Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Одмазда (Revenge)

Дискусија во 'Серии и емисии' започната од femina90, 23 септември 2011.

1. poison.ivy

poison.ivy Истакнат член

Се зачлени на:
    8 декември 2009
    Пораки:
    406
    Допаѓања:
    198
    ^
    Раскинаа и поради тоа што на Емили и пречеше што Даниел стана типичен Грејсон, себичен и почна да гази се пред себе за да си ги оствари целите. А и сфати дека го сака Џек.

Инаку и јас сум за Џек и Емили, ама моментално повеќе сум за
    Ејдан и Емили, бидејќи се си знаат за себе и си даваат поддршка еден на друг, е сега Емили што ја утна работата во последната епизода, ја утна, и целосно го оправдувам Ејдан така што изреагира. Криво ми е што глупо завршија ама тоа е :( Знаев дека кога тогаш ќе се испречат еден спрема друг. Само не очекував толку брзо.

Со лиглето Даниел воопшто не ја сакам, тотално ми се распар. Никаде нема да најдеш таков пар што меѓусебно се лажат и манипулираат. |( Не знам зошто сите се за нив. Може поради тоа што се заедно во приватен живот и се навистина слатки, ама сепак во серијата ми се :puke: од овој пар.

Серијава искрено е премногу сапунеста во последно време, не очекував дека толку брзо ќе ја отупат :(

2. crazylady

crazylady Форумски идол

Се зачлени на:
    12 јули 2010
    Пораки:
    5.207
    Допаѓања:
    8.431
    А во последната епизода кога за малце ќе загинеше Викторија во авионот наместено беше ?

3. 1209

1209 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2010
    Пораки:
    6.581
    Допаѓања:
    43.096
    :D Да да требаше да и извршат атентат :D Го намести плавокосиот лошко му го заборавив името.

На crazylady му/ѝ се допаѓа ова.
  4. Hipster

Hipster Форумски идол

Се зачлени на:
    8 јули 2011
    Пораки:
    5.779
    Допаѓања:
    22.421
    Kонечно,ПРЕДОБРА ЕПИЗОДА!
    Незнам што да одвојам :x
    Вики царица, знев дека има и те како петља да пука у Хелен.
    Само незнам баш дали тоа ќе им ги реши проблемите или баш уште подлабоко ќе закопа нож во грбот на инцијативата.
    Ејдан ме изнервира на почетокот, многу себично и тинејџерски се испонаша.
    Убаво му кажа Емили, неа не и недостига татко и, цел живот не и е уништен заради Грејсонс и иницијативата, супер и е.
    Нолан си го користат сите како сакаат, жал ми е за него, нема свој живот од другиве.
    Даниел ме изненади, дали стварно ја сака Емили па сакаше да ја поштеди од лоши работи па ја тргна од него?
    И колку ме изнервира Аманда лажнава, за секунда мислев дека ќе му го остави лаптопот на Конрад :devil: Добро барем не направи поголема штета.
    Нејт ќе направи нешто лошо на бродот само незнам кој ќе настада на кај.
    Вики како и секогаш, толку убава и секогаш бре тип топ од глава до пети, и маестрален перформанс.
    И зашто мислам дека Ешли има некоја друга намера освен да му изграва помошник на Конрад.
    Се мислам дека иницијативата ја натера да се врати назад кај Гресонс.
    Само некако неможам да одгатнам, кого сака Емили, Ејдан, Џек или Даниел?
    На моменти ми изгледа дека сите по малку ги сака.
    И следната епизода, ќе биде уште подобра :x
    Промо за 2x14
    П.С ако имате акунт на јутуб направете сабскрајб на каналот, обавезно ставаат промо и сник пикс за скоро сите серии кои се даваат во Америка.
    http://www.youtube.com/user/televisionp ... ture=watch

5. LilBaby

LilBaby Популарен член

Се зачлени на:
    11 мај 2011
    Пораки:
    3.458
    Допаѓања:
    7.886
    Добро, оваа Ешли професионална ку*ва ли е, се мота сеуште околу Грејсонови ко гомно, како може ова старчево уште по дома да го чува. |(
    Преслатки беа Џек и Аманда на нивната мини свадба. Па и под нејзино име лажна Аманда се омажи. :D
    Емили веројатно во една епизода искажа чувства кон тројца различни мажи кои ја оставија на цедило во исто време, освен Ејдан.
    Колку ме напна лажна Аманда, со таа нејзина храброст да се осуди компјутерот на Емили да го земе, знае ли дека сега дека ќе биде на уште поголема мета. :envy: Едно докажа со тоа сигурно, за Џек ќе направи се.
    И Вики на крајот маестрална, немам зборови за женава, изненадува во секој поглед. :clap:

Леле леле следната епизода кој ќе страда, шок невиден ми ствара промово. :o

6. crazylady

crazylady Форумски идол

Се зачлени на:
    12 јули 2010
    Пораки:
    5.207
    Допаѓања:
    8.431
    Го пропуштв вчера на Фокс Лајф.
    Кога е следната реприза сега ?

