Одвикнување од цуцла

Дискусија во 'Дете' започната од Sofi.ja, 23 октомври 2021.

1. Snowflake92

Snowflake92 Популарен член

Се зачлени на:
    12 ноември 2019
    Пораки:
    3.993
    Допаѓања:
    4.873
    Дали пред заспивање обавезно пие млеко?

2. kjofti4

kjofti4 Популарен член

Се зачлени на:
    20 август 2012
    Пораки:
    992
    Допаѓања:
    3.584
    Да. И тоа сам си го зема од кујна кога ќе го направам и му викам оди нано нано ќе правиме и пред мене е со шишето,ме чека да го качам и да легнам до него го пие и заспива. И ушето мора да е тука

На Jana06 му/ѝ се допаѓа ова.
  3. Snowflake92

Snowflake92 Популарен член

Се зачлени на:
    12 ноември 2019
    Пораки:
    3.993
    Допаѓања:
    4.873
    Ист е и мојов ама знае и од коа ќе испие да продолжи да шмука на празно не дава да му го земам, цуцла не користи одамна ама ме нервира и оваа навика :|

На kjofti4 му/ѝ се допаѓа ова.
  4. Milkiway

Milkiway Форумски идол

Се зачлени на:
    1 април 2020
    Пораки:
    7.242
    Допаѓања:
    19.027
    Не се крстете на протези. Носев пред 15г супер се наредија. Болките уште ги памтам од фиксната кои трауми ми беа кога ќе ти ја стегнат па не можеш да јадеш па ти се пика храна... Секое одење на забар ми беше со плачење. И еве сега после 15г пак ќе ставам ми се испокривија два... :emo:

На Neda997 и wannaBeMomma им се допаѓа ова.
  5. Jana06

Jana06 Форумски идол

Се зачлени на:
    22 април 2016
    Пораки:
    9.167
    Допаѓања:
    28.799
    Оф топик ама морам да си кажам една тајна. За еден месец правам 31 година и таква навика фаќање за уво имам сеуште, од бебе :$
    Мајка ми вика сум ја излудувала со тоа, она е таква нервозна кога ја пипкаш за лице, коса и вика полудував додека заспиеш. Среќа мм ме трпи. И не само за спиење, секогаш кога е до мене блиску, кога лежиме, седиме заедно го фаќам за уво :D Се приметив сеа малиот дека го фаќам кога си лежиме, ќе се освестам и одма прекинувам ама никако не успеав да најдам трајно решение за ова. Инаку, ми се има случено и со другарка, со сестра, братучед да ги фатам ама ме знаат веќе, а со тие што не сум им кажала е многу awkward првиот момент :$
    Многу лошо на овие години ама скроз несвесно го правам.

На kjofti4 му/ѝ се допаѓа ова.
  6. kjofti4

kjofti4 Популарен член

Се зачлени на:
    20 август 2012
    Пораки:
    992
    Допаѓања:
    3.584
    Маж ми бил ист само тој барал ушите да се ладни(facepalm)
    Како можеше иста навика да имат :|
    Ми пречи тоа шо на сред ноќ ми го тегни и додека тој презаспива јас сум будна.
    @Snowflake92 И на малиов му се дешава да го влече шишето, а тоа да е празно али тогаш го влече го крева нагоре зошто сака уште.

На mal.ecka му/ѝ се допаѓа ова.
  7. Jana06

Jana06 Форумски идол

Се зачлени на:
    22 април 2016
    Пораки:
    9.167
    Допаѓања:
    28.799
    Хаха исто, ми беше преглупо тој детал да го пишам :rofl: Ако се топли одма тргам рака.
    Тебе мачно ти е ама мене ми е полесно сега кога знам дека има други луѓе како мене :D

