1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Одгледување на бебето и околината

Дискусија во 'Бебе' започната од Jagoda123, 19 октомври 2014.

1. emkaemka

emkaemka Форумски идол

Се зачлени на:
    1 јули 2013
    Пораки:
    7.823
    Допаѓања:
    109.021
    Од клинови се бае за грчеви :tmi:

На kukla21, ❤️Sneze❤️ и stevemila им се допаѓа ова.
  2. Elenche87

Elenche87 Истакнат член

Се зачлени на:
    25 октомври 2012
    Пораки:
    330
    Допаѓања:
    1.722
    Mene pa najveke me nervira svekrvami koga mi go sporeduva deteto so drugi deca..lele toa bilo 8kila na 3 meseci nasevo slabo davajmu biskviti mora da se popravi , a nie so se vika nekna pocnavme so dohrana ona mi viika vecera da mu davam..isto i so golemoto dete trebalo da mu davam vestacki vitamini za imunitet za se ona znae sovet da dade,a koga treba da se pocuvaat nigde ja nema...

На didisi и stevemila им се допаѓа ова.
  3. stevemila

stevemila Форумски идол

Се зачлени на:
    23 март 2011
    Пораки:
    5.633
    Допаѓања:
    41.537
    Toa bocki da ne se ?Tie so gi bricat?!Boze mili

На Leo_29 му/ѝ се допаѓа ова.
  4. emkaemka

emkaemka Форумски идол

Се зачлени на:
    1 јули 2013
    Пораки:
    7.823
    Допаѓања:
    109.021
    Е не знам до толку, баба ми на прво видување тоа ме праша па од таму знам, а како се изведува не сум упатена :D

На stevemila му/ѝ се допаѓа ова.
  5. supergirlmb

supergirlmb Популарен член

Се зачлени на:
    6 април 2017
    Пораки:
    1.364
    Допаѓања:
    7.820
    Ве читам и ме вративте седум години наназад.Млада мајка со прво дете кое воедно беше и прво внуче.Кога ќе се сетам малку ми е смешно за што сум губела нерви,но нервира да.Живеев во заедница,од прво ок беше но кога поминаа 40 дена ај требало сокче,ај требало млеко со бисквити манџи со запршка.Кога давав готово зошто му купувам ,кога варев телешко два сата е требало да се исклучи само што ќе зоврие.ПА зошто сум го капела секој ден,итн.
    Верувам ни едни стари не велат со лоша намера, само што мислат дека тие таака правеле така треба.
    Се нервирав и јас,но секогаш им велев докторката така ми рече така ќе правам.
    Па,после,почнав со други финти со нив заедно им пуштав емисии кај што гостуваат доктори,нутриционисти и слично и гледавме/Малку по малку се повлекоа видоа дека детето си го гледам по мое.И да и мајками знаела да искоментира но,не толку.
    Најдобро уште пред да се роди бебето,да се соберат заеднички родителите на младиот брачен пар да им се укаже што како.
    И не се нервирајте,такви си се старите,не дека мислат лошо.

На CurlyBlossomGirl, didisi, Polis и 6 други им се допаѓа ова.
  6. VDT2906

VDT2906 Популарен член

Се зачлени на:
    4 август 2017
    Пораки:
    4.307
    Допаѓања:
    19.642
    Не дека им мислат лошо на децата ама упорни се и напорни мислиш докторат напишале за чување деца.

На CurlyBlossomGirl, Mari-Ja и ❤️Sneze❤️ им се допаѓа ова.
  7. ❤️Sneze❤️

❤️Sneze❤️ Истакнат член

Се зачлени на:
    1 септември 2017
    Пораки:
    886
    Допаѓања:
    3.903
    Некои клинови , а некои боцки ги викаат :) за бричење не знам и немам чуено / сретнато ,а оваа бабичка со јајце му баеше(цело не скршено) и му пројде вриштењето за чудо исто , докторката ме прати тогаш затоа што го примети дека редовно си кака , а сепак ги грчеше ноџињата и наназад се тегнеше вриштејќи.

На stevemila му/ѝ се допаѓа ова.
  8. kukla21

kukla21 Мама Член на тимот

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.738
    Докторката што ве пратила на бајачка дипломата да си ја фрли.

