Дали сте одговорни спрема : пријателите, роднините, колегите ? Дали сте одговорни спрема задачите кои треба да ги завршите за одреден период? На пример , јас секогаш баш и не сум одговорна спрема задачите кои треба да ги завршам. На пример ако треба да научам нешто за утре го оставам за другиот час ( секако доколку не е повторување ) и се спремам стриктно на тестот или некое повторување каде сум сигурна дека ќе ме станат да одговарам. Нешто оставам на ризик. Не многу често , но гледам дека во последно време почнав се повеќе да го правам тоа за разлика од минатите години... Можеби е адолесценција. Но можеби се и почетни знаци на недоволна организираност... Што се однесува до некои задачи кои што се неодложни како на пример купување леб , секогаш наоѓам време за да ги исполнам. Или срдување на соба во недела, СЕКОГАШ. Одговорна сум и спрема пријателите , роднините, соучениците. Никогаш не доцнам на договорени средби. Се трудам колк што можам да им помогнам за решавање на некои наши заеднички проблеми и слично.Се на се еден вид на принципиелност и одговорност. Вие?
Да, се сметам себеси за одговорна личност. Не се чувствувам убаво ако имам незавршени обврски, работи што ми висат на глава и чекаат да бидат завршени. Откако ќе остварам нешто посакувано, откако ќе исполнам некоја задача или ќе завршам некаква работа, полесно ми е. Едноставно од мала сум научена на тоа дека обврските треба да се извршат, и сега и да сакам неможам поинаку. И спрема моите блиски и пријателите сум одговорна, знам да дадам совет, да ги ислушам, да им пружам помош ако е потребна, се трудам да не доцнам итн.
Се сметам за доста одговорна личност.Во секој сегмент, дури некогаш мислам дека самата себеси си штетам, од што сакам на сите да угодам помогнам, се преоптеретувам со обврски, ... на крај успеавам да ги завршам сите тие работи но тоа на крај на најразлични начини се одразува на мене
не воопшто, само планови прање, рокови, распореди...нови правила, нови зарекувања...ама џабе кога не се придржувам кон нив...барем јас не сум задоволен...мислам дека би можело и повеќе дисциплина и одговорност да покажам кон себе
Не се однесувам секогаш одговорно, особено кон обврските на факултет и кон она што треба да го средам и суредам дома.
Одговорна сум дури и премногу, не чини ни толку. 50 пати проверувам да не нешто фали пред некоја работа официјално да ја завршам. Ако на некој па нешто му ветам дур не го направам, не можам да заспијам што се вика, цело време на мисла ми е тоа. Секогаш си имам план и пробувам да организирам однапред се.
Не сум секогаш одговорна. А тоа е кога треба да завршам некоја обврска по дома. На пример... Алиштата ми стојат нездиплени и по 2 дена. Или ако треба да сошијам нешто ми треба време да мрднам и да го направам тоа. Не ми доаѓа памет.
По карактер сум одговорна, а во пракса кога ми се понудени соодветни услови. Не сакам да ги зезнувам работите и може да ми се верува, понатаму зависи од другата страна како ќе се покаже.