Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Одгледување на бебето и околината

Дискусија во 'Бебе' започната од Jagoda123, 19 октомври 2014.

1. pepapa

pepapa Популарен член

Се зачлени на:
    30 јули 2012
    Пораки:
    1.126
    Допаѓања:
    909
    Ooo uste po dobro :)

2. didisi

didisi Популарен член

Се зачлени на:
    22 септември 2010
    Пораки:
    1.969
    Допаѓања:
    3.683
    се изнагледав глупости,.... се тоа е од простотилук ,,,. никого не слушајте

3. Troi

Troi Истакнат член

Се зачлени на:
    12 јануари 2014
    Пораки:
    333
    Допаѓања:
    764
    Значи од глупостиве коса ми се крева, не разбирам зашто секој мора да каже нешто и да даде некојси совет.
    Ако ги прашаш нешто што стварно те интересира тогаш ќутат, немаат одговор, а неповикани први се да ти кажат нешто. Јас па лесно иритантна и одма се нервирам.

Особено најмногу ме нервираше она: гладна е. Ќе ја земат да ја подржат и бебе по кратко ќе почне да плаче и одма гладна е. Понатаму: -Вода и давате? Како може вода да не давате, па ние сме давале.

Само што излеговме од болница, уште ни една недела немаше бебево и свекрва ми: капки за грчеви давате? -не, викам, нема грчеви уште. Ако ми вика, треба да и даваш. А, зошто да давам ако нема грчеви и одма фамозниов одговор- "па ние сме давале". Аман!

На Ava.84, CameliaMiller, mal.ecka и 8 други им се допаѓа ова.
  4. kukla21

kukla21 Мама Член на тимот

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.738
    Скроз исто :)

На Troi му/ѝ се допаѓа ова.
  5. ❤️Sneze❤️

❤️Sneze❤️ Истакнат член

Се зачлени на:
    1 септември 2017
    Пораки:
    886
    Допаѓања:
    3.903
    Најубаво направи се исто како да си ги послушала , а уствари си тераш по свое и така да , сите од страна ќе се нервираат , а ти не :)
    Мене и ден денес сите сакаат да ми се мешаат во се и сешто почнувајќи од бабини глупости до тој степен како сите и медицина да завршиле или педагошки факултет :) сите знаат се за моето дете , а јас како мајка нафта пијам :rofl: така да се што ми лежи на душичката на фин начин ќе им кажам па како сакаат нека сфатат , ама повеќето одма се заќутуваат .

На mal.ecka, stevemila, VDT2906 и 3 други им се допаѓа ова.
  6. forumce

forumce Форумски идол

Се зачлени на:
    22 февруари 2017
    Пораки:
    8.628
    Допаѓања:
    39.753
    А да ви речат да не го покажувате бебето пред луѓето оти ќе го урочат? :^) И таков совет добив.

На Troi, mal.ecka, sanja.burgundy и 5 други им се допаѓа ова.
  7. victoria

victoria Форумски идол

Се зачлени на:
    4 февруари 2010
    Пораки:
    1.951
    Допаѓања:
    29.043
    Едни пријатели не го покажуваа ни на слика(facepalm)

На Troi, iki26, CameliaMiller и 3 други им се допаѓа ова.
  8. kukla21

kukla21 Мама Член на тимот

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.738
    Свекрва ми да не е тоа?! Она ни на мекици не сакаше да кани оти се плашела од уроци.

На Troi, CameliaMiller, victoria и 5 други им се допаѓа ова.
  9. forumce

forumce Форумски идол

Се зачлени на:
    22 февруари 2017
    Пораки:
    8.628
    Допаѓања:
    39.753
    Свекрва ми такви глупости не треска. Од маж беше кажано. Само реков можеби треба во шкаф да го чуваме бебето, никој нема да го гледа ни урочува. До толку закоравен народ да има, не ми се верува.

