Одвикнување од носење пелени

Дискусија во 'Дете' започната од slavica999, 8 мај 2010.

1. Kitten

Kitten Форумски идол

Се зачлени на:
    27 ноември 2009
    Пораки:
    9.375
    Допаѓања:
    42.202
    Мора мноооогу зборување и многу стимулација со пофалби после секое мочкање, па дури и еуфорични пофалби, како кузнај што да направило детето :D

На Среќичка, duffi, emkaemka и 4 други им се допаѓа ова.
  2. karibian

karibian Популарен член

Се зачлени на:
    3 декември 2014
    Пораки:
    1.246
    Допаѓања:
    3.423
    Ајде и ние во темава трет ден успешен. Прв ден 7 пара гаќи измочани, но вчера и денес мочаме во нокшир, а и на улица правиме вирчиња. Туку како се справувате со мочањево низ улици. Малку ми е незгодно, гледам тоа да е до некое дрво, трева и стандард гаќи у ранец за секој случај. Е за какање уште памперс. Вчера цел ден издржа синоќа и ставив памперс за една минута се искака. Еве и денес уште не е какана.

На Coco31 и emkaemka им се допаѓа ова.
  3. emkaemka

emkaemka Форумски идол

Се зачлени на:
    1 јули 2013
    Пораки:
    7.973
    Допаѓања:
    112.462
    Понекогаш се осеќам како кловн од воодушевување, ваљда и сите сме со тоа чувство :rofl:

Денес, пак детево шета гол низ дома, ниту еднаш не згреши, сам иде и завршува работа.
    Тргнавме и на шетање и кај моите, со гаќи, негов избор, не ги помоча, но и не ни кажа, му миев нозе бидејќи шеташе бос надвор, па го соблеков и се олесни во када.
    Дома кога се вративме кажа дека има гаќи и да ги извадам ќе мочкал, сочека и да му ги соблечам :party:

Аааа изгледа требаше да го искритикувам ^_^

На ludoto19, Chanell*, Sexybaby86 и 8 други им се допаѓа ова.
  4. Kitten

Kitten Форумски идол

Се зачлени на:
    27 ноември 2009
    Пораки:
    9.375
    Допаѓања:
    42.202
    @emkaemka добро го долови чувството... Кловн! :rofl:

Топ сте вие, на добар пат е дечкото. Само не разбрав за што да го критикуваш :?: Нема критикување сега, само пофалби (fingers)

На Среќичка, Sexybaby86, mal.ecka и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  5. emkaemka

emkaemka Форумски идол

Се зачлени на:
    1 јули 2013
    Пораки:
    7.973
    Допаѓања:
    112.462
    Па дека секогаш кажува за мочање сем кога носи гаќи не, што проблем се гаќите не разбрав и не разбирам |(
    Денес за прв пат кажа за мочкање дури носи гаќи, јас и татко му се подмочавме од среќа :rofl:
    И татко му му вети утре играчка ќе купел, дете веќе смисли што (facepalm)

Комбајн со приколка 8)
    Каде ли комбајн има приколка еве не знам :D

На Sexybaby86, kukla21, lackygirl и 2 други им се допаѓа ова.
  6. Chantal

Chantal Популарен член

Се зачлени на:
    16 февруари 2017
    Пораки:
    1.377
    Допаѓања:
    8.757
    Некаде во фебруари го оставав синко дома гол и без проблем мочкаше и какаше во нокшир. Разви баланитис незнам дали дека го оставав гол по цел ден или од друго. Од страв му вратив пелена И после два месеци отприлика му облеков гаќи. 2 дена само по гаќи и за спиење пелена цело време мочаше кај стигне ( осеќа дека има нешто како пелената па затоа моча во гаќи) третиот ден почна да кажува без грешка дење. По една недела му тргнав и ноќе иако ноќе сеуште знае да се случи да пушти малце па да ми каже( може цврсто спие). Имам погоре пишано, ама пак ти пишувам зошто многу слично беше и со синко, може да ти е од помош. Мислам спремен е само треба да свати дека функцијата на гаќите не е иста со функцијата на пелената. Немој да му правиш еднаш пелена еднаш гаќи да не се збуни.

