1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Одење на свадби заедно со партнерот

Дискусија во 'Свадба' започната од Munchmallow20, 31 јули 2022.

1. Munchmallow20

Munchmallow20 Форумски идол

Се зачлени на:
    12 декември 2021
    Пораки:
    5.791
    Допаѓања:
    22.946
    Децата треба да, ако се поканети.
    Ама прашањето е дали треба да нѐ канат ако не сме земени или само ако сме.
    А бтв ако ме каниш ради реда, не ти доаѓам. Баш од мерак треба да ме каниш.

2. -црноока-

-црноока- Истакнат член

Се зачлени на:
    25 јули 2022
    Пораки:
    556
    Допаѓања:
    3.329
    Кога видов од кој е темата морав да прочитам, значи се згазив од смеење :rofl::rofl::rofl::rofl::rofl::rofl::rofl::rofl::rofl::rofl::rofl: како да најдиш влакно во јајцето е темата

@Munchmallow20 и зошто воопшто отвараш вакви теми? Ти и онака го мразиш мажите веројатно нема да се мажиш, секако сама ќе си одиш на свадби:D:D

Боже прости ми ама уште се смеам за вас не знам :rofl::rofl::rofl::rofl::rofl::rofl::rofl:

Ако маж ми биде поканет сам од негов роднина, нема да оди. Или заедно, или никој. Не сме другари, брачни партнери сме, едно цело. И точка. Не може некој да се прави паметен и да не раздели, пошо може само да заврши во курац. Толку.8)

Иначе ова е пример што никогаш во реалноста се нема случено и не знам колку треба да му е досадно на некој за ова сценарио да го состави. Права шпанска теленовела. Маж ми да го канат мене не мислиш не знаат дека сме во брак. И обично се канат на пример "Фамилија ----" и скоро секогаш по телефон прашуваат да потврдете присуство:rofl::rofl::rofl:

На Oneo, sj *O*, Bratot и 6 други им се допаѓа ова.
  3. Munchmallow20

Се зачлени на:
    12 декември 2021
    Пораки:
    5.791
    Допаѓања:
    22.946
    Добро ама ова и за во врска нека важи. А не некој до вчера не ме знаел и немало да ме кани оти не сме биле земени, а денес ме кани оти сме. Или одам оти сме земени. За мене е чисто лицемерие канење и одење заедно само ради потписот.
    Добро бе, толку ви е сеедно да сте почитувани само зашто сте во брак?

4. -црноока-

-црноока- Истакнат член

Се зачлени на:
    25 јули 2022
    Пораки:
    556
    Допаѓања:
    3.329
    Извини ама нема правило. Во врска не би го носела дечко ми со мене доколку не е поканет. А во брак сме ЕДНО. Заедница, институција. Не може некој да се прави паметен и да не дели.

На sj *O*, Bubbles02, cresa-jagoda и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  5. Munchmallow20

Се зачлени на:
    12 декември 2021
    Пораки:
    5.791
    Допаѓања:
    22.946
    За мене сериозна врска и брак е исти курац, брак е само плус формалност.
    Таму кај што ме неќеле во врска, ме неќат и во брак. Умилкување од негови блиски после потпис, а претходно не сум постоела, погрозно амин. На такви луѓе кафе не им правам, не па чест да им правам на свадба.

6. Orchidea

Orchidea Популарен член

Се зачлени на:
    22 мај 2017
    Пораки:
    1.431
    Допаѓања:
    2.701
    Да те прашам, што толку те погоди? Дали не те поканија некаде па се навреди? Така ми се чини на мене :D

На Oneo, sj *O*, BezglasnaBukva и 3 други им се допаѓа ова.
  7. Munchmallow20

Се зачлени на:
    12 декември 2021
    Пораки:
    5.791
    Допаѓања:
    22.946
    Не, нема врска.
    Само не сакам бракот да направи да сум врзана за него секаде, тоа прво.
    Второ не сакам од страна на негови блиски да сум почитувана тек после потписот, а до тогаш да сум невидлива за нив.

И општо сметам дека брак е само формалност покрај сериозна врска.
    А вака знам примери околу мене, кажав и еден поназад. Дечко и девојка со години заедно, канет само едниот на гости и свадби. После потпис, оп одма она е канета сегде оти му е жена, нели мора заедно. Испаѓа само ради реда одењето и канењето, било на свадба или друг повод.
    За тоа ми беше муабетот.
    Или не сме врзани со него ако сме заедно.