На CameliaMiller, victoria, mal.ecka и 5 други им се допаѓа ова.
  10. stevemila

stevemila Форумски идол

Се зачлени на:
    23 март 2011
    Пораки:
    5.633
    Допаѓања:
    41.537
    Svekrva mi pred da ja zememe malata od bolnica,mi vika metla ke kupela.Vikam imam.Vika ne be,za u krevetceto:wasntme:i mene mi tekna na glupite adeti.Vikam znaes so kupi metla ama i ti i svakata odletajte na nea.Koga pocna da se smee:worried: jas mrtva seriozna ona se smee.Pa vide deka nema sansi so takvi gluposti i se povlece.Toa za jadenjeto veke uhhh.Na sekoe placenje mi vika,znaes li malata ti e gladna.Vikam aaa e ne znaev.Pa ke i kazam deka jadela i deka jade poveke od so treba.Joga ke vidam deka doaga kosa mi se kreva.Abe pusteti gi starite ama mladi.Po 20 god .Malava mi placese i edna mi vika zemi 3ckorcinja kibrit i izgasi vo voda.Kade ke se zapali prvo svetlo tamu da odi placot.I jas vakva:whew: vikam i ti li.Pa me ubeduva kako pomagalo.Ah breee:headbang:

На Girly90, SofiMar_, Mari-Ja и 12 други им се допаѓа ова.
  11. emkaemka

emkaemka Форумски идол

Се зачлени на:
    1 јули 2013
    Пораки:
    7.833
    Допаѓања:
    109.162
    Јас на свеки очи не можам да и видам не пак адет да чујам од неа :lol: ама затоа мајка ми (facepalm) па уште вика, ејјј колку нешта има, па ние нешто барем да направиме :!:

А тоа, а гладно да не е, кој стигне го вика, а закенка бебе ]:)
    Исто и а прдне, одма се посрало |(

На Mari-Ja, Troi, karibian и 9 други им се допаѓа ова.
  12. forumce

forumce Форумски идол

Се зачлени на:
    22 февруари 2017
    Пораки:
    8.628
    Допаѓања:
    39.753
    Сите знаат повеќе од мајката што е 24/7 со бебето. Секој се дрзнува сешто да каже. А па тоа споредување.. Нивното дете така, моето овака. Да му се смачи на човек.

На SofiMar_, kukla21, VDT2906 и 5 други им се допаѓа ова.
  13. stevemila

stevemila Форумски идол

Се зачлени на:
    23 март 2011
    Пораки:
    5.633
    Допаѓања:
    41.537
    Samo so go pisav pretbodniot post.Dojde svekrvica.Malata imase jadeno kasicka.Placese za spienje.Ona pak so toa gladna e.I se isturiv.Vikam ne ste interesni veke.A place gladna e.Ova e adaptirano mleko.Ima red koga da se pie.Ne e majcino pa koga zaklenka staj ja na cicka.Vika ee so znam.Epa vikam oti ne znaes treba da kutis i da ne davas takvi komentari.Valjda znam koga jadela i kolku jadela.Ama se napnav iskreno.

На SofiMar_, Sofronko, CameliaMiller и 2 други им се допаѓа ова.
  14. Luna91

Luna91 Популарен член

Се зачлени на:
    15 јули 2013
    Пораки:
    3.161
    Допаѓања:
    17.644
    Од стариве не ми е чудно, ама од млади мајки ми е несфатливо. Една моја роднина на возраст од 25 години ги тегне по баби децана за секоја глупост. Грчеви имаа и нормално после пладне плачки, она по баби. Заби вадеа не спиеја, она по баби. Температура качуваат, она одма од урок. Сега децана ептен немирни. Врескање, трескање од земја, мавање и плукање по постари. Она на бајачка ќе ги носела. Ти не им постави граници, па после трчај по баби.
    Јас за секоја вознемиреност на бебето барам некоја медицинска логична причина. Не би дозволила ќерка ми да ја чепкаат разни непознати баби :shake::shake:
    @stevemila е јас секогаш така реагирам на такви изјави. Затоа речиси и да ги нема.

