Зачував од лани семе од розев домат, бидејќи ни беше највкусен. Изникна и засадив 12-13 коренчиња, еве ги сега со плод: Купив и неколку коренчиња пипер - каварџик, благ и лут: А од краставиците ми преживеа само една садница, сите други кои неуморно ги садев, насабајле секако ги наоѓав ничкосани од голите полжави: Од зачински билки посеав магдонос, ми изникна марула Ќе повторам со друго семе. Колку за салата ќе има што да наберам следниот месец. Најважно ми е што не се третирани со хемија
Многу сакам во двор да имам простор за домашен зеленчук, овошје. Инспирација добив од една девојка на инста што следам, која во дворот има буквално се, со полно цвеќиња, зеленчук, овошје, дрвца. За ова секако треба многу труд и секако финансии. И гооолем двор.
За голите полжави закопај во земјата еден сад, може некоја тегла, пластична чаша, што било. Отворот да е на рамниште со земјата да можат да влезат внатре, и тури пиво. Пивото читав ги привлекува многу. Нареден ден ќе видиш полно удавени. Така ги спасив јагодите, инаку сите ги јадеа, не стигнувавме ние на ред да каснеме. Спојлер: Слика