Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Одвикнување од носење пелени

Дискусија во 'Дете' започната од slavica999, 8 мај 2010.

1. srekice

srekice Популарен член

Се зачлени на:
    2 ноември 2013
    Пораки:
    4.105
    Допаѓања:
    10.416
    Колкава е?

2. PeachGirl

PeachGirl Популарен член

Се зачлени на:
    24 јули 2011
    Пораки:
    820
    Допаѓања:
    2.073
    2,5 години

На srekice му/ѝ се допаѓа ова.
  3. lackygirl

lackygirl Форумски идол

Се зачлени на:
    24 септември 2010
    Пораки:
    6.829
    Допаѓања:
    23.638
    Неколку пати го имам оставено по ѓаќи и секогаш кажува од ко ќе се помоча, планирам летово кога ќе земам одмор да пробам да го одвикнам ако не бива ќе тераме со пелена :) 2 и пол направи на 10ти јуни.
    Ама сега не ми личи дека е спремен.
    Со лесно на сите :)

На PeachGirl и srekice им се допаѓа ова.
  4. srekice

srekice Популарен член

Се зачлени на:
    2 ноември 2013
    Пораки:
    4.105
    Допаѓања:
    10.416
    @PeachGirl, @lackygirl Чисто за инфо ми требаше. Да знам дали брзам. Сакам и јас да пробам. Две наполни на 10-ти. И ми побара да и соблечам пелена да кака, ама тоа еднаш беше само. Да не се залетам без врска.
    И така не збори ништо, нема ни да ми каже ако кога и се оди:doh:

5. lackygirl

lackygirl Форумски идол

Се зачлени на:
    24 септември 2010
    Пораки:
    6.829
    Допаѓања:
    23.638
    Секое дете е различно ако мислиш дека ќе успеете пробај ;)
    Сега го имам заприметено моча на 2,3 часа, некни непланирано излеговме без пелена ама тука блиску до куќата, си реков ако се помоча одма го враќам дома и се задржавме скоро 2 часа, го прашував неколку пати дсли му се моча ми велеше не, си отидовме дома и слезе од трициклот застана се помоча :D морам едит: се помоча в гаќи , :)

На PeachGirl, srekice, BabyT* и 2 други им се допаѓа ова.
  6. BabyT*

BabyT* Популарен член

Се зачлени на:
    3 јуни 2019
    Пораки:
    4.517
    Допаѓања:
    17.621
    Мојата така почна на шала. Седна на нокшир и вика кака (и се искака). Па бевме во изолација и си викам ај да пробам. Ептен лесно минавме стварно. Беше неполни 2г (22м)

На CurlyBlossomGirl, PeachGirl, Dikinzi и 3 други им се допаѓа ова.
  7. cinderella5

cinderella5 Популарен член

Се зачлени на:
    24 јули 2011
    Пораки:
    895
    Допаѓања:
    3.018
    Јас ќе пробам после роденден да му тргнам пелени. Кажува кој кака и кој моча знае,разликува. Не сака на нокшир да седне, ќе земам адаптер со скали и ќе пробам. 2 недели може ќе сме мочки дома ама се надевам ќе се научи. Ми е криво зашто секогаш пред да кака кажува а и општо се збори, зашто да не го одвикнам со време. Ќе пробам и така сум дома па ќе видиме.

Сакав да прашам за време на одвикнување ќе оди во градинка, да им кажам и таму ќе соработуваат? Има некоја искуство?

На Mia Fuentes и CurlyBlossomGirl им се допаѓа ова.
  8. BabyT*

BabyT* Популарен член

Се зачлени на:
    3 јуни 2019
    Пораки:
    4.517
    Допаѓања:
    17.621
    Треба да соработуваат. Јас им ја оставив и реков не носи пелени 20 дена и во никој случај да не и ја враќаат. Мојата нема згрешено таму ни еднаш , ама со оглед дека беше во јасли не направија никаков проблем.

На Dikinzi и cinderella5 им се допаѓа ова.
  9. cinderella5

cinderella5 Популарен член

Се зачлени на:
    24 јули 2011
    Пораки:
    895
    Допаѓања:
    3.018
    И моето е во јасли до септември, баш ќе прашам па ќе водам што да правам. Ако соработуваат супер

На BabyT* му/ѝ се допаѓа ова.
  10. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.586
    Допаѓања:
    201.819
    Мене од градинка многу ми помогнаа со одвикнувањето од пелени, мислам дека нивната помош беше клучна за да се откачиме лесно. За три дена готово беше. Ама во градинка почнаа да го седнуваат во нокшир уште кога мене не ми беше ни на крај памет за одвикнување. Без проблем прифати дека е голем и треба да кажува. Направи и неколку грешки, ама генерално, многу лесно поминавме.

На mal.ecka, cinderella5, lackygirl и 3 други им се допаѓа ова.
  11. simona_baby

simona_baby Популарен член

Се зачлени на:
    14 јануари 2017
    Пораки:
    3.491
    Допаѓања:
    17.219
    На која возраст?

12. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.586
    Допаѓања:
    201.819
    Некој месец пред да наполни три години.

На mal.ecka, simona_baby, Bella* и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  13. duffi

duffi Форумски идол

Се зачлени на:
    14 април 2011
    Пораки:
    12.745
    Допаѓања:
    145.185
    И кај нас пелени откачени преку ноќ. Кога започнаа и во градинка да ги седнуваат на нокширче. 3г и 3м.
    Лани узалуд се трудев. Ја извадив и видов дека не му клика. Не направив никаков притисок.
    Сега буквално сам ми рече дека не ја сака повеќе пелената. Знае да погреши сеуште, ама не е страшно.

На mal.ecka, lackygirl, srekice и 3 други им се допаѓа ова.
  14. Bella*

Bella* Популарен член

Се зачлени на:
    16 април 2018
    Пораки:
    2.344
    Допаѓања:
    14.624
    Браво преку ноќ дека ги вадите,најверојатно дека се поголеми 3 годинки,затоа и во градинка им е полесно веќе се развива свеста

На mamaJana, mal.ecka и CurlyBlossomGirl им се допаѓа ова.
  15. hello-kitty.90

hello-kitty.90 Форумски идол

Се зачлени на:
    15 октомври 2013
    Пораки:
    2.971
    Допаѓања:
    21.181
    Денеска синко цел ден го помин без пелена.
    Неколку пати се измочка во нокшир, па измеѓу неколку пати се измочка во гаќи, па после продолжи да си мочка во нокшир.
    Два пати сам кажа дека му се мочка, останатото постојано јас го прашував и нудев да мочка.
    Да го оставам ноќе без пелена, или прво да се поднаучи преку ден, па после и преку ноќ?

На srekice и Chantal им се допаѓа ова.
  16. Chantal

Chantal Популарен член

Се зачлени на:
    16 февруари 2017
    Пораки:
    1.358
    Допаѓања:
    8.687
    Твој избор само биди спремна да менуваш постела првите неколку ноќи. Јас лично го одвикнав дење па ноќе и тоа во рок од една недела, ама мислам нема да е грешка и одма. Гледај да си одморена и ако брзо учи дење и ноќе нема да му треба долго за да свати дека нема пелена.

На srekice, CurlyBlossomGirl и Dikinzi им се допаѓа ова.
  17. TeddyGrey

TeddyGrey Форумски идол

Се зачлени на:
    13 октомври 2010
    Пораки:
    8.071
    Допаѓања:
    72.409
    Јас од кога откачивме пелени, една недела ставав ноќе, кога видов дека се буди сабајле сува и ја тргнав, а и една ноќ кога пиеше повеќе течности и со пелена па пак стана да каже беше пресудно. 2 години и 7 месеци беше.

На srekice, CurlyBlossomGirl, Dikinzi и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  18. simona_baby

simona_baby Популарен член

Се зачлени на:
    14 јануари 2017
    Пораки:
    3.491
    Допаѓања:
    17.219
    Ние одевме на ризик со двете деца :) зошто и двете чекав сами да ми кажат нејќам пелена па ми беше изненадно немав мушамки за на душек да ставам.Големиот ги откажа пред третиот роденден малиот на две ипол.Ни едниот ни другиот немаа направено грешка навечер.Помалово се случува да направи ретко преку ден ама ноќе не.Како си сакаш ти така.Ако сакаш ставај неколку дена навечер па ќе видиш како ќе биде

На mal.ecka, srekice и CurlyBlossomGirl им се допаѓа ова.
  19. CurlyBlossomGirl

CurlyBlossomGirl Истакнат член

Се зачлени на:
    23 февруари 2018
    Пораки:
    560
    Допаѓања:
    3.918
    Денес баш со матичната тоа зборевме. Рече прво дење само да не извадам пелена, па кога ќе сфати дека не носи веќе пелени и ноќе да извадиме. Ми рече обично за една недела ќе сфати сам. Инаку е 2 години и 10 месеци :)

На mal.ecka и srekice им се допаѓа ова.
  20. hello-kitty.90

hello-kitty.90 Форумски идол

Се зачлени на:
    15 октомври 2013
    Пораки:
    2.971
    Допаѓања:
    21.181
    Се си мислев дека прочитав тука дека треба одма да се откажат и преку ден и преку ноќ, да не се збуни. А може и сум прочитала да не се еднаш става пелена преку ден, еднаш не, па за тоа да не се буни :^). Знам дека имаше нешто пишано за збунувањето, па затоа прашав. Ептен неплански, чисто за проба беше ова, па не се надевав дека толку брзо ќе сфати.

Ќе пробам преку ноќ да му ставам неколку дена, да видам како ќе е, да не менувам постелнина 5 или 6 пати ноќе.

На mal.ecka, srekice, Chantal и 1 друга личност им се допаѓа ова.