На CurlyBlossomGirl, Kaetana, Polis и 10 други им се допаѓа ова.
  9. ❤️Sneze❤️

❤️Sneze❤️ Истакнат член

Се зачлени на:
    1 септември 2017
    Пораки:
    886
    Допаѓања:
    3.903
    Не и се налутив дека му пројде на детето , а од што и како точно не знам :D ама ако не пројдеше сигорно немаше матична веќе да му биде :)

10. Leo_29

Leo_29 Популарен член

Се зачлени на:
    22 јуни 2017
    Пораки:
    1.351
    Допаѓања:
    5.023
    Баш пред некој ден ја имав ситуацијата, дека на детето, девојче инаку, му баела некоја баба од клинови. И прашав, па нели тоа е само кај машки, мислејќи на спуштени мадиња или незнам што. (facepalm)
    Е @stevemila клинови биле грчевите. Е така ми рекоа, колку е точно, незнам.;)

На stevemila и ❤️Sneze❤️ им се допаѓа ова.
  11. EuHenIa

EuHenIa Форумски идол

Се зачлени на:
    4 мај 2017
    Пораки:
    2.365
    Допаѓања:
    73.097
    Јас немам мака со баби, ни едната ни другата немаат спомнато ништо ама затоа мм само оди по мене и збори, зошто плаче, гладно е, жедно е, да не ја боли нешто. Па како не можеш да ја смириш. Ми иде да го задавам. Детево умира од грчеви, се црвенее, ги витка ноџињата, ржи како куче, како да и помогнам. Мора да се издржи, да помине.

На CurlyBlossomGirl, stevemila, kukla21 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  12. ❤️Sneze❤️

❤️Sneze❤️ Истакнат член

Се зачлени на:
    1 септември 2017
    Пораки:
    886
    Допаѓања:
    3.903
    Топла облога на меше и масажа помага многу за грчевите кај бебуш или бањкање на рака свртено со ликот да гледа накај водата и со ноџињата и мешето во водата да биде да претка , така се ослободувале полесно гасовите од цревцата.

На stevemila и EuHenIa им се допаѓа ова.
  13. ilyan

ilyan Популарен член

Се зачлени на:
    6 април 2015
    Пораки:
    1.865
    Допаѓања:
    19.428
    Мене ме знаат што карактер сум и :x вакви се за тие работи.
    Може до утре да зборат ќе се изнасмеам и толку, си гледаам мојот правец, нит замеравам , нит се нервирам.

На stevemila, Rabbit и ❤️Sneze❤️ им се допаѓа ова.
  14. Luna91

Luna91 Популарен член

Се зачлени на:
    15 јули 2013
    Пораки:
    3.154
    Допаѓања:
    17.622
    Ми го зема зборот од уста. Страшно :tmi:

На didisi, stevemila, kukla21 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  15. Girly90

Girly90 Популарен член

Се зачлени на:
    26 септември 2013
    Пораки:
    603
    Допаѓања:
    1.104
    Случајно налетав на темава и тоа баш кога бев изнервирана од свекрва ми :D мислам темава би требала да се вика Свекрвите и бебињата. Значи уште од прв ден ми ги поду со тоа а заплаче гладен е.Јас три дена во депресија дека ми е слабо млекото, на прва контрола бебе супер напреднува. Сеа почна на саат време да бара цицка, па тоа ''гладно е'' малку го пролонгиравме.А трагично е што живееме заедно.Прееска бебе не заспа у 10 како обично туку во 11 и за тој саат време јатрва ми (на гости ни е од хрватска да го види внучево) размислуваше како да му купела сино око против уроци а свекрва ми не искара со мм дека навечер не сме требале гости да викаме пошо бебе има 10 дена сме требале до 40 да чекаме да не го урочеле. Среќа мм не верува у такви работи па и списка па си преќуте. Мака ми е од глупоштии, бебево а заплаче или е гладно или одма цуцлата да се смири да не му отекло курето :o
    од што ја слушам по цел ден паника ме фаќа кога ќе заплаче бебево више ми е страв и нервозна сум а гарант и тоа поред мене. Женишта :@

