Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Одвикнување од носење пелени

Дискусија во 'Дете' започната од slavica999, 8 мај 2010.

1. Kitten

Kitten Форумски идол

Се зачлени на:
    27 ноември 2009
    Пораки:
    9.375
    Допаѓања:
    42.197
    Мора мноооогу зборување и многу стимулација со пофалби после секое мочкање, па дури и еуфорични пофалби, како кузнај што да направило детето :D

На Среќичка, duffi, emkaemka и 4 други им се допаѓа ова.
  2. karibian

karibian Популарен член

Се зачлени на:
    3 декември 2014
    Пораки:
    1.246
    Допаѓања:
    3.423
    Ајде и ние во темава трет ден успешен. Прв ден 7 пара гаќи измочани, но вчера и денес мочаме во нокшир, а и на улица правиме вирчиња. Туку како се справувате со мочањево низ улици. Малку ми е незгодно, гледам тоа да е до некое дрво, трева и стандард гаќи у ранец за секој случај. Е за какање уште памперс. Вчера цел ден издржа синоќа и ставив памперс за една минута се искака. Еве и денес уште не е какана.

На Coco31 и emkaemka им се допаѓа ова.
  3. emkaemka

emkaemka Форумски идол

Се зачлени на:
    1 јули 2013
    Пораки:
    7.839
    Допаѓања:
    109.355
    Понекогаш се осеќам како кловн од воодушевување, ваљда и сите сме со тоа чувство :rofl:

Денес, пак детево шета гол низ дома, ниту еднаш не згреши, сам иде и завршува работа.
    Тргнавме и на шетање и кај моите, со гаќи, негов избор, не ги помоча, но и не ни кажа, му миев нозе бидејќи шеташе бос надвор, па го соблеков и се олесни во када.
    Дома кога се вративме кажа дека има гаќи и да ги извадам ќе мочкал, сочека и да му ги соблечам :party:

Аааа изгледа требаше да го искритикувам ^_^

На ludoto19, Chanell*, Sexybaby86 и 8 други им се допаѓа ова.
  4. Kitten

Kitten Форумски идол

Се зачлени на:
    27 ноември 2009
    Пораки:
    9.375
    Допаѓања:
    42.197
    @emkaemka добро го долови чувството... Кловн! :rofl:

Топ сте вие, на добар пат е дечкото. Само не разбрав за што да го критикуваш :?: Нема критикување сега, само пофалби (fingers)

На Среќичка, Sexybaby86, mal.ecka и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  5. emkaemka

emkaemka Форумски идол

Се зачлени на:
    1 јули 2013
    Пораки:
    7.839
    Допаѓања:
    109.355
    Па дека секогаш кажува за мочање сем кога носи гаќи не, што проблем се гаќите не разбрав и не разбирам |(
    Денес за прв пат кажа за мочкање дури носи гаќи, јас и татко му се подмочавме од среќа :rofl:
    И татко му му вети утре играчка ќе купел, дете веќе смисли што (facepalm)

Комбајн со приколка 8)
    Каде ли комбајн има приколка еве не знам :D

На Sexybaby86, kukla21, lackygirl и 2 други им се допаѓа ова.
  6. Chantal

Chantal Популарен член

Се зачлени на:
    16 февруари 2017
    Пораки:
    1.358
    Допаѓања:
    8.687
    Некаде во фебруари го оставав синко дома гол и без проблем мочкаше и какаше во нокшир. Разви баланитис незнам дали дека го оставав гол по цел ден или од друго. Од страв му вратив пелена И после два месеци отприлика му облеков гаќи. 2 дена само по гаќи и за спиење пелена цело време мочаше кај стигне ( осеќа дека има нешто како пелената па затоа моча во гаќи) третиот ден почна да кажува без грешка дење. По една недела му тргнав и ноќе иако ноќе сеуште знае да се случи да пушти малце па да ми каже( може цврсто спие). Имам погоре пишано, ама пак ти пишувам зошто многу слично беше и со синко, може да ти е од помош. Мислам спремен е само треба да свати дека функцијата на гаќите не е иста со функцијата на пелената. Немој да му правиш еднаш пелена еднаш гаќи да не се збуни.

