Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Одвикнување од носење пелени

Дискусија во 'Дете' започната од slavica999, 8 мај 2010.

1. Pebeka

Pebeka Популарен член

Се зачлени на:
    24 септември 2014
    Пораки:
    270
    Допаѓања:
    1.436
    Јас сеуште не сум почнала дефинитивно,онака пробавме само ама седејќи на нокшир и како да му мало нокширчето,курето му е надвор.Значи ако пробувам (ако тој сака стоејќи ) или писоар или на шолја ,адаптер ,качен на скалички.

2. lackygirl

lackygirl Форумски идол

Се зачлени на:
    24 септември 2010
    Пораки:
    6.828
    Допаѓања:
    23.637
    Син ми е 2 и пол години, пробувам го оставам без пелена ама му ја враќам, знам дека не треба, дека го бунам ама оди во градинка, летово се менуваат негователки таму и не ми се ризикува со новата сега да се учи, бидејки не ја познава, неговата нег е на одмор цел јули, еднаш зборував со неа и рече дека ќе соработуваат за одвикнување, но исто така ми рече дека бил мал, во групата се повеќе деца по 3 год, и досега мислам само 3 или 4 дечиња кажуваат, ми вика мал е ама ако сакаш ќе соработуваме
    Вака сме сега, вчера после градинка го оставив по гаќи и 2 пати се помоча в гсќи и од после ми кажа, после уште 2 пати во нокшир седнат, му реков дека ќе купиме играчка и така се измоча в нокшир, потоа излеговме во др град и му ставив пелена, таму застана и кажа дека мочал, така спиеше со пелена, насабајле ко че стани е полна пелената оти пие вода ноќе, некогаш повеќе некогаш помалку ама бара вода, сабајле пред градинка го прашав дали сака на нокшир да мочка рече да и седна се искака и се помоча, за в градинка ставив пелена пак, еве сега дома е со мм без пелена и само што се јави рече се помочал в гаќи :)
    Јас сум изгледа проблемот овде :wasntme: не сум решена за скроз да тргнам, или да не го пуштам в градинка 1 недела дури научи, во тој случај мајка ми ќе треба да го чува и таа ќе сорсботува, нз што да правам, вака мн го бунам. А се зборува ко стар чоек :D

На paleska3, mal.ecka и srekice им се допаѓа ова.
  3. Ano

Ano Форумски идол

Се зачлени на:
    4 октомври 2016
    Пораки:
    9.056
    Допаѓања:
    40.398
    За 300 денари би ти препорачала писоарчето. Шољата за маливе ми е незгодна мене, а може и да се исплаши.
    За нокширите за машко дете вечен проблем. Кога е седнат за какање на нокшир и му се примоча секогаш е лом(facepalm). Едноставно им излегува и нема решение.

На crazylady, srekice и Pebeka им се допаѓа ова.
  4. AlicaInWonderland

AlicaInWonderland Популарен член

Се зачлени на:
    26 ноември 2010
    Пораки:
    3.624
    Допаѓања:
    9.805
    Писоарчињата во Лотус М се 150 денари

На crazylady, Pebeka, lackygirl и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  5. CurlyBlossomGirl

CurlyBlossomGirl Истакнат член

Се зачлени на:
    23 февруари 2018
    Пораки:
    560
    Допаѓања:
    3.918
    Моето седи на нокшир и шоља.

На Pebeka му/ѝ се допаѓа ова.
  6. hello-kitty.90

hello-kitty.90 Форумски идол

Се зачлени на:
    15 октомври 2013
    Пораки:
    2.971
    Допаѓања:
    21.181
    @lackygirl ти треба да се решиш.
    Првиот ден само се измочка 3 или 4 пати во гаќи, после само еднаш/двапати ако згрешеше. Сега ептен ако му се примочка и не може да стигне до нокширот, вика по мене и го држи курето, стиска.
    Имаш време, почни во сабота, недела, понеделник веќе ќе знае како треба. Првиот и вториот ден само го потсетував ( 9754366 пати го прашав дали му се мочка), после почна, сам да кажува. Сега сам си го вади и си мочка ( дури и го затресува на крај :rofl:).

Пробај, ако е спремен до понеделник сигурно ќе е одвикнат.
    Ќе стискам палци (fingers)

***** Дека е ептен непланирано и неочекувано одвикнувањето на синко, потврдува тоа што ми останаа 6 пакетчиња пелени и 2 пакетчиња гаќички |(.
    Беа на попуст минатиот месец во Рамстор, па купив многу да искористам попуст :devil:. Сега ќе стојат во шкаф, ај имаат рок до 2026,може ќе ни притребаат дотогаш :wasntme:.

Ми викаше мм да не купувам многу, ама кој да го слуша (lalala)

На IRBBB, paleska3, BabyT* и 5 други им се допаѓа ова.
  7. lackygirl

lackygirl Форумски идол

Се зачлени на:
    24 септември 2010
    Пораки:
    6.828
    Допаѓања:
    23.637
    Ќе видиме викендов скроз да тргниме јас сум в сабота на работа ама мм ќе го чува, денес пак после градинка без пелена и се помочал дома, потоа кај мајка ми беше и таму 1 в гаќи па јас кога отидов во 8ч се помоча стоејќи надвор :) и дома пак во нокшир и за спиење ставив пелена оти многу моча ноќе, хаос му е во главчето :wasntme:

8. JoyJoy

JoyJoy Форумски идол

Се зачлени на:
    30 март 2017
    Пораки:
    5.008
    Допаѓања:
    32.442
    @Pebeka мојот моча стоејќи. Директно во шоља почна. Додека пробував во нокшир и седејќи никако не сакаше. Го виде татко му како моча и така почна и тој.

