    Пораки:
    2.332
    Допаѓања:
    11.838
    Неколку недели денски кажува за мочкање и мочка во нокшир. Го оставам и навечер за спиење без памперс, јас станувам еднаш во ноќта го седнувам на нокшир, некогаш мочка некогаш се буни и нејќе да седне. Тогаш го враќам во креветчето и се помочкува таму во 99% од случаевите. Па менувам постелмини, облеки ноќеска...
    Не знам дали е правилниот начин ова за ноќно одвикнување, ама бесмислено ми е сега на веќе почнат процес да му враќам памперс ноќеска.

Е сега.. за какање не сака на нокшир, ни ништо освен во памперс. Кога ќе осети дека му се кака си бара памперс... пробав да го гледа братучед му на шолја, да гледаме песнички анимации на тв, со приказни каде одат гомцата.. не сака да чуе.
    Совет од вас некој дали да пресечам со памперсот за какање или да чекам да пројави поголем интерес за нокшир?
    За мочкање стварно неаме проблем, ама ете..

4. Erika.greeneyes

Erika.greeneyes Популарен член

Се зачлени на:
    10 декември 2016
    Пораки:
    4.667
    Допаѓања:
    8.766
    Совет ми треба.
    Речиси 3 месеци веќе како е без памперс. Ноќно спие некогаш и по 12ч, не згрешила. Супер е. Во градинка исто.
    Е сега дома преку ден се подмочува повеќе пати. Често перам гаќи. На почетокот беше супер. После некој период кога и да ја прашам ајде да мочкаш викаше не ми се моча. И кога веќе ќе и дојде јајцето на газот, додека седне на шолја ги подмочуваше по некоја капка. Ама сепак и тие мора да се перат. Ама сега со тек на времето не се неколку капки некогаш повеќе се подмочува. Значи и зборувам, дека не треба така и објаснувам. Таа ми се смее во фаца. Кога може цела ноќ да издржи 12 часа без да направи беља значи знае. Не знам зошто вака прави.
    Ајде некогаш ќе се занесе во игра. Ама еве јас гледам често да ја потсетувам и ќе рече е сега не ми се мочка. И по некое време се подмочала во гаќи.

5. LizzyGrant

LizzyGrant Истакнат член

Се зачлени на:
    27 мај 2021
    Пораки:
    649
    Допаѓања:
    1.268
    Еј откако се одвикна моето дете после 2 недели почна така да прави, само дома.. цупка во место и го прашувам, вика не ми се мочка и ќе мочне додека се договориме да отиде во тоалет. Тоа траеше неколку дена, кога ќе се случеше чистевме заедно па одевме под туш го миев, па ајде му викав сега да си донесеш чисти алишта. И му објаснував дека мочање во гаќи е бавно, треба после да се тушираш и пресоблекуваш. Мочање во шоља е многу брзо, мочкаш и после си играш. И прифати и после си викаше мочање во гаќи е бавно мамо кога одеше на шоља. Инат им е ваљда, тестирање граници којзнае..

6. Erika.greeneyes

Erika.greeneyes Популарен член

Се зачлени на:
    10 декември 2016
    Пораки:
    4.667
    Допаѓања:
    8.766
    Мене доаѓа и ми покажува со рацете кон гаќите демек мочани се, и се смее. (facepalm)
    Не знам дали и е ко некоја игра ова ама веќе претерано стана. И објаснувам мислам устава пена ми фати.

На Mumoftwo30 му/ѝ се допаѓа ова.
  7. TinnaMinna

TinnaMinna Истакнат член

Се зачлени на:
    11 ноември 2022
    Пораки:
    559
    Допаѓања:
    539
    Мојов 3 месеци е без памперс и дење и ноќе
    И трета недела во градинка им моча во гаќи,му зборувам ама тој дали заигран или се срами не знам...:|

8. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    21.449
    Допаѓања:
    112.555
    Чујте и почујте, мојот господин машка коза седна на нокшир. Инаетливото магаренце Марио капна една капка во нокшир, ние направивме овации џанам го наполнил со врв. Торта ќе частам, еве кажувам!

На Fenix05, MamaCara, Mumoftwo30 и 9 други им се допаѓа ова.
  9. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    21.449
    Допаѓања:
    112.555
    Не знам дали тоа е тоа, ама досега кога и да го прашавме Сакаш да мочкаш? Ќе мочкаш во нокширче? Демонстративно фрлаше нокшир, клоцаше и викаше НЕ! Е сега не е така, он сега сам бара нокшир и вика Да, ќе мочкам, не сакам веќе пелени. Така да драги мои, мислам дека сепак е се до времето, треба да им се даде време на децата малку. Ќе видиме деновиве како ќе биде, ама ете досега сме сосема ок.

На LadyInPainting, Fenix05, MamaCara и 4 други им се допаѓа ова.
  10. Miss_S

Miss_S Популарен член

Се зачлени на:
    11 февруари 2022
    Пораки:
    3.914
    Допаѓања:
    8.151
    Комплетно извадивте памперс? И само прашуваш почесто за мочкање?
    Ние сме на статус кво, ок бар кажува кога има каки, да ги вадиме. Толку од напредокот.

11. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    21.449
    Допаѓања:
    112.555
    Додека сме дома да, без памперс, сам така сака. Не кажува, сам седнува.

На Miss_S му/ѝ се допаѓа ова.
  12. lackygirl

lackygirl Форумски идол

Се зачлени на:
    24 септември 2010
    Пораки:
    7.326
    Допаѓања:
    24.868
    И мојов така почна сега пред 1 недела :D посран ми вели :rofl: :rofl: и вистина е не лажи.
    Јас ништо не планирам, не почнувам со одвикнување ама еве ова ново му е сега.

На Fenix05 и Miss_S им се допаѓа ова.
  13. snowwhite.24

snowwhite.24 Истакнат член

Се зачлени на:
    31 декември 2023
    Пораки:
    1.229
    Допаѓања:
    669
    На која возраст почнавте со одвикнување? И каков нокшир користите на почеток?