Не бара да цица од глад туку за да те осети тебе. Ако е гладно ќе цица подолго. Не мислам дека треба да воведеш Ад.
Баш поради тоа до сега му немам дадено АД знам џабе е за саат време пак ќе се разбуди да провери дали сум до него. Првите два месеци си спиеше во креветчето и се будеше со вриштење и имав многу проблем додека повторно го вратам во креветчето. Сега спие до мене и ми е многу полесно барем немора по 100 пати да станувам да го земам.
Да ти кажам и јас така правам. И син ми уште си спие со мене навечер. И покрај тоа што ме убедуваат да спие во креветчето јас сум навикната на него и ми е празно без него и да не плаче си го земам. Јас и педијатар прашував за тоа често будење ноќно време и истото ми го рекоа, дека се буди често да провери дали сум до него. Ама ќе помине и тоа, секој проблем во моментот ни изгледа вечен, ама брзо поминува.
Ние имаме 4 месеци и една недела,сме на ексклузивно доење и сега ќе започнуваме со пробување на вкусови.Синко преку ден спие по 30 мин мн ретко до 45,а плус и мн тешко заспива.А за навечер не сакам да правам муабет,на секој 1-1,5 саат станува и тоа не за цицање да го земам да го понишкам и продолжува да спие,некогаш успевам да го легнам,некогаш само што ќе го легнам мафта со рачињата,прета и почнува да плаче па поголемиот дел од ноќта ја поминуваме нишкајќи се во раце.Ама се наевам дека како што наголемува дека ќе смени на поарно.
Ista prikazna, a sme 18 meseci. Na 13 meseci go odbiv od cicanje oti mislev se budi od navika, ne i ne. Sekoja vecer ja pominuvame vo niskanje, na sekoj saat. Uffffff
Е затоа викам јас лесно е за одбивање , нема цице и готово ама како ќе ги презаспиеме? Јас со првото дете се изнамачив така... Сега само се молам да имам млеко па не е проблем кога ќе решиме да се одбиеме. Инаку син ми беше бебе што ич не спие, ама околу 20 месец почна повеќе да разбира се убедувавме за спиење и почна да сврзува по цела ноќ. Штета што со него снемав млеко на 16 месеци па бевме нон стоп будни до 20 или се нишкавме.
Вака гледајки ќе испадне дека е многу потешко со доенче него со хранилче. Мене и педијатерката ми нагласи дека доенчињата се многу по приврзани за мајката и дека многупати преку ноќ се буди само како да провери дали мама е тука. И тоа го имам приметено кога спијам до него се буди без плачење, ќе почне да мрда и така ќе го осетам а преку ден кога не лежам до него се буди со вриштење.
mozebi e smesno ama jas na sin mi mu stavam moja pizama do nego ili go pokrivam so nesto sto go nosam i funkcionira ahaha i nie sme eve za edna nedela 5 meseci i toj se budi mn cesto preku nok,zavisi koga kako ama ima periodi koga se podi po 4-5 pati i jas ziva nenaspana. inaku i sin mi e isti,koga spie do mene se budi i ne place,iako jas izbegavam da go stavam do nas da spienastojuvam da si e vo negovoto krevetce
Мајки ние имаме 6 месеци и 3 дена. На доење сме плус кашички. До сега немав проблем никаков, бебуш заспиваше во 23 или 24 часот и се будеше во 11 сабајле. А сега еве неколку вечери станува точно во 6 и седи буден цели 2 часа. Во што е проблемот за гладен не е гладен.
Мајки на која возраст престанавте да ги храните малечките преку ноќ? Ние сме 9м и сеуште и давам по 200мл но мислам веќе да престанам. Дали денот ви завршува со кашичка или млеко? По колку пати ви се будат бебушките на оваа возраст?
Уште после 40 престанав да будам за оброк. Знаеше сам да стане некад, а некад не стануваше. Сега веќе па ич не ми станува. Последен оброк му е било каква млечна каша. Цице му е ужинка преку ден. Мој совет ти е да не будиш , ако те разбуди ок, ако не пак ок.
Скоро 8 месеци сме и веке 4 месеци не се буди за јадње навечер, си јаде околу 23 часот обично ( млеко 200 мл) и дури сабајле се буди
Да споделам тука околу прашањето од вчера... Педијатарот ми рече на оваа возраст децата сонуваат и затоа често стануваат. Да не нудам веќе млеко навечер и денот да завршува со кашичка.
А, во колку ја јадат последната каша? Нели вечерата треба да е порано некаде околу 18-9 часот. Ние немаме уште воведено вечера, ама мислам нема да може да издржи да заспие без млеко, сигурно ке огладне, бидејки заспива покасно.
9+ m sme i se pocesto i pocesto se budime navecer za cicanje. Dodeka bese pomalo bebe, jas vo son ja stavav da cica i toa samo ednas kon 3h posle polnokj i si prodolzuvase da si spie. Sega kako raste taka pocesto bara da cica preku nokjta Dnevnite podoi ni se namaleni na 3 pati na den, sabajle cica, potoa kon 17h koga se vrakam od rabota i posledno pred zaspivanje. Vecera kasicka vo 19-20h , a zaspiva kon 22-22:30h....Navecer moze 6-7 pati se budi za cicanje......dali e skok vo razvoj, dali se zabi, dali ova ke prodolzi vecno..no kako da ja odviknam od ovaa nokjno cicanje na sekoj saat?
Моето е 15+ и уште се буди навечер за да цица. Вечера јаде во 19 часот и околу 21 заспива со цицање. Преку ден имаше еден подој кога ќе се вратам од на работа во 17 часот, но последнава недела го прескокнавме и останавме само на подојот за заспивање и оние во текот на ноќта. Гинекологот ми препиша апчиња Бромергон, за кога ќе почнам со одбивање, зошто имам многу млеко. Сакам од понеделник скрос да прекиниме со доење, но многу ми е страв за спиењето, како ќе го презаспијам, досега кога ќе се размрдаше ќе му дадев цице и си продолжуваше, сега ќе е тешко
Isto I sin mi e 15 + mnogu pati se budi na vecer po 4 do 5 pati I si cica dolgo vreme I pocnav da mu davam mleko da pie pa taka ke si prodolzi AMA pocna mnogu da pie sega probvam so kompotce ama isto e si se budi pak , za cicanje mislam deka lesno ke se odbie AMA neznam Koga ke pocnam da spijam cela nok