На emkaemka и mal.ecka им се допаѓа ова.
  7. emkaemka

emkaemka Форумски идол

Се зачлени на:
    1 јули 2013
    Пораки:
    7.973
    Допаѓања:
    112.462
    @Chantal пишав погоре, кога носи памперс кажува за мочкање :D

На kukla21 и Chantal им се допаѓа ова.
  8. BabyT*

BabyT* Популарен член

Се зачлени на:
    3 јуни 2019
    Пораки:
    4.517
    Допаѓања:
    17.622
    Мајки сабајле ја оставив малата гола. Истрча сама до тоалетот и седна на нокширот, ме натера и мене да седнам на тоалетот и се измочка.
    И го донесов нокширот во дневна.
    Јадеше, и кога заврши ми вика мока, и реков ајде седни на нокширот и мочкај. Отиде до него и се измоча ама не седна на него.
    Пред 1н кога пробав беше мочање на секоја минута. И се откажав некако ми делуваше не стварно да ја одвикнам.
    Е сега работата е кога ќе и облечам гаќи мисле изгледа дека носе пелени, а гола не ми се остава пошто седнува насекаде.

На ludoto19, Sexybaby86, Coco31 и 3 други им се допаѓа ова.
  9. Kitten

Kitten Форумски идол

Се зачлени на:
    27 ноември 2009
    Пораки:
    9.375
    Допаѓања:
    42.202
    Не додржала да седне, затоа се измочкала. Ништо страшно.
    Не ја оставај гола туку по гаќички, помал нагон има за мочкање кога има нешто на нејзе, а кога ќе се измочка да види дека ѝ е мокро. Мојава и плачеше од што ѝ беше неудобно.
    Кога ќе се помочка во гаќи иако веќе завршила работа ти пак седни ја нокшир, за да ги поврзе мозочето двете работи, мочкање-нокшир. И цело време зборувај, фали ја, никако карање и покажување разочарување.

Устата пена ми фати дека треба да каже "мама чиш" или "кака" кога сака да оди по нужда. Кај првата ќерка упали чишот, вторава вика "кака" :D Второво некако послабо ми е со зборување на иста возраст, ама брзо го научи зборот.

За искачање надвор и за спиење обавезно ставај пелена во прво време.

На ludoto19, duffi, Sexybaby86 и 5 други им се допаѓа ова.
  10. lackygirl

lackygirl Форумски идол

Се зачлени на:
    24 септември 2010
    Пораки:
    7.187
    Допаѓања:
    24.583
    Го оставам и јас по гаќи на жешково, пред недела дена 1 и пол саат не се помоча, вчера 20 мин :) 19 месеци е, не зборува уште, не му велам седни на нокшир, не ни мислам дека ќе се одвикни, вака пробувам еднаш на 2, 3 дена.
    Не сум уште во процесов, но сакав да кажам, сега почна да се држи за к*ре и ми покажува, си претпоставувам дека тогаш моча, што мислите вие од искуство? Дали покажува или така само му е интересно?

11. Chantal

Chantal Популарен член

Се зачлени на:
    16 февруари 2017
    Пораки:
    1.377
    Допаѓања:
    8.757
    Пробај да го седнеш на нокшир или адаптер кога се држи така. Мојот кога е заигран и стиска се држи така.

На lackygirl му/ѝ се допаѓа ова.
  12. BabyT*

BabyT* Популарен член

Се зачлени на:
    3 јуни 2019
    Пораки:
    4.517
    Допаѓања:
    17.622
    Да така планирам. За навечер ќе биде долг процес затоа што пие по 1ипол л вода во спиење.
    Ќе пишам како е деновите.

На lackygirl и Kitten им се допаѓа ова.
  13. kiki_riki

kiki_riki Популарен член

Се зачлени на:
    26 септември 2016
    Пораки:
    2.010
    Допаѓања:
    16.899
    Емка криј пелените :)

На emkaemka му/ѝ се допаѓа ова.
  14. emkaemka

emkaemka Форумски идол

Се зачлени на:
    1 јули 2013
    Пораки:
    7.973
    Допаѓања:
    112.462
    Не бара памперс за да ги кријам, го бара само за какање, не успева да заврши работа без него..