На mal.ecka и kjofti4 им се допаѓа ова.
  8. macka91

macka91 Форумски идол

Се зачлени на:
    7 ноември 2013
    Пораки:
    4.406
    Допаѓања:
    77.674
    Tатко ми е ортодонот и има искуство зад себе 40 години, кога ја родив малата за цуцла веднаш ми кажа да не давам. Секојдневно му доаѓаат дечиња со искривени заби, неправилно голтање и ред други работи. Ако може да ја избегнете би било најубаво, доколку не можете гледајте во најран период да се ослободите од неа

На Bebac, mal.ecka, mKdevojce и 3 други им се допаѓа ова.
  9. Bebac

Bebac Популарен член

Се зачлени на:
    9 октомври 2019
    Пораки:
    862
    Допаѓања:
    2.025
    Кој трик употребувате за одвикнување од цуцлата?
    Синко уште малку 18 месеци.
    Нема да верувате и ќе ви биде смешно. Јас 5 години си бев со цуцла. :lol: Немам ни криви заби, ни проблеми со говорот.
    Сестра ми никогаш не сакаше цуцла, но имаше криви заби.
    Секоја чест на докторите, но во нашиот случај паѓаат сите теории за криви заби и говор.
    Туку, како на синко да го одвикнам со време? Да не биде како мајка му. :lol:

10. JoyJoy

JoyJoy Форумски идол

Се зачлени на:
    30 март 2017
    Пораки:
    5.284
    Допаѓања:
    35.395
    @Bebac ќе му ја земеш цуцлата и ќе го потрпиш кога ќе плаче по неа ден два три и толку.
    Прво ќе му зборуваш неколку дена дека не му треба и дека е голем. Ќе му најавиш кога ќе ја земеш и толку. Ја земаш и крај. Искрено ти треба да бидеш поспремна за откажување цуцла од него.

На Bebac му/ѝ се допаѓа ова.
  11. Mitrovska95

Mitrovska95 Истакнат член

Се зачлени на:
    17 април 2011
    Пораки:
    538
    Допаѓања:
    508
    А да ве прашам со какво шише давате млеко ? Баш со цуцла или со цевка ? Пуштете слики ако сакате. 21месец + сме.

12. Larahappy

Larahappy Популарен член

Се зачлени на:
    4 февруари 2019
    Пораки:
    2.883
    Допаѓања:
    10.399
    Мojата oд цуцла пие.

13. Sofi.ja

Sofi.ja Форумски идол

Се зачлени на:
    21 јануари 2012
    Пораки:
    9.397
    Допаѓања:
    18.643
    Трик со зборување дека е голем батко, соработка со учителките во градинка (не му ја даваа), пилето лошо ја земало ќе ја врати за спиење, надвор не ја носиме кучето ќе ја земе, во градинка не ја носиме децата ќе ја земат. И последно беше со дедо мраз,дека не носи подароци на деца со цуцли. Одвикнувањето траеше околу 4 недели,малку подолго од одвикнувањето од цицање :) направи 2 год минатиот месец. Повремено прашуваше последниве денови каде ми е цуца,ама скроз го игнорирав не ни одговарав на прашањето.
    Сега одиме на фаза 3,одвикнување од пелени.

На Bebac и Larahappy им се допаѓа ова.
  14. haruki

haruki Популарен член

Се зачлени на:
    24 јуни 2018
    Пораки:
    1.164
    Допаѓања:
    3.618
    Кај нас не оди ништо на сила мислам да и ја земам да плаче додека не ја заборави. Пробавме да ја мачкаме со нешто ја бриши од шо ке најде и си тера, пресечена ја држе со заби.
    Така да зборувавме многу многу многу како е голема, како бебињата само цуцаат цуце...
    Е сега еве веке две недели заспива преку ден без цуцла исто и во градинка(само за спиење ја цуцаше но до степен да ја држи цела нок во уста) преку ноќ сеуште неуспешно и онака е неспијач нема преспано ноќ од кога е родена како ке биде не знам, билдање живци.
    2 години е.

На simpleewa и Bebac им се допаѓа ова.