На emkaemka и mal.ecka им се допаѓа ова.
  7. emkaemka

emkaemka Форумски идол

Се зачлени на:
    1 јули 2013
    Пораки:
    7.839
    Допаѓања:
    109.355
    @Chantal пишав погоре, кога носи памперс кажува за мочкање :D

На kukla21 и Chantal им се допаѓа ова.
  8. BabyT*

BabyT* Популарен член

Се зачлени на:
    3 јуни 2019
    Пораки:
    4.517
    Допаѓања:
    17.621
    Мајки сабајле ја оставив малата гола. Истрча сама до тоалетот и седна на нокширот, ме натера и мене да седнам на тоалетот и се измочка.
    И го донесов нокширот во дневна.
    Јадеше, и кога заврши ми вика мока, и реков ајде седни на нокширот и мочкај. Отиде до него и се измоча ама не седна на него.
    Пред 1н кога пробав беше мочање на секоја минута. И се откажав некако ми делуваше не стварно да ја одвикнам.
    Е сега работата е кога ќе и облечам гаќи мисле изгледа дека носе пелени, а гола не ми се остава пошто седнува насекаде.

На ludoto19, Sexybaby86, Coco31 и 3 други им се допаѓа ова.
  9. Kitten

Kitten Форумски идол

Се зачлени на:
    27 ноември 2009
    Пораки:
    9.375
    Допаѓања:
    42.197
    Не додржала да седне, затоа се измочкала. Ништо страшно.
    Не ја оставај гола туку по гаќички, помал нагон има за мочкање кога има нешто на нејзе, а кога ќе се измочка да види дека ѝ е мокро. Мојава и плачеше од што ѝ беше неудобно.
    Кога ќе се помочка во гаќи иако веќе завршила работа ти пак седни ја нокшир, за да ги поврзе мозочето двете работи, мочкање-нокшир. И цело време зборувај, фали ја, никако карање и покажување разочарување.

Устата пена ми фати дека треба да каже "мама чиш" или "кака" кога сака да оди по нужда. Кај првата ќерка упали чишот, вторава вика "кака" :D Второво некако послабо ми е со зборување на иста возраст, ама брзо го научи зборот.

За искачање надвор и за спиење обавезно ставај пелена во прво време.

На ludoto19, duffi, Sexybaby86 и 5 други им се допаѓа ова.
  10. lackygirl

lackygirl Форумски идол

Се зачлени на:
    24 септември 2010
    Пораки:
    6.831
    Допаѓања:
    23.641
    Го оставам и јас по гаќи на жешково, пред недела дена 1 и пол саат не се помоча, вчера 20 мин :) 19 месеци е, не зборува уште, не му велам седни на нокшир, не ни мислам дека ќе се одвикни, вака пробувам еднаш на 2, 3 дена.
    Не сум уште во процесов, но сакав да кажам, сега почна да се држи за к*ре и ми покажува, си претпоставувам дека тогаш моча, што мислите вие од искуство? Дали покажува или така само му е интересно?

11. Chantal

Chantal Популарен член

Се зачлени на:
    16 февруари 2017
    Пораки:
    1.358
    Допаѓања:
    8.687
    Пробај да го седнеш на нокшир или адаптер кога се држи така. Мојот кога е заигран и стиска се држи така.

На lackygirl му/ѝ се допаѓа ова.
  12. BabyT*

BabyT* Популарен член

Се зачлени на:
    3 јуни 2019
    Пораки:
    4.517
    Допаѓања:
    17.621
    Да така планирам. За навечер ќе биде долг процес затоа што пие по 1ипол л вода во спиење.
    Ќе пишам како е деновите.

На lackygirl и Kitten им се допаѓа ова.
  13. kiki_riki

kiki_riki Популарен член

Се зачлени на:
    26 септември 2016
    Пораки:
    2.010
    Допаѓања:
    16.899
    Емка криј пелените :)

На emkaemka му/ѝ се допаѓа ова.
  14. emkaemka

emkaemka Форумски идол

Се зачлени на:
    1 јули 2013
    Пораки:
    7.839
    Допаѓања:
    109.355
    Не бара памперс за да ги кријам, го бара само за какање, не успева да заврши работа без него..

