Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Одмазда (Revenge)

Дискусија во 'Серии и емисии' започната од femina90, 23 септември 2011.

1. Mrs.Cuper

Mrs.Cuper Популарен член

Се зачлени на:
    10 август 2011
    Пораки:
    2.790
    Допаѓања:
    2.553
    ^
    Има спојлер
    :) Кај што пишува вметни...

Јас само се надевам дека оваа сезона ќе е последна, ептен станува досадна серијава.
    Шарлот почнува да ме нервира, не за џабе каква мајка таква ќерка. Се може да се очекува од серијава затоа нема да ме чуди ако и Конрад испадне дека е жив :D

На Marossa му/ѝ се допаѓа ова.
  2. AnaKarenina

AnaKarenina Форумски идол

Се зачлени на:
    6 октомври 2011
    Пораки:
    5.801
    Допаѓања:
    55.003
    Леле, овие веќе не знаат кај тераат |(
    Шарлот... некој да ми ја објасни нејзината улога во серијава. Само се мота лево десно, со тие нејзини свиени веѓи, се нешто не и е јасно, како изгубена е. Ајде ја пратија и неа на рехабилитација, нека ја вратат кога ќе има некоја поента нејзиниот лик во приказнава.
    Типкава од Тексас и партнерот на Џек па уште помалку ми се јасни, само колку да има некој ситни сплетки да прави. Единствено ми е жал за Нолан, Емили ја изеде таа огроченост, и неа и луѓето околу неа. Баш ме интересира епилогот на серијава.

На tinkerbelll, Tiki-lolipop и Marossa им се допаѓа ова.
  3. Elena69221

Elena69221 Популарен член

Се зачлени на:
    8 август 2011
    Пораки:
    2.352
    Допаѓања:
    3.519
    Колку и да тераат накај шпанска сапуница, мене последнава епизода ми беше ептен возбудлива. Полека (многу полека:D) се отплеткуваат работите.
    Нолан ми беше најјак кога го фрли телефонот во шампањското. Заслужува и он одмор од сета драма. Крајот со Викторија не им беше потребен... сега сигурно Дејвид околу неа ќе се врти.
    Не ми се веруваше дека не ја позна Емили:x

4. Marossa

Marossa Популарен член

Се зачлени на:
    8 септември 2012
    Пораки:
    2.398
    Допаѓања:
    6.870
    И мене ми беше интересна епизодата,онака бајаги работи се издешаваа.
    Не знам дали ПМС или нешто слично,ама кога дојде Емили на крајот и му кажа се,се утепав плачејќи,а глупакот Дејвид потрча по Викторија и ја остави сама.
    Толку млитав и наивен лик одамна немам сретнано.

На Tiki-lolipop му/ѝ се допаѓа ова.
  5. Maca Macovska

Maca Macovska Истакнат член

Се зачлени на:
    16 ноември 2014
    Пораки:
    44
    Допаѓања:
    81
    Јас сепак мислам дека Дејвид има дебел план. Не за џабе он се криеше толку време. Он нели ја сликаше и пратеше таа што мислеше дека е Аманда.Јако е што Емили не го запримети тоа. Или можеби да не беше толку концентрирана на одмазда можеби и сепак ќе го видеше. Како и да е, Дејвид е татко на Емили,се сеќавате дека тој и ја остави кутијата за одмазда. Тоа беше негов план пред да исчезни. Не верувам дека нема друг план,премногу е паметен за да биде наивен а и се ова со Викторија на моменти ми изгледаше како да ја гледа со презир.

На Juicy му/ѝ се допаѓа ова.
  6. Marossa

Marossa Популарен член

Се зачлени на:
    8 септември 2012
    Пораки:
    2.398
    Допаѓања:
    6.870
    Овој Џек стално си налетува на комплицирани девојки,жал ми станува веќе :D
    Добро е штом брзо ја открија онаа од ФБИ,ужасно антипатична женска ми е.И изгледа некој ќе умре следната епизода,се прашувам кој? :^)
    Инаку многу ми се допаѓа врската помеѓу Даниел и Емили,можеби дека се заедно во приватниот живот,ептен се кјут,огромна хемија имаат.

