Одење на свадби заедно со партнерот

Дискусија во 'Свадба' започната од Munchmallow20, 31 јули 2022.

1. Munchmallow20

Munchmallow20 Форумски идол

Се зачлени на:
    12 декември 2021
    Пораки:
    5.793
    Допаѓања:
    22.986
    Тањита ако се поблиски роднини, очекувам близок однос и во сериозна врска. Не да се прават на Тошо а по два дена да сум им најмила зашо сме се потпишале.

Ако се далечни, не очекувам одење заедно по свадби ни во брак. Секој сам иде кај подалечни и помалку познати.

Вака кажано наједноставно.

На sj *O* му/ѝ се допаѓа ова.
  2. Ketchup

Ketchup

Се зачлени на:
    23 декември 2014
    Пораки:
    6.796
    Допаѓања:
    46.427
    Да? :D
    Не знам зошто правите толку big deal од одење како +1 со некој на свадба.
    Братучед ми одеше со една долго време, врската им беше сериозна, си ја носеше секаде со себе. Еве, откако раскинаа, она е со друг во врска и не гледам никаков проблем што се знам со неа и уште ја имам по социјални мрежи.

Како правите, ко ако отидеш со некој на свадба, толку, обврзан си да се земеш со истиот.

На sj *O*, Lianna Anna, CameliaMiller и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  3. tanjita

tanjita Популарен член

Се зачлени на:
    25 јануари 2010
    Пораки:
    1.315
    Допаѓања:
    4.136
    Обично блиските роднини канат девојки/дечко. Но доколку не, сметам дека е ради тоа што денес си него, утре не. Не дека и бракот не може да биде таков.
    Највеќе ради трошокот не канат девојки/дечко, не дека имаат лчно против тебе нешто. А во брак сметаат дека веќе ете за сигурно си им во фамилијата.
    До сега нит сум размислувала нит сум загледувала на овие работи. Не сум одела како девојка до сега по свадби и др свечености.

На Bubbles02 и cresa-jagoda им се допаѓа ова.
  4. liliput22

liliput22 Истакнат член

Се зачлени на:
    18 април 2011
    Пораки:
    369
    Допаѓања:
    659
    хахаха ја утепа сега:D:D:(

5. tanjita

tanjita Популарен член

Се зачлени на:
    25 јануари 2010
    Пораки:
    1.315
    Допаѓања:
    4.136
    Тебе не ти е проблем, ама на братучедот жена му сиг има проблем.
    Плус 1 не е никаков проблем, пак ќе кажам. Начинот како функционира е. Демек сега не ме кани , потписов сменил прочитав.
    Не, секој кани фамилијарно. Толку има буџет. Сега како девојка извини ама не си им фамилијарно.

На sj *O*, Bubbles02 и cresa-jagoda им се допаѓа ова.
  6. Munchmallow20

Се зачлени на:
    12 декември 2021
    Пораки:
    5.793
    Допаѓања:
    22.986
    Оти еве за мене ќе кажам.
    Првите 3 години неќев со негови роднини да се запознавам. И му велеле абе твојана сакаме да ја запознаеме, долго време идете, ај донеси ја.
    Ете ме однел, сме направиле супер муабет, ни рекле дојдете пак. И него онака на шала Аа со манчмало супер сте, ајде да си се земите. Значи веќе ме сметаат (наводно) за блиска.
    И сега ако утре не ме викнат на некој заеднички повод, која е поентата што иницирале јас да се зближам со нив? Така колку да се рече? Значи фала богу сами си одлучуваат кого ќе канат, било за свадба или друг повод. Ама не знам, да ми дојдеш дома толку пати, да сме направиле стопати муабет, да си ми стварно мила и да зборам пред сите убаво за тебе ама да не те викнам оти не си ни офишали фамилија?
    Обратно сосем е за непознати во брак.

Последна измена: 1 август 2022
  7. tanjita

tanjita Популарен член

Се зачлени на:
    25 јануари 2010
    Пораки:
    1.315
    Допаѓања:
    4.136
    Ееее па така кажи, дека се соочуваш со личен проблем. Се отепав од пишување :)
    Јас не би се навредила, може имале финансика причина. Сега ако треба да скрати на тебе или на дедо некој се знае на кој.