На hello-kitty.90 и Pebeka им се допаѓа ова.
  9. Pebeka

Pebeka Популарен член

Се зачлени на:
    24 септември 2014
    Пораки:
    270
    Допаѓања:
    1.436

10. paleska3

paleska3 Популарен член

Се зачлени на:
    19 март 2013
    Пораки:
    1.205
    Допаѓања:
    3.160
    @lackygirl иста бев како тебе, ќе пробам еден ден и ќе се откажам, постојано наоѓав причини дека ете во градинка, па не е стоплено уште, па треба да патуваме како по пат. И на крај се решив, и облеков гаќи, првиот ден 3-4 пати згреши и морав јас на секое да ја терам да мочка во нокшир. Вториот ден 2-3 пати згреши, но веќе почна и сама да кажува чат пат. Третиот ден згреши еднаш но сама кажуваше. Значи цело време носи гаќи, и во грдинка и дома и кога ја шетам. Многу трпение треба, ама верувај ако е спремен, а по ова што пишувам спремен е дечкото ќе откажеш пелени за три дена исто како со доењето е :D

Уште ноќе и ставам пелена од што пие вода и се буди со полна пелена. Незнам тука како да постапам. Треба значи да станува ноќе да се мочка или ќе почне со тек на време да држи? @BabyT знам твојата пиеше многу вода навечер, како направивте вие?

На BabyT*, lackygirl, mal.ecka и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  11. Iki lepi

Iki lepi Истакнат член

Се зачлени на:
    5 јуни 2018
    Пораки:
    364
    Допаѓања:
    303
    Не сака да седне на нокшир,кога му се мочка кажува а ноќе му е сува пелената,како да го натерам да седне на нокшир

12. Ygritte

Ygritte Форумски идол

Се зачлени на:
    16 април 2015
    Пораки:
    2.182
    Допаѓања:
    26.448
    Успешно се одвикнуваме, првиот ден направи грешка 2пати, 2 ден само еднаш, вчера ни еднаш. Синоќа и ставив пелена за спиење, дури и ми вика сега каде да мочкам, ми се мочка. :) денес ќе ја оставам без пелена и вечер :) Не сакаше да кака на нокшир бараше пелена, ама вчера се искакала на нокшир.

На lackygirl, paleska3, mal.ecka и 2 други им се допаѓа ова.
  13. CurlyBlossomGirl

Се зачлени на:
    23 февруари 2018
    Пораки:
    560
    Допаѓања:
    3.918
    Не го терај, или стоечки нека мочка или на шоља со адаптер. И син ми не сака на нокшир.

14. JoyJoy

JoyJoy Форумски идол

Се зачлени на:
    30 март 2017
    Пораки:
    5.008
    Допаѓања:
    32.442
    Нека моча станат во шоља. За какање може не е спремен уште. Опција за какање ако е спремен е или директно на шоља или со адаптер на шоља.

15. BabyT*

BabyT* Популарен член

Се зачлени на:
    3 јуни 2019
    Пораки:
    4.517
    Допаѓања:
    17.621
    И го сменив шишето и дадов едно што не го сака многу.А од кога ја одвикнав скроз престана да пие навечер ,само пред спиење.

На paleska3 му/ѝ се допаѓа ова.
  16. crazylady

crazylady Форумски идол

Се зачлени на:
    12 јули 2010
    Пораки:
    5.207
    Допаѓања:
    8.431
    17 ипол месеци што мислите да пробам да го одвикнувам или рано е ?

17. marchi-cool

marchi-cool Форумски идол

Се зачлени на:
    23 април 2017
    Пораки:
    7.006
    Допаѓања:
    14.447
    не сум знаела дека постојат и ваков реквизит.

Инаку и јас се приклучувам во вашето друштво и сезоната на гаѓите и нокширчињата :)

18. CurlyBlossomGirl

Се зачлени на:
    23 февруари 2018
    Пораки:
    560
    Допаѓања:
    3.918
    Според мене е премало. Остави за барем после втор роденден

На mal.ecka и crazylady им се допаѓа ова.
  19. AlicaInWonderland

AlicaInWonderland Популарен член

Се зачлени на:
    26 ноември 2010
    Пораки:
    3.624
    Допаѓања:
    9.805
    Да, има :)
    Моето најлесно го прифати писоарот.
    Иако седеше на нокшир првите денови сепак како почнуваше да кажува одма трчаше кај писоарот и еве до денес таму сака да моча. Најбрзо е.
    Сепак испадна нокшир да не користиме.
    Пробувајте и детето само ќе си одлучи тп најмногу му одговара

На marchi-cool, lackygirl и crazylady им се допаѓа ова.
  20. marchi-cool

marchi-cool Форумски идол

Се зачлени на:
    23 април 2017
    Пораки:
    7.006
    Допаѓања:
    14.447
    баш ќе разгледам кај можам да најдам