7. rossonerka

rossonerka Популарен член

Се зачлени на:
    13 април 2010
    Пораки:
    4.160
    Допаѓања:
    15.289
    Јас се изнервирав со компјутерот, Емили претходно ги заклучуваше тие скриени работи како тефтери, ковчеже и лап топ, а сега ги става под скалите на отворено. Во еден момент крие многу работи од лажната Аманда, во друг и дозволува да види кај ги остава работите. Маку провидно ми беше ова знаев дека Аманда ќе направи некоја глупост!
    А свадбата на Аманда и Џек беше убава, ама имаше еден преубав дел кога Џек рече дека ја сакал уште од мала уште од времето кога таа си заминала. Се се сведе на едно нешто, Џек ја сака Аманда ама вистинската, Џек е заљубен во таа личност, Џек ја идеализира Аманда. А греотка и оваа невистинската Аманда го сака, ама џабе ние не ја сакаме неа :D
    Вики секоја чест што направи, ме заинтригира ептен со убиствово.
    А Ејдан е срцка, ми стана омилен. Па уште кога дојде да ја види Емили, срце бре срце :)
    Следнава епизода сигурно ќе биде уште подобра 8)

8. Chimera

Chimera Популарен член

Се зачлени на:
    6 февруари 2013
    Пораки:
    1.042
    Допаѓања:
    1.965
    Никаде неможам да ги најдам од втора сезона, 1-10 епизода, од кај да ги симнам? На замунда ги нема до 10та..

9. Hipster

Hipster Форумски идол

Се зачлени на:
    8 јули 2011
    Пораки:
    5.779
    Допаѓања:
    22.421
    само http://thepiratebay.se/
    Без регистрирање само си пребаруваш и симуваш, полесно амин.
    Ги стават сите со експресна брзина, само 2-3 саати по емитувањето во САД.
    За епизодава...
    Тажно ми беше, искрено жал ми падна за Аманда.
    Џек ќе се спаси по се изгледа.
    И тек сеа Емили ќеиде во дилема со кого да биде.
    Падна мислам дека не ми мисли добро на Нолан, и после се.
    Промо 2x15

10. LilBaby

LilBaby Популарен член

Се зачлени на:
    11 мај 2011
    Пораки:
    3.458
    Допаѓања:
    7.886
    Ах бе ах . . . ;(

Од старт сите не ја поднесувавме лажна Аманда, дури и кога падна од втор спрат не посакував да умре. Ниту пак сега, кога ми стана мила последниве епизоди. Си пуштив некоја солза последните минути од епизодава, криво ми беше што конечно коцките им се споија во животот со Џек и сега ова.
    Како можеше во толкав очај претходната епизода да и текне лап топот на Емили да му го тупне на Конрад? :devil: И не очекував овие со барот дека ќе направат таков пресврт во серијава.

Жално, прежално. Зарем на ваков начин режисерот ќе ги спои Џек и Емили? |( Не требаше.

И после таков шок, пауза до 10ти март. Damn you, Mike Kelley. :devil:

11. Mrs.Cuper

Mrs.Cuper Популарен член

Се зачлени на:
    10 август 2011
    Пораки:
    2.790
    Допаѓања:
    2.553
    Добра епизода

искрено не очекував дека на овој начин ќе умре Аманда, али ете мораа на некој начин да се ослободат од нејзе. Ми е жал за Џек, таман му се средија работите сега ова.

Интересна изгледа следната епизода само глупо е што пак ќе има кратка пауза :(

12. 1209

1209 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2010
    Пораки:
    6.581
    Допаѓања:
    43.096
    Стигнав конечно да ги изгледам последните две епизоди, кои ме оставија со малку измешани емоции.
    Прво,Емили конечно сакам да остане со Ејдан...толку ми се убави и мили заедно, совршен пар се.А и тој богами е совршен.Даниел ме нервирал секогаш, па и сега, не ми е ни симпатичен ниту со којзнае каква харизма, не го сакам за Емили.Џек сфатив дека е премногу мекуш за нејзе, не и одговара карактерно...

Како и да е ми беше донекаде мило што Џек беше со лажната Аманда и жално ми е што умре, не дека не беше вишка, ама некако се навикнав на неа...а и сцената беше срцепателна морам да признаам.
    Свадбата на плажа беше преромантична, ама сите зборови кои ги кажа Џек, ме здоболеа дур и мене, а камоли Емили...

Вики, врв.Знаев дека ќе ја упуца типкава и фала богу што ја мавнаа зошто толку антипатичен лик одамна немам видено на филм :puke: Мада сега поголем проблем мислам си направија, отколку што мислат.
    И така чекам наредна епизода.

13. alekce83

alekce83 Популарен член

Се зачлени на:
    5 февруари 2012
    Пораки:
    903
    Допаѓања:
    1.133
    На крајот сепак Аманда, иако ми беше напорна и лажна, ми беше жал за неа.Баш беше тажна сцената со Емили додека умираше.Испадна на почетокот дека раката беше од еден од браќата, можеа барем тоа да го покажат.Се надевам сега нема да го гледаме Џек како тажи и се обвинува себеси уште 5 наредни епизоди, а и тоа дека се отвара врата за Емили и Џек.Инаку оваа епизода баш имаше многу дупки.Малку претераа со хакирањето, а најмногу ми сметаше моментот кога Емили и Нилан се знаеја што се случува па дури и кој е точно ранет :tmi:
    Инаку нешто читам по сајтовите дека можно е да не продолжат со трета сезона, има опадната гледаност, ама не е потврдено 100 посто.Па и не ме чуди, премногу се одалечија од централната приказна.