8. Ketchup

Ketchup

Се зачлени на:
    23 декември 2014
    Пораки:
    6.796
    Допаѓања:
    46.427
    А зошто би имала проблем? Пред брак не смееш ли да имаш живот?

Сега свадбите не се ко порано, најчесто се договараш со тие што ја прават, кои ќе одите, за порции, седење и слично. Ако некој сака поскромно да помине ќе си каже. Не е дека ти рандом ќе им се избациш со девојка и трошок ќе им направиш.

На sj *O*, Lianna Anna, CameliaMiller и 2 други им се допаѓа ова.
  9. Munchmallow20

Се зачлени на:
    12 декември 2021
    Пораки:
    5.793
    Допаѓања:
    22.986
    Не беше првично за мој проблем, ова само спореден пример кажав.
    А бтв може и сопругот твој не го викаат ради трошок

На tanjita му/ѝ се допаѓа ова.
  10. tanjita

tanjita Популарен член

Се зачлени на:
    25 јануари 2010
    Пораки:
    1.315
    Допаѓања:
    4.136
    Да ако се каниме колегијално на пр. Ни кажале сами. И не беше проблем тоа.

11. tanjita

tanjita Популарен член

Се зачлени на:
    25 јануари 2010
    Пораки:
    1.315
    Допаѓања:
    4.136
    Секако дека смееш.
    Не би сакала да навлезам во врска со ова подлабоко, да не се промени темава во нешто друго.
    Би ти била благодарна ако се задржиме на темава :l:

На Ketchup му/ѝ се допаѓа ова.
  12. Munchmallow20

Се зачлени на:
    12 декември 2021
    Пораки:
    5.793
    Допаѓања:
    22.986
    Јас пре би поканила девојка на братучед ако ја знам, него чичко ми што ми Е фамилија ама го немам видено 15 години.
    Ако не познавам некого, не ми е битно бил или не бил во брак.
    Барем лично вака би постапила.

На sj *O* и BezglasnaBukva им се допаѓа ова.
  13. -црноока-

-црноока- Истакнат член

Се зачлени на:
    25 јули 2022
    Пораки:
    556
    Допаѓања:
    3.329
    Нема да канам +1 само колку да имам 500 гости на свадбата. Нема! Нека звучам себично ама од човек е 1800ден мени, да поканам братучед со девојка и да ми дојдат со 1000че во плик само за таа да се чувствува како одел од семејството иако не е? Нема. Не се семејство, не се ништо. Не се едно цело. Денес ги има, утре ги нема. Не дека бракот е засекогаш, но познавам и разведени партнери кои сеуште ги канат заедно со се деца. Што ако одат 3 години на пример кога од 3 години 50 пати раскинале и се смириле и јас да си правам трошок за неа? На поканата ќе пишува "Цеца и Ристо со фамилијата", Цеца е тетката Ристо е тетинот а фамилија се нивните деца. Кога братучед ми ќе има фамилија ќе пишува "Трајко со фамилијата".

На cresa-jagoda и tanjita им се допаѓа ова.
  14. tanjita

tanjita Популарен член

Се зачлени на:
    25 јануари 2010
    Пораки:
    1.315
    Допаѓања:
    4.136
    Тоа ми е муабетот од прееска.

На cresa-jagoda му/ѝ се допаѓа ова.
  15. Ketchup

Ketchup

Се зачлени на:
    23 декември 2014
    Пораки:
    6.796
    Допаѓања:
    46.427
    Свадба не е црно на бело контекст. Што еве, ако само братучед ви е во можност да дојде од цела фамилија? Треба сам да дојде?
    Или па каните блиска другарка, која со никој не се познава, треба сама да ја преседи цела свадба?

За свадби се даваат ненормани суми. Дали ќе бидат 200 гости, или 220 со +1 на индивидуи, не мислам дека менува многу.
    Ако е мала свадбата, си кажуваш.

Ако не можам да направам сите гости да се чувствуваат comfortable на мојата свадба, ич не ни правам, или воопшто не ни канам одредени личности.

На sj *O*, Glowy, Directioner005 и 10 други им се допаѓа ова.
  16. Munchmallow20

Се зачлени на:
    12 декември 2021
    Пораки:
    5.793
    Допаѓања:
    22.986
    Не ја кани ни кога ќе се во брак, симпл ез дет. Тогаш е фамилија на хартија само, не стварно.
    Оти да. Тебе маж ти ти е фамилија само на хартија.
    Иили
    Не ја кани. Ама не ја викај на кафиња, не ѝ прави муабет, ништо.

