Одвикнување од носење пелени

Дискусија во 'Дете' започната од slavica999, 8 мај 2010.

1. lady1987

lady1987 Истакнат член

Се зачлени на:
    11 јуни 2013
    Пораки:
    382
    Допаѓања:
    214
    Здраво дали имате искуство со адаптер за вц школка како на сликата?Дали се практични? Од каде сте ги купиле? Гледам на тему ги има
    Screenshot_20260805-112048_Temu.jpg

2. Miss_S

Miss_S Популарен член

Се зачлени на:
    11 февруари 2022
    Пораки:
    4.779
    Допаѓања:
    9.740
    Од Тему имаме. Супер си е, ќерка си го користи без проблем.
    Додуша пред одвикнување беше за да збеснува по него ама сега веќе само за намената си е :D

Инаку и во Пики отприлика иста цена се како на Тему. За да не чекаш тоа.
    Јас кога земав околу 800-900 денари и на Тему беше, не нешто екстремно евтино.

На lady1987 му/ѝ се допаѓа ова.
  3. Ceneva

Ceneva Форумски идол

Се зачлени на:
    27 ноември 2020
    Пораки:
    5.256
    Допаѓања:
    8.860
    Го имам истото само сиво. Синко го користи без проблем. Практично е. Овде во Србија го нарачав 1400 ден

На lady1987 му/ѝ се допаѓа ова.
  4. Ifkence19

Ifkence19 Истакнат член

Се зачлени на:
    1 април 2020
    Пораки:
    113
    Допаѓања:
    17
    Здраво, почнавме со одвикнување од пампрес веќе 1 недела почнав дирекно на шолја со капак, му ставам гаќи меѓутоа пред спиење е со памперс и ден и во ноќ, во нокшир нема мочано, одиме цело време во wc никако не сака да се измоча таман му облечам гаќи и ќе се измоча, дали да биде цело време на гаки

На plava.90 му/ѝ се допаѓа ова.
  5. firequeenn

firequeenn Популарен член

Се зачлени на:
    15 декември 2010
    Пораки:
    2.358
    Допаѓања:
    6.954
    Малку каснам со одговорот, ама не сум закаснета за да кажам што мислам..
    Мојата е две и пол години и чекав сама да даде знак кога е спремна. Релативно рано почна да зборува по цели реченици и тоа ми беше прв знак дека ќе се разбереме.
    После тоа, го гледа брат и што прави и повторува се по него и тоа што чини и тоа што не чини. Тука вклучувам туркање на шорцеви и одење во вц на шоља да се седне. И во тоа го копираше. Кога и реков ајде и ти како него, одма го направи истото. После со многу зборување ја усовршуваме техниката :)

На angel4444 му/ѝ се допаѓа ова.
  6. Ena05

Ena05 Популарен член

Се зачлени на:
    16 мај 2019
    Пораки:
    1.022
    Допаѓања:
    1.099
    Каде можам да најдам гакички за одвикнување од пелени по нормална цена, да не се со цена као од злато да се?

7. Miss_S

Miss_S Популарен член

Се зачлени на:
    11 февруари 2022
    Пораки:
    4.779
    Допаѓања:
    9.740
    По околу 300+ денари земав од Тила што ич ама ич не е евтино али ајде да имаме. Ги облече дете неколку пати. И предложив на негователката во градинка во такви да ја праќам, ми рече дете се учи во нормални гаќи, ни за одвикнување, ни памперси, ни ништо. Ќе праќаш повеќе, ќе менуваме, исто и дома и толку.

Е среќа што од прв момент ќерка скоро и да не згреши, ама муабетот ми е дека ми испаднаа скоро па непотребни тие.

На Ena05 му/ѝ се допаѓа ова.
  8. Ena05

Ena05 Популарен член

Се зачлени на:
    16 мај 2019
    Пораки:
    1.022
    Допаѓања:
    1.099
    Колкава беше тогаш? И дали од еднаш фрливте памперс облековте гаќи и толки веќе не се навративте на памперс ни дење ни ноќе?
    Сте имале среќа што така соработувале во градинка. Повеќето ќе му стават памперс на детето и ќе ти кажат дома да си го одвикнеш па после у гаќи да го праќаш.