Последна измена: 1 август 2022
  8. Biljarkata

Biljarkata Форумски идол

Се зачлени на:
    31 јануари 2019
    Пораки:
    20.083
    Допаѓања:
    188.421
    Никаква врска нема со почитување.
    Има врска со сериозноста на вашиот взаемен однос.
    Имам пријатели кои не се во брак, имаат деца со партнерката, немаат потпис. Јас ги рачунам сериозни, а верувам и сите останати.
    Дечковци сум имала Х, ниту ме занимало да им запознавам фамилии, ниту да ме викаат на свадби, ручеци фала богу:whew:. Ко дошло време со некого да бидам едно, заедничко живеење, семејство, се сменила и динамиката. Може ќе разбереш ко ќе пораснеш, може не.

На Oneo, sj *O*, Lianna Anna и 8 други им се допаѓа ова.
  9. Munchmallow20

Се зачлени на:
    12 декември 2021
    Пораки:
    5.791
    Допаѓања:
    22.946
    Аа добро, ондак на здраво да сме до брак, јас згрешив еве што со идната свекрва сврзав два реда муабет. После потпис со сила ќе глумиме финоќа оти тогаш мора, нема кај да бегаш.
    Јас будала уште мојов дома на кафе го викам, уште и со моите го запознав. Грешка, јбг.

10. Biljarkata

Biljarkata Форумски идол

Се зачлени на:
    31 јануари 2019
    Пораки:
    20.083
    Допаѓања:
    188.421
    Дури не се запознаеш со свекрвата на тетка му, ништо, не е озбилно тоа.:emo:

На senjorita-v и MarijaMi90 им се допаѓа ова.
  11. Alexandrite

Alexandrite Истакнат член

Се зачлени на:
    11 март 2022
    Пораки:
    1.871
    Допаѓања:
    6.239
    Зависи како вие се претставувате пред луѓето. Не е до потписот, туку веројатно славениците не ја сметаат вашата врска за сериозна.
    Мене почнаа да ме канат уште кога бевме во врска, ама сопругот да можеше уште во џеб да ме носеше. Некако брзо за кратко станавме блиски и сите ме знаеја која сум.
    Само на едно место не бев поканета, ама и само неговата девојка не беше од сите поканети и не отиде, иако мене ми е беше сеедно.
    Не сметам дека е до почитта, туку баш од сликата која ја презентирате пред останатите.
    И јас кога би канела, не можам некој/а да канам што никогаш не биле спомнувани или не сум го/ја видела. Од друга страна, брак и врска не е исто. Не може дечко ти да го сметаш за семејство, но сопругот да. Семејство да двоиш не е во ред. А дечко, може ти е денес, утре веќе на друго дрво лаеш.

На sj *O*, Stressed Out, cresa-jagoda и 2 други им се допаѓа ова.
  12. unearthlysarah

unearthlysarah Популарен член

Се зачлени на:
    20 ноември 2021
    Пораки:
    1.330
    Допаѓања:
    5.456
    Првото мислење во темава ти е во еден правец, последново во друг, тотално две различни поенти, приметуваш? :D
    Иначе, врска нема потписот (ко ти што викаш), туку како што кажаа и другите - колку сериозно се претставувате како партнери. Со бившиот идевме 6 години, ниту на свадба ниту родендени, нигде не сме биле канети заедно. Со мм, значи уште дечко коа ми беше, сегде ме канеа и сегде го канеа. Една година во врска бевме кога негов најблизок другар го викна за кум. И што требаше, мене да не ме викнат? :rofl: После 3 години почнавме заедно да живееме, така си теравме две години без потпис, пак сегде не викаа заедно. Почит е тоа, какве благе везе има потписот. Реши се што ти е дилемата. :)

На Bubbles02, cresa-jagoda и MarijaMi90 им се допаѓа ова.
  13. tanjita

tanjita Популарен член

Се зачлени на:
    25 јануари 2010
    Пораки:
    1.315
    Допаѓања:
    4.130
    До сега не сум ни видела ни чула за брачни партнери кај роднини ( било какви, далечни-блиски) да го канат само на пр. мажот а женава не.
    Мислам дека муабетв повеќе ќе ти држи место за партнери во врска, не во брак.

На Bubbles02 му/ѝ се допаѓа ова.
  14. tanjita

tanjita Популарен член

Се зачлени на:
    25 јануари 2010
    Пораки:
    1.315
    Допаѓања:
    4.130
    Нели ко се мажиш, се мажиш и за фамилијата ? :D

15. tanjita

tanjita Популарен член

Се зачлени на:
    25 јануари 2010
    Пораки:
    1.315
    Допаѓања:
    4.130
    Ги исчитав повеќето мислења и мојата констатација е следнава:
    Не те канат со дечко бидејќи те канат со фамилијата ( мајка, татко брат).Исто и него. Ако е кај колеги, пријатели повеќето канат сам/ сама ако се подалечни со тебе/него.
    Се мажиш те сметаат башка фамилија од твоите родтели те канат со сопруг.
    Според мене многу е јасна филозофијава.

