Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Одење во црква за време на менструација

Дискусија во 'Религија' започната од CIA, 13 април 2012.

1. Adidas888

Adidas888 Популарен член

Се зачлени на:
    30 јануари 2022
    Пораки:
    5.295
    Допаѓања:
    21.805
    Јас одам за Бог, а за поповите не ме интерисира. Ако ми каже не може, јас ќе влезам со се врата.
    Кој ме смета за нечиста, нека бега подалеко да не го "извалкам" и него.

На Just.do.it му/ѝ се допаѓа ова.
  2. SugarHoney

SugarHoney Популарен член

Се зачлени на:
    20 август 2019
    Пораки:
    526
    Допаѓања:
    1.459
    Јас немам проблем со тоа што пишува таму. И тие правила не ги измислив јас. Ако мислите дека е лошо не одете во таа црква, имате други полиберални. Тоа зборам цело време. За тоа што сум се ебела пред брак јас лично ќе одговарам пред Бога, нема ти или некој друг. Исто и вие за она што сте погрешиле.
    Поентата ми е дека никој нема право да менува црква стара 2000 години. ИМАТЕ ДРУГИ ПОНОВИ КОИ ДОЗВОЛУВААТ СВЕ ШТО Е МОДЕРНО...
    Па во Библијата БОГ вели дека во тие денови си нечиста, дали се читаш што пишуваш? Какви попови луѓе Библијата е напишана од луѓе кои што живееле со Исус, не од некој поп што вози Тигуан..
    Ако немаш почит кон Бога ни трошка знам дека со се врата можеш да влезеш, да не случајно можеш да направиш нешто паметно.

3. Adidas888

Adidas888 Популарен член

Се зачлени на:
    30 јануари 2022
    Пораки:
    5.295
    Допаѓања:
    21.805
    Јас Бог го сфаќам како верба, надеж.
    Вие ако си мислите дека горе има некое старо деде шо цело време седи и гледа која се ебе и која менструира, тоа е ваш проблем.

На L.i.n.a.a, Ravenn, Amellie13 и 2 други им се допаѓа ова.
  4. DS10

DS10 Истакнат член

Се зачлени на:
    25 февруари 2024
    Пораки:
    2.435
    Допаѓања:
    3.363
    Од пораките што ги зачитав твои горе, не ми се верува дека ти одиш во црква со оглед на тоа што богохулеше.

На Wideperpetual и eliesaab им се допаѓа ова.
  5. Adidas888

Adidas888 Популарен член

Се зачлени на:
    30 јануари 2022
    Пораки:
    5.295
    Допаѓања:
    21.805
    Да ти дадам вода, да не паднеш од шок.

6. Asparagus

Asparagus Популарен член

Се зачлени на:
    21 мај 2013
    Пораки:
    1.101
    Допаѓања:
    8.164
    Имаш и ти други цркви што дозволуваат ебење пред брак а не да менуваш правила од пред 2000 години.:D

На Amellie13, crimson, fbaby и 2 други им се допаѓа ова.
  7. SugarHoney

SugarHoney Популарен член

Се зачлени на:
    20 август 2019
    Пораки:
    526
    Допаѓања:
    1.459
    Тогаш зошто дискурираш на оваа тема. Тоа е друг бог, не христијански бог. Ова е исто како да отидам на некоја тема за Ислам и да им кажувам што е погрешно од христијанска гледна точка.
    Не ти викам ништо лошо само не ти се во склад мислењата со темава бидејќи веруваш во нешто друго а не во христијански бог.
    Јас никаде не кажав дека ебењето пред брак е дозволено во христијанството и кажав дека тоа е грев и јас сум грешник, немој да ми вадиш зборови од уста. Мене ме ми смета тоа што во Библијата така пишува и прифаќам дека сум грешник и се каам. Вам ви смета светици свети.

8. MissChievous

MissChievous Форумски идол

Се зачлени на:
    5 март 2015
    Пораки:
    4.440
    Допаѓања:
    24.924
    Фактички не (се труди да) го менува правилото, туку само не го почитува. :D Нема проблем со непочитување на правилата, има проблем кога некој бара да се сменат правилата.
    Пошо ако не ги почитуваш, а си свесен дека не ги почитуваш, ќе се покаеш, ќе се исповедаш и ќе ти биде простено. :fubar:
    И ко ќе дојде време за game over, ќе завршиш како победник во играта што си ја играл. :D

На Ravenn, Ugly Duckling, Asparagus и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  9. Adidas888

Adidas888 Популарен член

Се зачлени на:
    30 јануари 2022
    Пораки:
    5.295
    Допаѓања:
    21.805
    Ок, важи :handshake:

10. KateKane

KateKane Форумски идол

Се зачлени на:
    4 јули 2018
    Пораки:
    3.400
    Допаѓања:
    60.012
    Збунити и шешардисати непријатеља :bandit:

На Ravenn, jacqueline.s и Just.do.it им се допаѓа ова.
  11. jacqueline.s

jacqueline.s Форумски идол

Се зачлени на:
    15 февруари 2012
    Пораки:
    4.124
    Допаѓања:
    20.279
    Оваа ко една баба шо имав... колнеше, лажеше и во Господ се колнеше на лага, ама икони имаше дома, в црква редовно... и нормално, вакви муабети - прва беше да осуди кој што правел. Колку има такви - гнасни в душа, ама и најчистата душа ќе ја направат нечиста заради менструација што имала. Не е менструацијата нечиста, туку расипаноста до срж... а поголеми лицемери од 'христијани' кои поднаучиле од бабите некои глупости, три чисти немаат од сопствената вера, ама па им судат на сите околу себе заради бабини деветини - нема. Е тие не се за в црква... ама први се најнапред (ама важно без менструација).

На GirlLove, L.i.n.a.a, Ravenn и 10 други им се допаѓа ова.
  12. FridaodaMk

FridaodaMk Популарен член

Се зачлени на:
    28 јули 2020
    Пораки:
    3.368
    Допаѓања:
    11.988
    Во 21 век, во ера на технологија, во ера на научен напредок, ние збораме дали со менструација треба да се оди или не во црква. Метеору дојди срамни не, оти сами ќе се уништиме, за џабе еволуција...

На GirlLove, Amellie13, fbaby и 5 други им се допаѓа ова.
  13. nextredstyle

nextredstyle Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јули 2018
    Пораки:
    16.153
    Допаѓања:
    124.989
    Не дезинформирајте.
    Може да се оди во црква со добиена менструација.
    Па и за причест не сите попови се замараат да прашуваат дали некоја има добиено.

14. fbaby

fbaby Истакнат член

Се зачлени на:
    23 јануари 2022
    Пораки:
    1.233
    Допаѓања:
    11.497
    Ако се водиме по тоа што се пишувало пред 2000 години па дајте скроз да се вратиме назад, и да практикуваме се по ред ко што си пишува, а не за работи што само вас ви одговараат.

У реду е, сфативме дека жената може да влезе во црквата, ама проблемот е што не смее да се причести и да бацува икони.

Менструацијата е нечиста, ама е природен процес. На крај краева имаме средства за хигиена во денешно време, не шетаме со крпи и весници.

И не се секирајте, има некои што нема да одат во црква и нема да практикуваат религија, ама вие пак ќе плукате и за тоа.
    На крај краева бар јас лично немам ништо против религијата ко религија, ниту па црквата, туку лажни верници што изиграваат моралисти само кога им одговара.

На jacqueline.s и Just.do.it им се допаѓа ова.