На CameliaMiller, stevemila, VDT2906 и 2 други им се допаѓа ова.
  15. Polis

Polis Истакнат член

Се зачлени на:
    21 декември 2010
    Пораки:
    126
    Допаѓања:
    86
    Слични проблеми секаде. Имам синче 1 годинка. Свекрва ми ме пукна со тоа јадење ... Он има сега навика да вика мњам мњам .. и кога ке каже додека она го држи одеднаш од негде искача некоја кифла,лебче,бисквита .. Може е маѓионичар незнам :rofl::rofl: но он кога не е гладен плука . На почеток се нервирав сега само ги гледам . Он ке плукне она бутка и накрај ке се откаже .... :emo: И мајка ми е слична не викам не , ама барем кога ке и кажам престанува . Оваа женава незнам нема разбирачка :x

На Kaetana, SofiMar_, Lolipop23 и 4 други им се допаѓа ова.
  16. Luna91

Luna91 Популарен член

Се зачлени на:
    15 јули 2013
    Пораки:
    3.161
    Допаѓања:
    17.644
    :rofl: ме изнасмеа. Иста е мајка ми со внука ми од 2ипол години. Еден период само што ќе ја видеше и викаше бабо не ми се ручка и бегаше од неа:rofl:. Уплав имаше детето. :bandit:

На SofiMar_, ilyan, EuHenIa и 6 други им се допаѓа ова.
  17. Polis

Polis Истакнат член

Се зачлени на:
    21 декември 2010
    Пораки:
    126
    Допаѓања:
    86
    Јас стварно незнам што е со бабиве и со јадењето .Зар стварно мислат дека ние не им даваме да јадат ? ^_^

На Girly90, Kaetana, stevemila и 2 други им се допаѓа ова.
  18. forumce

forumce Форумски идол

Се зачлени на:
    22 февруари 2017
    Пораки:
    8.628
    Допаѓања:
    39.753
    Ау еднаш и мм ми рече да сме ја носиле кај некоја баба да и бае од уплав. Кога го прашав поради која причина сака да ја носеме, ми кажа, пази сега ова, сите деца ги носиле таму. :^) Му реков моето дете по никакви баби не го водам. Не е за маана, некој му ја напуне главата, подбуцне го и толку му треба. Среќа што само на тоа остана па не ја однесовме.

На stevemila и ❤️Sneze❤️ им се допаѓа ова.
  19. VDT2906

VDT2906 Популарен член

Се зачлени на:
    4 август 2017
    Пораки:
    4.307
    Допаѓања:
    19.644
    Дури и тие што немаат деца и никакво искуство знаат повеќе од мајката, само мајката појма нема што треба за детето. (facepalm)

На forumce, stevemila и ❤️Sneze❤️ им се допаѓа ова.
  20. ❤️Sneze❤️

❤️Sneze❤️ Истакнат член

Се зачлени на:
    1 септември 2017
    Пораки:
    886
    Допаѓања:
    3.903
    За без врска не би носела ни јас секако , нас прв пат докторка не прати на бајачка да идеме за некакви клинови и дека од тоа пиштело скоро 7 месеци моето дете , па отидовме 3 пати му пребаја една баба и од тогаш повеќе не заплака , дали беше случајност или навистина помогна не знам , ама само знам дека страшно ме иритира кога се некој од страна се меша кај што не им е место , а посебно кога свекрвата ќе кажеше : ' Лелеее зелено какал урочено и гладно е детево ' , ' Лелее зашто толку плаче , сигорно запек има ' (замислете запек од мајчино млеко 2 недели бебе) ако пишувам уште ќе има за што да се смеете :D

На forumce му/ѝ се допаѓа ова.