14. Mishela

Mishela Модератор Член на тимот

Се зачлени на:
    19 август 2010
    Пораки:
    19.013
    Допаѓања:
    81.351
    Guess what ...
    Ќе ме примите во темава !? :D
    Неодамна ѝ се навратив на серијава - ја имав гледано онака повремено на Фокс Лајф, ама ете од немајкаде ми дојде на ум да ја почнам од почеток зашто тематиката ми е многу интересна - обожавам серии од овој тип.
    На средината сум од прва сезона :tmi: , ми почнаа обврските и малку ја запоставив, ама до крајот на неделава би требало да ја „исчистам“ и да ја почнам тековната сезона, па тогаш ќе ви се придружам поинтензивно во дискусиите. :wasntme:
    Патем, има некоја која уште е заглавена некаде низ првата сезона или тешко ? :?:

15. figgiMK

figgiMK Популарен член

Се зачлени на:
    23 декември 2010
    Пораки:
    6.964
    Допаѓања:
    2.300
    јас чекам на последната во еден здив ги изгледав сите !!
    Се надевам дека ке стигнеш скоро !

16. Hipster

Hipster Форумски идол

Се зачлени на:
    8 јули 2011
    Пораки:
    5.779
    Допаѓања:
    22.421
    И мораа сеа некој нов да донесат нели, ајде сеа братот во семејството кое ја посвоило, и тој ќе има сплетки ЗНАМ!
    Абре ја завлечкаа вторава сезона некако ми ја одмилеа серијава.

17. poison.ivy

poison.ivy Истакнат член

Се зачлени на:
    8 декември 2009
    Пораки:
    406
    Допаѓања:
    198
    Многу тажна епизода, браво за Емили, страшно глуми типката :clap:

[​IMG] [​IMG] [​IMG] [​IMG]
    Прекрасни се :inlove:

Едно прашање до сценаристите, жити се, кој оди на сред темница кога истура дожд, на гробишта? |(

За жал, епизодата не даде никаква надеж дека ќе отстапи од шпанскиот стил и дека ќе се подобрат.

18. alekce83

alekce83 Популарен член

Се зачлени на:
    5 февруари 2012
    Пораки:
    903
    Допаѓања:
    1.133
    Многу лоша епизода
    Многу ми е криво што имаа толку добра прва сезона, а вторава тотално ја расипаа.И нема спас јас мислам. :?: Мојот коментар за последнава епизода
    Од кај сега па братов на Аманда.Знам дека Шарлот го најде ама негледам никаква спојка со серијава.Добро може ќе ја уценува Емили ама тоа не е некоја голема работа.И по незнам кој пат Емили имаше шанса да му каже на Џејк дека е вистинската Аманда и по кој знае кој пат не му кажа.А Џејк најпаметниот како лесно си го најде лап топот.Незнам, нигде не ми тера серијава, навистина мислев дека ќе се оправат ама ништо. :worried:

19. Hipster

Hipster Форумски идол

Се зачлени на:
    8 јули 2011
    Пораки:
    5.779
    Допаѓања:
    22.421
    Што сака да мути овој Илaј сеа само бог знае.
    Ама ја позна одма, наивно од Емили што мислеше дека нема да ја познае.
    Како до се никој не и ја виде тетоважата не ми е јасно, ни Даниел ама ни Викторија, па ни гускана Ешли, за Џек да не збориме колку е глуп, јасно дека ни да му текне да се посомнева.
    И Нолан секогаш го извлекува потешникот крај, сеа и овој Фалкон се појави, не ми е јасно како до сега не ом текна него да го бараат. Падма ја снема, исчезна.
    Малку не ми е јасно со планот на Вики и Конрад да го префрлаат боготаството на сметка на фондацијата на Аманда, или пак како на филм се е можно.
    Иницијативата тамн ќе се појави и после ќе не завлечат со глупости.
    Али па како ќе имаат 4-5 сезони ако не не влечкаат вака, али па досадни ми станаа веќе.

20. LilBaby

LilBaby Популарен член

Се зачлени на:
    11 мај 2011
    Пораки:
    3.458
    Допаѓања:
    7.886
    Џек па, откако умре Аманда се освести, ваков одмаздољубив ми е ко теле, касно му текна да излезе од розевите облачиња.
    И црномурестиов Илај(а) што глуми ко детектив, од каде слета бе човеку? Не му текна до сега на Аманда.
    Фалкон бре? Уште каков лик нема да измислат. |( Кај и е поентата на Емили во сево ова? Само тоне во глупости и површни работи.
    И нека ја погубат Ешли и нека си појде негде на некој остров, тешко муле ми е, што помалку ја има-тоа подобро.