Јас од локална продавница ги земав обични бели по смешна цена од 150д пар , a еве и овде ги има шаренки https://ekopeleni.mk/gakji-za-odviknuvanje-od-peleni/ Добра работа се.
Тренинг пантс . Јас конкретно овие ги имав за малиот земено од Rewe маркетите. И искрено за неколку дена се навикна, а сега веќе е 6м без проблем како никогаш и да не носел памперс.
Mamicki ve molam za pomos. Veke dva dena se odviknuvame od pampersi. Знае да кажи дека и се мочка ама проблемот е ко ќе седни на нокшир почнува да мочка и да плачи пошто цело време трај немоча и веке ко ке неможи да држи поке лажива дека и се мочка седнува почнува да мочка и да плачи. Незнам шо да правам и како да постапам. Уште 3 месеци ке наполни 3 години
Ние почнавме на нокшир еве скоро цела недела... Нема ништо посебно, ако сака ќе седне, ако не не.. Седнува она на нокшир, јас пред неа и навивам, сара, сарааа, ајде сараа, јеее јее.. Воодушевена е секој пат, ама не можам да ви опишам колку.. па се врти ги бара сите дома да ја видат... На крај вика немам више вода Еднаш, двапати се случи да е сама у соба и да седне.. Не коментирам, ја оставам ко нишо да не било... За какање ја фаќам на пола.. тоа малце потешко и иде. Се моча и во гаќи ама тоа е само зошто стално има побитна работа нели. Во секој случај, ова ми дојде одеднаш зошто до сега колку и да пробував не сакаше. И на шоља со адаптер си седнува. После неќе пелена за спиење, виде дека е поубаво без. Се надевам нема многу долго да трае.
Моево одамна кака во нокшир. Бо градинка ми ја враќаа назад со процесот, ама не згрешила за какање веќе 2 месеца. За мочкање чат-пат кажува. Да купам доволно гаќички (каде?!), таман е топло, па и тој дел ќе го средиме Седи на нокшир и сама го бара
Јас не користев ич гаќички. Имаш во Локо Кроко. За да се одвикне побрзо, седнувај ја често на нокшир да мочка, облечи и обични гаќички и можеби неколку пати и ќе ти се измочка у нив ама ќе и е непријатно и ќе се одвикне. Мојот за мн кратко се одвикна ( само у градинка му правеа мн конфузија враќајки го назад цело време оти пелени му ставаа "за секој случај" што сега нема да се деси зашто сте дома) .
На обични гаќички мислев. За сега добро ни оди и не мислев да земам од тие за одвикнување што се. Ама и обични не знам кај да ги купам. Немам доволно за да правам облечи соблечи. Ќе треба нон стоп да перам, а преферирам да имам повеќе и поретко да перам Домаќинка
Koга ќе се стопли почнувам со ќотече. Од контакт сум излезена со пелените. Толку зборува што со неа си правам нормален муабет ко со возрасен. Разбирливо и течно зборува, а за мочкање и какање не кажува. Епа не може.
И ја сум иста а и за одвикнување ти требаат секако. Имаш Стужанка, Локо Кроко, Венис, Џамбо колку сакаш, секоја продавничка за бебешка облека, сега скоро сите и достава прават. Леле машала кога ти порасна малата.
И јас да потврдам дека се ептен убави на Тритекс. Демек земав од Џамбо и други локални продавници за облека ама готово се распаднаа. Поскапи се од тритекс, ама и на 60,90 перам и исти се, не мрднале. И во Памук Пале има на Тритекс, јас од таму и зимам.
А во ситуацијава носат до дома Памук Пале? Тритекс мислам имаа он лајн продавница. @fana јас почнав секое сабајле да ја ставам на нокшир. Значи, станува од спиење и право на нокшир. Си го фати така редот. Сега сама го бара за какање. Големо олеснување е што не мораш да чистиш каки, туку само бришеш газе.
За какање па ич. За мочкање може и ќе се помоча од 10 ставања еднаш. Не дека не сака да седи на нокшир ама џабе ... Си седи само. Уште месец има фора, милум