Да пробаш со награда? Кај мене не функционираше ама кај многу членки функционира. На пример кажи ако се искака и ке најде тоа и тоа што јаде или што сака да играв зад капакот на шољата или позади нокширот. Ние се одвикнавме така што се мочаше во гаќи прво после викаше мочааам и почнуваше во гаќи одма во истата секунда. Зборев зборев ама додека му кликна во главчето грешеше после 3 недели можам да кажам дека целосно беше без грешки иако најмногу знаеше да се измоча ако е заигран занесен само. Како и за се 3дена мака и ке научат.
Неколку недели денски кажува за мочкање и мочка во нокшир. Го оставам и навечер за спиење без памперс, јас станувам еднаш во ноќта го седнувам на нокшир, некогаш мочка некогаш се буни и нејќе да седне. Тогаш го враќам во креветчето и се помочкува таму во 99% од случаевите. Па менувам постелмини, облеки ноќеска... Не знам дали е правилниот начин ова за ноќно одвикнување, ама бесмислено ми е сега на веќе почнат процес да му враќам памперс ноќеска. Е сега.. за какање не сака на нокшир, ни ништо освен во памперс. Кога ќе осети дека му се кака си бара памперс... пробав да го гледа братучед му на шолја, да гледаме песнички анимации на тв, со приказни каде одат гомцата.. не сака да чуе. Совет од вас некој дали да пресечам со памперсот за какање или да чекам да пројави поголем интерес за нокшир? За мочкање стварно неаме проблем, ама ете..