Не носи памперс деновиве, не згрешил ниту еднаш :)

На ludoto19, duffi, Sexybaby86 и 6 други им се допаѓа ова.
  15. manako1

manako1 Форумски идол

Се зачлени на:
    29 јули 2016
    Пораки:
    3.473
    Допаѓања:
    67.048
    Твојот арен е бара памперс,мојот за мочкање си кажува одамна,за какање пробавме секако се плаши и бара да кака во гаќи. Мислев дека е гадежлив ама само во гаќи. Вчера славевме роденден и виде едно гостинче си седна само. Сабајле си го зеде нокширот сам,еве сега пак. Кај мојот ете влијаеше да види од друго дете. Пробај и така

На ludoto19, emkaemka, kiki_riki и 3 други им се допаѓа ова.
  16. BabyT*

BabyT* Популарен член

Се зачлени на:
    3 јуни 2019
    Пораки:
    4.517
    Допаѓања:
    17.622
    До сега издржа без памперс, ама луѓе не кака. Инаку до сега знаеше 2 пати да се искака, до вечер по 3.
    Се држе за газето, а седнувам и не сака.
    Сега и ставив памперс ама па се успа и не се искака.

17. emkaemka

emkaemka Форумски идол

Се зачлени на:
    1 јули 2013
    Пораки:
    7.973
    Допаѓања:
    112.462
    Па да дојдеме кај вас батко твој да го види :D
    У ова време невреме нема кое дете да го види на нокшир :(
    Да му пуштам некој клип на јутуб ако не, сигурно има и тоа :wasntme:

На duffi, manako1, kiki_riki и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  18. ludoto19

ludoto19 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    7.226
    Допаѓања:
    41.469
    Патешествие на векот е одвикнување од пелени :D Со гаќи е. И цело време кука по пелена, овааа не (за гаќите) оди зима пелена ми носи и вика ова. И само моча во гаќи, си ќути најчесто, ама еве го 'мама кака' 'ќе си каже од кога ќе се измочка или искака :@ Никако ПРЕД :devil: само трчаме со маж со сјај и крпа (facepalm) Ама го знаеме дека после јадење ќе кака и одма вади гаќите и го седнуваме. Едвај чека гомце да види. И седи 10 сек станува и вика Мама нема гоце... Епа нема мама, да не сакаш јас за тебе да искакам:rofl:
    и ќе седи седи, ќе се искака ќе стане, и вика Мамааа еноо дее, еве де гоце:rofl::rofl::rofl::rofl: демек две гомца имало:!: Па тоа се радости еуфориии:rofl::rofl: со БРАВООО да пукне, ко блесави со маж ми му изиграваме :rofl::rofl: Да научи дете.
    Ама мн нагони на повраќање му доаѓаат:doh: Од кога ќе се искака на нокшир, му замирисува и ептен му се гади... Имала некоја такво искуство?
    Не знам , мислам дека за мочкањево ќе е проблем дур почне да каже без да се измоча во гаќи, сепак тоа е и почесто, за какање бар знаеш кога му е време, седни и ќе заврши раб. Ќе се изгубат доста нерви, ама што се мора мора се :D

На duffi, emkaemka, Kitten и 7 други им се допаѓа ова.
  19. mal.ecka

mal.ecka Форумски идол

Се зачлени на:
    2 декември 2010
    Пораки:
    9.420
    Допаѓања:
    127.009
    Ве читам и навистина незнам од каде да почнам.
    Купив и адаптер за на шоља:D
    Пред да се кака кажува,седи на нокшир,станува,ги става играчките внатре,влегува со нозете,го крева,преместува|(
    Незнам навистина,тешко ќе биде.

На duffi, emkaemka, Sexybaby86 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  20. manako1

manako1 Форумски идол

Се зачлени на:
    29 јули 2016
    Пораки:
    3.473
    Допаѓања:
    67.048
    Повелете торта има,свеж воздух и ке се вратите само по модерни гаќи.

На emkaemka му/ѝ се допаѓа ова.