Не носи памперс деновиве, не згрешил ниту еднаш :)

На ludoto19, duffi, Sexybaby86 и 6 други им се допаѓа ова.
  15. manako1

manako1 Форумски идол

Се зачлени на:
    29 јули 2016
    Пораки:
    3.473
    Допаѓања:
    67.045
    Твојот арен е бара памперс,мојот за мочкање си кажува одамна,за какање пробавме секако се плаши и бара да кака во гаќи. Мислев дека е гадежлив ама само во гаќи. Вчера славевме роденден и виде едно гостинче си седна само. Сабајле си го зеде нокширот сам,еве сега пак. Кај мојот ете влијаеше да види од друго дете. Пробај и така

На ludoto19, emkaemka, kiki_riki и 3 други им се допаѓа ова.
  16. BabyT*

BabyT* Популарен член

Се зачлени на:
    3 јуни 2019
    Пораки:
    4.517
    Допаѓања:
    17.621
    До сега издржа без памперс, ама луѓе не кака. Инаку до сега знаеше 2 пати да се искака, до вечер по 3.
    Се држе за газето, а седнувам и не сака.
    Сега и ставив памперс ама па се успа и не се искака.

17. emkaemka

emkaemka Форумски идол

Се зачлени на:
    1 јули 2013
    Пораки:
    7.839
    Допаѓања:
    109.355
    Па да дојдеме кај вас батко твој да го види :D
    У ова време невреме нема кое дете да го види на нокшир :(
    Да му пуштам некој клип на јутуб ако не, сигурно има и тоа :wasntme:

На duffi, manako1, kiki_riki и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  18. ludoto19

ludoto19 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    7.226
    Допаѓања:
    41.467
    Патешествие на векот е одвикнување од пелени :D Со гаќи е. И цело време кука по пелена, овааа не (за гаќите) оди зима пелена ми носи и вика ова. И само моча во гаќи, си ќути најчесто, ама еве го 'мама кака' 'ќе си каже од кога ќе се измочка или искака :@ Никако ПРЕД :devil: само трчаме со маж со сјај и крпа (facepalm) Ама го знаеме дека после јадење ќе кака и одма вади гаќите и го седнуваме. Едвај чека гомце да види. И седи 10 сек станува и вика Мама нема гоце... Епа нема мама, да не сакаш јас за тебе да искакам:rofl:
    и ќе седи седи, ќе се искака ќе стане, и вика Мамааа еноо дее, еве де гоце:rofl::rofl::rofl::rofl: демек две гомца имало:!: Па тоа се радости еуфориии:rofl::rofl: со БРАВООО да пукне, ко блесави со маж ми му изиграваме :rofl::rofl: Да научи дете.
    Ама мн нагони на повраќање му доаѓаат:doh: Од кога ќе се искака на нокшир, му замирисува и ептен му се гади... Имала некоја такво искуство?
    Не знам , мислам дека за мочкањево ќе е проблем дур почне да каже без да се измоча во гаќи, сепак тоа е и почесто, за какање бар знаеш кога му е време, седни и ќе заврши раб. Ќе се изгубат доста нерви, ама што се мора мора се :D

На duffi, emkaemka, Kitten и 7 други им се допаѓа ова.
  19. mal.ecka

mal.ecka Форумски идол

Се зачлени на:
    2 декември 2010
    Пораки:
    9.403
    Допаѓања:
    126.790
    Ве читам и навистина незнам од каде да почнам.
    Купив и адаптер за на шоља:D
    Пред да се кака кажува,седи на нокшир,станува,ги става играчките внатре,влегува со нозете,го крева,преместува|(
    Незнам навистина,тешко ќе биде.

На duffi, emkaemka, Sexybaby86 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  20. manako1

manako1 Форумски идол

Се зачлени на:
    29 јули 2016
    Пораки:
    3.473
    Допаѓања:
    67.045
    Повелете торта има,свеж воздух и ке се вратите само по модерни гаќи.

На emkaemka му/ѝ се допаѓа ова.