Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Одвикнување од носење пелени

Дискусија во 'Дете' започната од slavica999, 8 мај 2010.

1. Mandela

Mandela Истакнат член

Се зачлени на:
    27 декември 2022
    Пораки:
    1.498
    Допаѓања:
    2.328
    Старите така велат оти во нивно време немале многу облека за децата, немале ни машини за перење, ни па машини за сушење и затоа им останало дека на лето треба да се одвикнуваат децата од пелени. Најлесно им било пушти дете голо во двор да трча, нема облека да мочка :)

Ако е дете спремно, нема зашто да се чека одредено годишно време.

На SunnyGirl2 му/ѝ се допаѓа ова.
  2. Cherry79

Cherry79 Истакнат член

Се зачлени на:
    4 март 2021
    Пораки:
    1.268
    Допаѓања:
    1.845
    Нема врска, од аспект на перење алишта е тоа. Јас мојава во септември ја одвикнував не згреши ни еднаш, згреши 3 месеци подоцна надвор во парк , се по ред помоча, гаќи, тренерки, чорапи и патики. Среќа имав со мене резерва алишта, се разбира без резервни патики. Со помочани патики се вративме дома.

3. lackygirl

lackygirl Форумски идол

Се зачлени на:
    24 септември 2010
    Пораки:
    7.407
    Допаѓања:
    25.051
    За алишта нема гајле ќе периш ама ако имаш теписони, па и на кревет ми се мочаше првото :worried: тогаш е друго :D
    Внук од прва брачеда за 1 ден се одвикна, заедно на одмор во ист апартман имаше 3 год и 4 месеци, дотогаш ни да слушни за нокшир, не сакаше никако, само што се сместивме и реков ваѓаме пелена, како нејќи ми вели, ќе го научиме и реков секако голи ќе бидат :D верувале или не одма значи истот ден почна да кажува, за враќање в кола 6 часа без пелена беше, застануваме да се мочаат по пат :D мојот одвикнат 1 год пред него на 2 и пол години. Еден месец бришев моч по дома јас, затоа со второво реков дури не кажи сам нема никаква шанса да му ваѓам пелена :) и еве го 2 год и 5 месеци е, кажува ќе се какам, сакаш нокшир? Не и крај, не го молам. Често кажува сега и дека се моча ама си моча в пелена.

На SunnyGirl2, Carolin., Mother of 2boys и 2 други им се допаѓа ова.
  4. Cherry333

Cherry333 Популарен член

Се зачлени на:
    30 јули 2019
    Пораки:
    3.193
    Допаѓања:
    8.214
    Па и мојот така на 3 и 5 месеци, го усрами негователката од градинка во ходник пред деца, истиот ден попладнето вика не сакам пелена. Дома му ставив гаќи не утна. Од утредента во градинка со гаќи, и за дневно спиење мислам се немаше измочано ич. Големи се тогаш, за бришење мочки по дома, кој има прво време, а после нерви, бласеси му.

На lackygirl му/ѝ се допаѓа ова.
  5. lackygirl

lackygirl Форумски идол

Се зачлени на:
    24 септември 2010
    Пораки:
    7.407
    Допаѓања:
    25.051
    Е вака си замислив за второво, исто како внучето, кога видов колку беше полесно така :D ама најсериозно значи мислам, налет то и за децата далеку полесно и психички е, оти колку и да нејќиш ќе подвикниш, значи кога се моча веќе 3-4т пат денот на теписон неможиш да не викниш :(

На Cherry333 му/ѝ се допаѓа ова.