На Antolinaa и Elena69221 им се допаѓа ова.
  7. Marossa

Marossa Популарен член

Се зачлени на:
    8 септември 2012
    Пораки:
    2.398
    Допаѓања:
    6.870
    Сама си коментирам,ама ако :D
    Навистина сум пишман човек :D Taман реков Даниел е поправен и ете го, се фрла пред куршуми и умира.Колку и глупости да направи,колку и да ме нервираше,многу ме заболе како умре.А баш требаше да биде среќен со Марго и детето,штета.
    Може и Викторија ќе се опраи,али тешка работа.

8. AnaKarenina

AnaKarenina Форумски идол

Се зачлени на:
    6 октомври 2011
    Пораки:
    5.801
    Допаѓања:
    55.003
    Tumblr is going crazy :rofl:

Season 1-2: Daniel Grayson wants to run away, with Emily.
    Season 3: Daniel Grayson wants to run away, from Emily.
    Season 4: Daniel Grayson runs to Emily, to save his bae.

3x10: Daniel shoots and leaves her to die.
    4x10: Daniel sees Emily in trouble and saves her.

Spends 1 hour watching Revenge
    Spends another 2 hours on Tumblr just to see people’s reactions to Revenge :lol:

Жал ми е за Даниел, ама уште повеќе ми е жал што веќе ништо нема смисла во серијава :| Џош сака да го напушти шоуто, па ајде Даниел ќе се фрли пред куршум за да ја спаси Емили :^)
    Од нигде никаде се појави некој си Малком, ја праќа ќерка му да ги врати парите што Дејвид му ги земал и наводно ги дал за добротворни цели, во меѓувреме Дејвид се лигави со Викторија а уствари сака да ја убие, Нолан нешто се плетка со Луиз колку да не е без ич, Марго остана бремена...
    Дефинитивно треба да привршуваат, веќе не знаат кој крај да го фатат.

На Mrs.Cuper, Tiki-lolipop и Marossa им се допаѓа ова.
  9. Elena69221

Се зачлени на:
    8 август 2011
    Пораки:
    2.352
    Допаѓања:
    3.519
    Уште од почетокот на епизодата почнаа да ставаат акцент на Даниел и прво мислев дека ќе се самоубие, ама после тоа коа притрча кон Емили јасно ми беше се. Баш штета, таман почнав да го засакувам.

Ова им е некој трик бе! Прво го оправуваат ликот, па после тоа го убиваат. Да си останеше Даниел гад ко порано, полесно ќе беше. :doh:

[​IMG] [​IMG]

На Marossa му/ѝ се допаѓа ова.
  10. Mishela

Mishela Модератор Член на тимот

Се зачлени на:
    19 август 2010
    Пораки:
    19.013
    Допаѓања:
    81.351
    Леле луѓе, што се случи ?! :o
    Мене Даниел ми беше патетично-интересен низ сите сезони. Прав шмекер е, има некоја луда жичка во него што ме тера вака да се топам кога го гледам низ кадрите. :D
    Баш штета што вака се „простија“ од него, кутрата Марго (која патем изгледа многу, многу, МНОГУ лошо како плавуша :x, ко анемична е), таман ја извадија ситуацијата на прав пат и се случува ова...
    И знаев дека Викторија имала вмешано прсти во далаверата, мислам, како може таква битна случка да ја одмине неа. Типична пуфла, ме нервира многу.
    Врвот во епизодава ми беше кетфајтот меѓу Емили и онаа. Каква полицајка жити мајка, еден асален аперкат не удри, Емили ја искрши, се смеев ко блесава и си ја замислувам тепачкава како би изгледала во забавена снимка. :rofl::rofl:

На L-enna, Tiki-lolipop и 1209 им се допаѓа ова.
  11. macovska

macovska Истакнат член

Се зачлени на:
    23 мај 2014
    Пораки:
    182
    Допаѓања:
    203
    Ви реков дека Дејвид има план! Знаев дека не е наивен! Најверојатно има сетено дека го местат и се смислил ја вклучил Емили да го спорведува планот и кога ќе дојде време да се докрајчат и кога се најранливи ќе нападни тој.
    Малку глупава приказна,однапред позната ама ај.
    Уште од сам почеток знаев дека Дејвид е жив и дека нешто баш тој ќе напрај на крај.
    Само останва да видиме дали сум во право.