9. Miss_S

Miss_S Популарен член

Се зачлени на:
    11 февруари 2022
    Пораки:
    4.779
    Допаѓања:
    9.740
    3 години и 4 месеци. Не беше ич мала за тоа, а веќе и пред тоа спремна.

Едит: за ноќе месеци уназад беше сува. Првп почнавме веднаш штом ќе се разбуди да седнува на нокшир. Првите денови немаше и за тоа контрола. 10 чекори од кревет до вц и веќе се случуваше да згреши. После се научи се повеќе да издржува. Ноќе кратко време ставав памперс. Сега само водоотпорна подлога на кревет за секој случај.

За какање имаше неколку грешки како го почнавме процесот целосно, за мочкање мислам и не.

Последна измена: 12 август 2026
    На Ena05 му/ѝ се допаѓа ова.
  10. Ena05

Ena05 Популарен член

Се зачлени на:
    16 мај 2019
    Пораки:
    1.022
    Допаѓања:
    1.099
    Ако не друго ме утеши дека и да не успее сега, ќе пробам наредно лето, тогаш ќе биде баш како што била твојата. Некако као јас повеќе да не сум спремна а не он. И онака е претежно лош спијач и сега кога ќе ми текне дека еве сеа пу пу деновиве добро спие и си викам може таман ќе почне да спие без да се буди со плачки во текот на ноќта и јас треба пак да станувам да го будам...

На Miss_S му/ѝ се допаѓа ова.
  11. Dpokahontas

Dpokahontas Истакнат член

Се зачлени на:
    3 февруари 2011
    Пораки:
    358
    Допаѓања:
    141
    Фала за совет. Пробавме кога беше продолжениот викенд за илинден ама не фати стомачен вирус, и тоа сите дома бевме со повраќање и пролив и ништо не бидна одложив. Сега сакам наредна недела да пробам пак. Се надевам дека немат да сме настинати или со стомачни вируси, дека цело лето помина а уште сме со пелени. Сакаше да носи гаќи ама потешко се убедувавме за да седни на шоља со адаптер, а нокшир мислам дека не ни сака многу

На Ceneva му/ѝ се допаѓа ова.
  12. merriel0

merriel0 Истакнат член

Се зачлени на:
    3 ноември 2023
    Пораки:
    1.942
    Допаѓања:
    4.402
    Ми треба мислење од фелоу одвикнати дечиња и мами... Веќе неколку месеци си седнува на нокшир мочка, НО знае и онака да се измоча на паркет зошто се соблекува сама и сака гола да седи. За какање несакаше но ете ја почна. Завчера какаше на нокшир, вчера на адаптерот на шоља. Вчера седна на неколку наврати на нокшир мочкаше. Еднаш на адаптер. Отворени и се опцооте. Еднаш се измочка во гаќички и одма ги соблече изглеа и сметаа дека беа мокри. Без никакво форсирање стигнавме до тука. Мене ми е многу мала за одвикнување, па и облекував пелена но се мислам да не и нарушам природен процес на одвикнување... Како би постапиле? Навечер не мочка уште од бебе. Моментално е 2год и 2 недели.

13. Ceneva

Ceneva Форумски идол

Се зачлени на:
    27 ноември 2020
    Пораки:
    5.256
    Допаѓања:
    8.860
    Јас би користела таква шанса. Моето ништо од тоа не правеше кога почнавме со одвикнување. Јас го искористив моментот што облече гаќи. Тотално неспремна влегов во процесот и немав појма како ќе биде. За две недели скроз тргнати пелените. Ама е цела година поголем.
    Како и да е јас би користела момент кога веќе соработува. Според мене уште малку и треба да се навикне скроз.

На merriel0 му/ѝ се допаѓа ова.