1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Одвикнување од носење пелени

Дискусија во 'Дете' започната од slavica999, 8 мај 2010.

1. merriel0

merriel0 Истакнат член

Се зачлени на:
    3 ноември 2023
    Пораки:
    1.934
    Допаѓања:
    4.358
    Има истражување дека свирење усна хармоника и мускулот за мочкање имале некоја сврзаност. Само не ме пцуј после :)))))

2. warrior

warrior Истакнат член

Се зачлени на:
    25 ноември 2016
    Пораки:
    654
    Допаѓања:
    508
    Јас за дување со цевка у вода сум чула истото.

На Ceneva му/ѝ се допаѓа ова.
  3. Ceneva

Ceneva Форумски идол

Се зачлени на:
    27 ноември 2020
    Пораки:
    5.224
    Допаѓања:
    8.794
    Ххахаа. Зошто да те пцујам. Далеку било.
    Баба му со две лончиња седна до него и почна да претура од едно во друго, и тој сакал, па ајде си играше со водата и пак не се измочка во нокширот. Денес трет ден како е со гаќи ама никако да се опушти. Очигледно дека има некоја барикада. Само не сум паметна како да му ја пробијам, зошто не ми е јасно каде лежи проблемот.

4. merriel0

merriel0 Истакнат член

Се зачлени на:
    3 ноември 2023
    Пораки:
    1.934
    Допаѓања:
    4.358
    Од еднаш сигурно нема да му текне да мочка што и да превземете. Некоја конзистентност неколку дена, ќе биде све, лабаво :)

@warrior Сигурно може и така, дување со уста е и тоа :)))

5. Ceneva

Ceneva Форумски идол

Се зачлени на:
    27 ноември 2020
    Пораки:
    5.224
    Допаѓања:
    8.794
    Да кажам имаме мала победа. Трче од другата соба мама мама пишки ми се. Се соблече и седна на нокшир. Цупка цупка со нозете, мама плашим се плашим се, и не успеа да се додржи и се измочка и гледа и се насмеа и ми вика мама пишким. Така да конечно се измочкавме на нокшир и пун е со себе сега и многу радостен. Ќе ве известувам како ќе биде понатаму.
    Фала ви на сите за подршката. Ми значи секој збор, совет

На Cherry333, lackygirl и Miss_S им се допаѓа ова.
  6. lackygirl

lackygirl Форумски идол

Се зачлени на:
    24 септември 2010
    Пораки:
    7.492
    Допаѓања:
    25.247
    @Ceneva читај ме.
    Минатата недела беше дома не го носевме в градинка дека на одмор одевме, демек да не фати коксаки, имаше во градинка, си викам да пробаме секако дома е сега е приликата. Ако не бива ништо здравје.
    Почнавме. Првите 3 дена ми личеше невозможно одвикнувањето, па ставав денски пелена за спиење и за навечер, потоа имаше промени, не сакаше да се мочка дури е во гаќи, па се случуваше да се помоча во гаќи, првиот пат кога се помоча од простум се уплаши и прекина, срцето му чукаше брзо, ама со аплауз со брат му продолжи да моча. Потоа пак така не знаеше да се помоча па почна да мочка простум, кажува дека му се моча и се моча и во нокшир. Се ослободи.
    Е сега за какање на сабајле ко ќе стани кака во пелена некогаш, кажува ми се кака и некогаш неможи да додржи и почнува во пелена па продилжува во нокшир. А во текот на денот ако му се кака кажува и си кака во нокшир. Оваа е втора недела така, досега супер е, ставам ноќе уште дека на одмор сме, план ми е ко ќе се вратиме да му ја тргнам и ноќе. Само еднаш се помоча в гаќи тука на одмор, на шетање и се враќавме во апартманот за да го преслечам. Сношти си носев и плус облека :D
    Имавме само една така загрижувачка ситуација. Ноќта саботата пред да тргниме на одмор му ставив пелена за спиење вечерта, станавме во 4 и пол и не сакаше да се моча, пелената сува му беше, одиме на граница пак му ја извадив пак сува пелената, пак не можеше да се мочка. Некаде кон 10ч пред Солун застанавме пак да пробаме да се помоча, сува пелената, одвај некако се помоча простум пак, ми олесна мене, се уплашив дека така, не сакаше да моча ни во пелена ни слечен, неможам велеше.
    Тука на плажа се мочка во кофиче :D Мама ми се моча и си зема сам кофиче :D

Искрено првите 3 дена ми личеше дека нема да биди брзо одвикнувањето ама испадна побрзо од што очекував. И многу полесно спрема првото дете. Првото на 2 и пол год 1 месец се учеше. Ова август ќе прави 3 год. Се одвикна во 1 недела.

7. Ceneva

Ceneva Форумски идол

Се зачлени на:
    27 ноември 2020
    Пораки:
    5.224
    Допаѓања:
    8.794
    Се измочка моето и уште еднаш во нокшир и тоа важен таков идем да пишким.
    За какање денес си побара пелена и му ставив, не сакав да го сечам и со какањето, целта ми беше да успее прво да мочка на нокшир, да се запознае со процесот. Ама сега ќе го терам и да кака на нокшир ако продолжи да си мочка. Ама мислам дека сега нема да имаме проблем зошто го победи стравот за мочкање и ќе си мочка понатаму. А за какање ке видиме..... Дома сум, не работам имам време да му се посветам максимално.

Насмевката на лицето нема да му ја заборавам никогаш. Таа трансформација од страв и кога виде дека мочка како да му се озрачи фацичката со светлина.
    Голема борба имаше во себе дефинитивно душа мајкина.

На Miss_S и lackygirl им се допаѓа ова.
  8. lackygirl

lackygirl Форумски идол

Се зачлени на:
    24 септември 2010
    Пораки:
    7.492
    Допаѓања:
    25.247
    Страв имаше и моево, пишав и погоре првиот пат кога се помоча срцето како на зајак му чукаше.