12. Elena69221

Се зачлени на:
    8 август 2011
    Пораки:
    2.352
    Допаѓања:
    3.519
    Има нова епизода.

Сериозни беа кога Дејвид ја довлечка Викторија кај Емили? :^) Па и овие почнаа да се расправаат во исто време, се надвикуваат... Апла шпанска серија. (facepalm) Дејвид ми е најлејм лик досега. Дај нека го тргнат што поскоро.

На 1209 и Marossa им се допаѓа ова.
  13. Marossa

Marossa Популарен член

Се зачлени на:
    8 септември 2012
    Пораки:
    2.398
    Допаѓања:
    6.870
    Последнава епизода беше интересна,ја откриваат Емили малку по малку.Сезонава е многу невнимателна и омекната,треба да се врати на старо под итно :D
    Џек ми е многу изгубен,толку време е сведок дека правдата не функционира,дека луѓе како Малколм и Конрад контролираат огромен дел од полицијата и FBI,и пак прави непромислени одлуки.
    Следната епизода ќе биде добра според промото,Емили и Викторија "working together" :D

14. prettyliar

prettyliar Популарен член

Се зачлени на:
    14 јуни 2012
    Пораки:
    1.207
    Допаѓања:
    893
    Мене па баш ми е интересна сезонава,изгледа дека правев пауза и денес ги изгледав последните 7 епизоди.Јас мислам дека ќе се спасат од овој Малкм,сигурно некој ќе умре,можеби Дејвид затоа што не ми се верува Дејвид и Емили/Аманда да се преселат во друг град заедно,предобро е за да биде вистинито.Исто и Дениел кога се реши да стане фамилијарен човек знаев дека нешто ќе се случи,само чекав некој од негде да го пукне него или Марго.Мене па многу ми се кјут Ноел и Луиза (како и да се вика),Викторија не ја сфаќам,од сите места таа најде во болницата да и ја каже вистината на Марго и секако тој партнерот на Џек ќе слушне зашто пола сезона им се меша,а премногу си одговараат со Емили.Незнам зашто не успеаа да му најдат асална девојка на Џек зашто ни Емили не го заслужува.

15. Tiki-lolipop

Tiki-lolipop Популарен член

Се зачлени на:
    11 јануари 2013
    Пораки:
    936
    Допаѓања:
    1.284
    Серијава ми е трагикомична, повеќе комична отколку трагична:D Не знам за вас ама јас никако не можам да ја сфатам Марго сериозно со онаа фаца и фризура:D Колку и да се обидува да испадне цврста,badass и мисли дека може да ја уништи Емили ужасно се зафркнала. Емили ќе ја згази ко бубашваба. Баш мислев дека Викторија малку ќе се посмири по смртта на Даниел, таа пак е исто подмолна и злобна ,само пак затворена во санаториум е најдобра казна за неа.
    Сега кога го уништија Малком конечно, се мислам до крај на сезонава со кого ќе се замараат, само се надевам не со Марго:|

16. Mishela

Се зачлени на:
    19 август 2010
    Пораки:
    19.013
    Допаѓања:
    81.351
    Колку епизоди имам за гледање ?
    Последно ја симнав и гледав 11та, ама има нови, така?
    Дајте да се занимавам со нешто, па да прокоментирам и јас. Не ви ги читам спојлерите, иако сигурна сум дека не се случило чудо за ова време. :lol:

17. Marossa

Marossa Популарен член

Се зачлени на:
    8 септември 2012
    Пораки:
    2.398
    Допаѓања:
    6.870
    Има 13 испаднато,утре 14 ќе испадне.Интересни епизоди беа,солидни.Ѕирни ги :D

На Mishela му/ѝ се допаѓа ова.
  18. Marossa

Marossa Популарен член

Се зачлени на:
    8 септември 2012
    Пораки:
    2.398
    Допаѓања:
    6.870
    Се појави Џесика од Одела,и стои улогата на Квин Би уана би :D
    Иако сакам Емили да е со Џек,не ми е јасно зошто тој секогаш чека таа да се смота со друг па да му проработи мозокот?!
    Така беше и со Даниел,а после и со Ајден.А и цело време ладно се однесува со неа,па сега испаѓа заљубен.Абе ајде.
    Инаку,Нолан си го сакам најмногу и баш убаво изгледа со Луиз и како хемија да ми имаат глумциве,не знам зошто така ми изгледа :D
    Марго глупача,нема цел во животот ќе се замара со Емили,а на неа па ништо и нема направено..

19. Mishela

Се зачлени на:
    19 август 2010
    Пораки:
    19.013
    Допаѓања:
    81.351
    Леле @Marossa те молам не, не со Џек. Џек ми е многу симпатичен оваа сезона, се разубавел доста, но не ми е за Емили. Не е за неа според градбата, нејзе и` треба некое мажиште од типот на Ејдан, кој патем уште не можам да го преболам, со Даниел ми беа најлепотани од цела серија. :(

Очекувано ми беше да се сплеткаат со Бен (така се викаше полицаецов, не?) Ама сепак, убав пар ми се, навивам за нив.
    Марго ми е благо речено - ОЧАЈ. Не знам зошто не си ја гледа бременоста и не ја тргне Емили од пик. Навистина не беше крива за смртта на Даниел, се случи тоа што се случи.
    Викторија ме изненади со реакцијата додека беа заложници, за момент ми се врати вербата во неа, ама откако летаа искри на кетфајтот со новата дама, е тогаш, си реков - не си се сменила Тори, истата идиотка си. :lol:
    Интересен лик е новата, мислам дека ќе има доста крволочни сцени помеѓу нив две, а и баш ме интересира која е и што има на ум. Никогаш случајно не вметнуват нов лик.

Инаку, што ќе прокоментирате за свадбата на Нолан и Лулу? Јас останав ваква :drunk: , мислам, до таму ли отиде работата, со неговата безрезервна поддршка и желба за помош ?
    Патем, Луиз ми е една од најоткачените периодов, иако не и` ја сфаќам улогата и не знам зошто воопшто ја вметнаа кога нема никаква цел и развива сосема друга приказна? Многу ми е смешна, како изгубена е малце, ама ќе помине. Акцентот - вришти, ме потсеќа на Penelope Pitstop од оној цртаниот филм на времето, The Wacky Races. :rofl:

Баеги се оддалечија од првичната замисла за серијата, тоа не ми се допаѓа воопшто, ама ме интересира како ќе се одвиваат работите.
    Инаку, каде е Шарлот ? Ја нема веќе некое време, да не ја испратија на некаков колеџ? :D

На L-enna, Elena69221 и Marossa им се допаѓа ова.
  20. Marossa

Marossa Популарен член

Се зачлени на:
    8 септември 2012
    Пораки:
    2.398
    Допаѓања:
    6.870
    @Mishela Шарлот е на рехабилитација,уште кога се појави Дејвид ја елиминираа :D
    Инаку уште од почеток сум за Џек и Емили,некако убави беа заедно,посебно првите сезони.Сега веќе многу глупости се издешаваа и не е исто.
    Џек е прилично глупо суштество,ама ете нешто ме влече кон него :D
    А овој Бен органски не можам да го поднесам,ужасно антипатичен човек :D

На Mishela му/ѝ се допаѓа ова.