Колку значение придавате на брак, чудо еј.

Кој ме неќел пред брак (а имал прилика да ме запознае), после брак ич неќам да ме ебава, нема ни јас него.
    Ова му го имам и на дм кажано.

17. Munchmallow20

Се зачлени на:
    12 декември 2021
    Пораки:
    5.793
    Допаѓања:
    22.986
    Премногу формално сфаќаат дека е свадбата, затоа вака.
    Јас кога би правела би поканила секој што ми е мило да дојде, а не зашто бил или не бил фамилија со некој. Ко да правиш формален коктел од фирма испаѓаат свадбите.

Имам братучеди што ги немам видено со години нити имам контакт, ниту знам како изгледаат. Најсериозно.
    Другарка има дечко со кој иде со години и јас го знам. Може утре ќе раскинат ама кого би викнала попрво од дечко ѝ и братучедот?
    Од друга страна ако не го познавам партнерот нејзин, нема да го канам без разлика бил дечко или маж или имале 10 деца.
    Или замисли девојка на брат ми да ја знам 8 години, да била кај нас милион пати, сме шетале заедно, све тоа ама да не ја поканам оти може да раскинат а да викнам тетка од Свирипичино што не ја знам зашто сме биле крв.
    Викам кого ми е мило да ми дојде, едноставно.
    Не правам па трошок ни за непознати брачни партнери ако е така.
    И леле голем кур како ќе пишувало на поканата.
    Не мора ни покана. Можеш преку тел да поканиш крај крајова.

На sj *O*, Ugly Duckling и Ketchup им се допаѓа ова.
  18. Emotional123

Emotional123 Форумски идол

Се зачлени на:
    5 јули 2011
    Пораки:
    8.621
    Допаѓања:
    40.110
    Ретко глупа тема

На Fraxinus, Dorisce, S.W.A.G и 7 други им се допаѓа ова.
  19. Ladybug98

Ladybug98 Популарен член

Се зачлени на:
    5 мај 2019
    Пораки:
    1.093
    Допаѓања:
    4.201
    Имам блиски пријатели или школски од средно со кои сум останала во контакт до ден денеска и ме поканиле заедно на свадба со мм. Мм немал прилика да ги запознае ама ме поканиле заедно со него. Мене тоа ми е нормално.
    Јас кога сум правела веселби тие што се мажени/женети сум ги канела секогаш заедно, а останатите сум ги прашувала дали сакаат да дојдат со дечковците или сами.

Еве сум немала прилика да се запознаам со фамилијата на мм и ако некоја братучетка негова прави свадба ќе ги покани сите, цела фамилија, само мене не затоа што не ме познава? Глупо е.

Тоа за сами да си направат избор дали ќе дојдат со партнери или без за мене е најдобра опција. Крај краева, битно е домаќините да си поминат убаво, а тоа што ќе направиш чест на плус уште неколку луѓе нема да ти смета.
    Со бившиот со кој бевме заедно подолго време сум одела кај негови пријатели, роднини на неколку свадби. Ни мене ме знаеле, ниту јас сум ги знаела нив ама ниту тие ја памтат својата свадба по тоа што мене ме каниле ниту јас лошо си поминав :D
    Баш скоро сретнав еден пар и ги гледам цело време се мислам од кај ги познавам, се двоумев дали да им пријдам или не ама видов не реагираат никако и мислев сум ги смешала со некој. После некое време ми текна дека и бев на свадба со бившиот :rofl: Тие сигурно не ни знаат дека и јас сум била таму :D тоа беше пред повеќе од 5 години, тие живеаа во странство, а претходно биле блиски. Јас тогаш на свадбата ги сретнав прв пат и сега.

На cresa-jagoda му/ѝ се допаѓа ова.
  20. jacqueline.s

jacqueline.s Форумски идол

Се зачлени на:
    15 февруари 2012
    Пораки:
    4.160
    Допаѓања:
    20.539
    Никако со твоите, двајцата.... или само со мајка ти или само со татко ти.... ако се во брак не се глупи заедно да одат на свадба. Видете таму од која страна е братучедот и дали мајка ти или татко ти да доаѓа. Двајцата не може, глупо е.

На Fraxinus, sj *O*, crimson и 3 други им се допаѓа ова.