16. eli25

eli25 Форумски идол

Се зачлени на:
    19 септември 2010
    Пораки:
    14.921
    Допаѓања:
    123.368
    За гостите се слагам. Бебе 10 дена и вие со гости ? :( Тоа е уште малечко, нема имунитет , најмалкуншто му требаат се луѓе околу него. За шетање на воздух да ама за народ не. Јас одложував и повојници колку можев и после 40 дена не па на недела и пол старо бебе :(

На didisi, Среќичка, ❤️Sneze❤️ и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  17. eli.karameli

eli.karameli Популарен член

Се зачлени на:
    15 јануари 2012
    Пораки:
    2.016
    Допаѓања:
    5.534
    Хаха ели вие сте добри. Јас за повојница викав кога ке порасне после 6ти месец ќе се договориме. Првата недела после порогај дома никој немаше на сите им кажав отворено кога ќе ве викнам ќе дојдете. Дојдоа после месец ипол. После 3 месец тогаш прв пат дадов друг освен татко и да ја земе во раце. За овие работи како си сака мајка така. Уште па кога ќе ми текне и во болница ми дојдоа сите чопор насмеани да ме гушкаат леле здравје за второ никој ни во болница сакам ни дома

На Dalia93, CurlyBlossomGirl, ❤️Sneze❤️ и 2 други им се допаѓа ова.
  18. Milaаа991

Milaаа991 Популарен член

Се зачлени на:
    9 февруари 2018
    Пораки:
    2.915
    Допаѓања:
    11.384
    Изгледа и јас сум овде една од ретките случаеви што ќе има обратен проблем со старите од вас. Јас уште немам бебче, здравје Боже го очекуваме оваа есен. И јас сакам откако ќе се породам 6 недели да не ми идат на повојница освен најблиските мои и на мм од кои секако очекувам и да остануваат кај мене за некаква евентуална помош околу бебче. Не дека ми е старв од уроци, но баш е период на грипови и настинки, а беба ќе нема никаков имунитет. Сите бебиња во фамилија поради тоа ни фатија бактерии, па после со месеци не смеаа од дома да ги вадат и гости да имаат. Поучена од нив и кажав за мојата желба и женава ме направи суеверна и закоравена, како таа и мајстори дома имала кога се породила. Па и баба му на мм со истиот став. Дури и приказна за снаа вешетерка во комшии нејзини слушнав што седела во соба заклучена и не давала ни баба да и види бебе. Значи јас им објаснав дека не планирам да скривам бебе од нив, нормално ако се здрави прави( гриписан никој не примам кој сака нека е) и дека очекувам и нивна помош (за жал немам мајка). Ама кога спомнав помош и двете смислија 300 изговори како нема да можат. Бабата била стара и нр фајќала мали бебиња ако е посилна на раце од мене 100 пати, свеки ќе била зафатена на работа и сл изговори. Па здравје татко ми само не ме одбива од сите. Само Господ да е со нас и да е се во ред, па ќе се издржи некако. И јас и сестра ми сме така гледани без баби, па и мое бебе. Можеби и поарно.:) Да беше барем мм ми дома не барав никој, ама и тој оди на работа во 3 смени и искрено страв уште од сега ме фаќа што ќе правам сама дома ао бебе од неколку дена.

На mal.ecka и Ano им се допаѓа ова.
  19. Среќичка

Среќичка Популарен член

Се зачлени на:
    16 август 2017
    Пораки:
    1.470
    Допаѓања:
    3.554
    Кај нас почнаа да идат после 3 месеци, претходно само неколку луѓе идеа :worried: Роден баш кога имаше најмногу вируси и искрено ми беше страв :worried: А среќа па и тие што сакаа да доаѓаат си кажаа дека ќе дојдат покасно зошто имаат деца што одат во градинка. Може претерував не знам ама прво, чекано бебе ми беше страв.

20. kukla21

kukla21 Мама Член на тимот

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.738
    Ич никој нема ни да ти треба. Само ќе те живцираат и ќе ти се мотаат. Нели татко ти се нафаќа, супер. Верувај полесно ќе излезеш на крај со него.
    Како сакаш, така прави. Ич да не се замараш за муабетите од страна. Незадоволни секад ќе има.

На Milaаа991, Среќичка и tambelina им се допаѓа ова.