На sj *O*, crimson, Lianna Anna и 7 други им се допаѓа ова.
  16. Munchmallow20

Се зачлени на:
    12 декември 2021
    Пораки:
    5.791
    Допаѓања:
    22.946
    Сакам негова фамилија и негови другари и општо исто да ме третираат и пред и по брак. Ако не, неќам после цуци муци кога ќе сум му жена.
    Ни во брак нема потреба одење заедно на свадби ако пред брак не сме иделе.
    Преемногу давате значење на бракот а прееемногу потценувате врска.
    Фамилија ми е и моите дома па сегде не се мкнеме заедно на свадби и гости. Нема потреба да е поразлично со сопруг.

Едит
    Значи целава поетна е - или сте заедно и во врска и во брак, или воопшто не идете заедно кај непознати. Дека бракот не треба ништо да смени, не треба да ве направи врзани буквално

На Ugly Duckling му/ѝ се допаѓа ова.
  17. Ketchup

Ketchup

Се зачлени на:
    23 декември 2014
    Пораки:
    6.796
    Допаѓања:
    46.427
    Јас ја сфаќам донекаде поентата на @Munchmallow20. Ако не те почитувале додека сте биле во сериозна врска, нема што бракот да менува многу во односот.

На sj *O*, Glowy, Bubbles02 и 2 други им се допаѓа ова.
  18. tanjita

tanjita Популарен член

Се зачлени на:
    25 јануари 2010
    Пораки:
    1.315
    Допаѓања:
    4.130
    Тоа не е непочитување. Ако ти во животот имаш 3 озбилни врски, дали со сите тројца требало да те канат и да одиш? Не дека и бракот не може да заврши, ама кога си во брак оформуваш свое семејство. До тогаш те сметаат со мајка ти и татко ти. Затоа пишува на поканата Трјако и Петкана со фамилијата. Ти си фамилијата.
    И во овој случај не мораш да одиш. Ама ако те канат само тебе на пр. Munchmallow20 и сопругот со фамилијата, ги носиш твоите деца. Сиг само за тебе посебно покана не добиваш ко си во врска само за тебе посебно од твоите, ако се работи за роднини.Или твојот партнер да добие покана за кај братучед за него посебно. Па сега ќе се чудиш да одиш или не.
    Е сега ако живеете заедно нема потреба да не те канат. Ама гледам по коментарите дека целиш за тотална независност од партнерот. АКо не ја познаваш неговата роднина а те канеле еве ти причина да ја запознаеш. Таман работа ако така одиме по башка со партнерот на свадби, веридби или било што.

На Bubbles02 и cresa-jagoda им се допаѓа ова.
  19. Munchmallow20

Се зачлени на:
    12 декември 2021
    Пораки:
    5.791
    Допаѓања:
    22.946
    Замисли во среда тетка негова не ти вика здраво (зашто уште не сте фамилија), и до тогаш не сакала да те запознае, (а се блиски со дт) вие во сабота се зимате во матично, а веќе следната среда истата тетка со насмевка од 6ка до 6ка ве вика на свадба на нејзина ќерка зашто тогаш сте фамилија веќе. Не е ова малце глупичко така?
    Пошто да, јас ќе се навредам ако знаат дека сме долго заедно ама се прават наудрени и чекаат потписот да бидне за едно кафе да испиеме.
    Затоа велам, и после брак јас сум истата или ќе бидам. Јас партнер на другарка ќе го викнам во зависност дали го познавам, а не дали се земени.
    Бтв и да се омажам, на поканата ќе пишува само манчмало, не мора манчмало и маж ѝ.

Значи ако сме долго заедно и сум невидлива, нека е така и после брак.
    Ако ме викнале било каде оти сум му жена, нека ме викнале и кога сме долго заедно.
    На другарка брат ѝ кога се женеше, и дечкото на другарката беше поканет. Што мајка барале да го канат ако не им е ништо, еве не знам.

20. tanjita

tanjita Популарен член

Се зачлени на:
    25 јануари 2010
    Пораки:
    1.315
    Допаѓања:
    4.130
    Чекај, споредуваш далечни роднини или поблиски?
    Оти ако се далечни роднини зошто очекуваш да бидеш канета како девојка, не е ради тебе ради трошокот е.
    Не знам како да се најдеме на пола пат :) јас те сваќам што ми кажуваш, ама и ти објаснувам мое гледиште оти канат кога си жена а не кога девојка.

На Bubbles02 му/ѝ се допаѓа ова.